Úvod > Články > 10 nejstahovanějších her pro Android roku 2013

10 nejstahovanějších her pro Android roku 2013

Nabízíme vám přehled her, které uživatelé zařízení s Androidem stahovali nejčastěji. Protože však co úhel pohledu, to jiný typ žebříčku a jiné výsledky, jde spíše o kompilaci z několika druhů měření. Své tipy na další zajímavé hry loňského roku můžete klidně přiřadit do komentářů.

Nadpisy jsou opět prolinkovány přímo na Google Play.

Angry Birds Star Wars

Fenomén naštvaných ptáků se začátkem roku vrtl poněkud divným směrem, když společnost Rovio koupila práva na postavy z Hvězdných válek pro hry Angry Birds. Hráči mohou využívat zbraní z Hvězdných válek, přitom destruktivní akce zůstaly stejné. A nesmíme zapomenout, že přední místa v žebříčcích obsadily ještě verze Angry Birds Rio a Friends.

Air Control

Pokud máte v oblibě hry založené na tom, že jste kontrolorem na letištní věži a musíte navést letadla přesně na dráhu, aby přistála a nerozbila, je to tohle hra pro vás. Pravda, znám pár takových, kteří podobné hry hrají jen proto, aby letadla rozbít nechali. Hra je sice zdarma, ale je to na úkor zobrazených reklam.

Heroes of Dragon Age

Electronic Arts nabídla zdarma koncem roku 2013 hru, využívající popularity videoherní série Dragon Age (a následných tří románů, animovaného seriálu atd.). Typ hry se sběratelskými kartami a animovanými bitvami zaujal i hodně „androidích“ hráčů.

Into the Dead

Společnost PikPok vydala zdarma (za cenu reklamy) velmi dobře graficky propracovanou survival hru, v níž jde, jak název napovídá, o přežití v lesích plných mlhy a zombie. Nutné je mít stále lepší zbraně, jde hrát i minihry, doplnit si nové módy, hrát i multiplayer. Nutné však je mít výkonný mobil nebo tablet.

FIFA 14

Verze zdarma od EA Sports trhala rekordy. Není divu, fotbal má každý rád, a kdo by nechtěl být na chvilku Messim? 33 lig, 600 klubů a více jak 16 000 hráčů. Z čehož plyne, že hra je opět určena pro výkonnější smartphony a tablety.

Alchemy Classic

Vaším úkolem bude kombinovat různé prvky, abyste vytvořili nové vědecké, tedy alchymistické vynálezy. Jistě, když smísíte vodu a zem, jistě vám dojde, že vznikne bláto, ale úkoly jsou posléze stále těžší a mozek si zcela jistě přijde na své.

The Simpsons Tapped Out

Homer je tak zaujat hraním na tabletu, že si nevšimne jaderného výbuchu, který rozmetá celý Springfield i s obyvateli po okolí. A tak mu nezbude, než začít znovu stavět celé město, hledat jeho obyvatele, vydělávat. Hra je sice zdarma, ale připravte se, že vás budou každou chvíli otravovat reklamní nabídky na další aplikace.

Tiny Thief

Pobočkou slavné firmy Rovio (ano, ta s veleúspěšnými Angry Birds, pokud si toho někdo ještě nevšiml) je Rovio Stars. Ta přišla na herní trh s Androidy s novinkou Tiny Thief, inspirovanou point and click (klikacími) adventurami. Hlavní hrdina má šest úkolů a musí řešit i různé hádanky a mnohá překvapení.

The Room

Logická hra The Room slavila již před lety velký úspěch na stolních PC. Když se její verze pro iOS prodalo přes 1 milión, nastal čas pro Android. Vaším úkolem je prozkoumat zajímavě řešené pokoje, ale hlavně v nich najít ty potřebné prvky a jejich kombinaci, abyste mohli přejít do další místnosti. Cena za hru není nijak závratná – 25 Kč se za tuhle kombinaci bezva grafiky a namáhání mozku dá obětovat.

Badland

Tato hra se nedá jen tak lehce zařadit. Zčásti je to adventura, zčásti hlavolamy z fyziky, a občas jakási plošinovka. V roce 2013 se však stala nejstahovanější hrou. Ochutnávka (40 levelů s reklamami, někdy i půlminutovými) je zdarma, ale mnozí neváhali a obětovali 59 Kč, aby si zakoupili kompletní balíček s 80 levely. Ve hře ovládáte jaksi létající sovy a hledáte jim cestu nebezpečným lesem. Cestou sbíráte stvoření zvaná klony. Alespoň jeden vám musí zůstat do konce levelu, abyste se dostali do dalšího. Velmi dobrá je i grafika hry, multiplayer umožňuje hru až 4 lidí současně.

12. 4. 2014

Autor: Jan Lipšanský

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Technika s lidskou povahou

O prázdninách převážím notebook mezi domovem a návštěvami s dětmi u babiček a dědů. Pokaždé, když jej pak zapojuji...

 

Furt něco mažu

Používám dvě e-mailové adresy. Jednu soukromou, jednu pracovní, vlastně firemní. Na soukromou mi chodí hromady...

 

5 zajímavých pivních webů

O prázdninách, v parném létě, přijde dobré pivečko vhod. Měl jsem štěstí i na nová piva jako Rampušák, a chtěl jsem...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...