Úvod > Články > "Neomezené" volání za 479 Kč měsíčně

"Neomezené" volání za 479 Kč měsíčně

Společnost City Mobile s.r.o., provozující stejnojmennou službu virtuálního operátora, aktualizovala v červnu svou nabídkou volání v pásmu GSM. Za 479 Kč nově nabízí "neomezené" volání do všech sítí. Jestliže by šlo skutečně o neomezené volání, City Mobile by byl operátorem s nejlevnější službou tohoto typu. Ale ono tak "docela" o neomezené volání nejde. Budiž k dobru operátora přičteno to, že to sám přiznává. Přesto reálný počet volných minut je vysoký.

Na trhu je již poměrně hodně nabídek "neomezeného" volání. Uvozovky jsou na místě, jelikož v pravém slova smyslu je spousta nabídek omezena. I hlavní mobilní operátoři tímto přívlastkem označovali nabídky, jež byly omezeny jistým limitem, a stejně jsou na tom i ti virtuální. City Mobile sám na svých stránkách uvádí, že "neomezené" volání je podmíněno, a to limitem ve výši 3 000 minut, což je 50 hodin. A to je doba, kterou měsíčně provolá málokdo...

City Mobile přišel v červnu se zcela novými tarify, nově označovanými jako "plus" (přesněji krátce jen "+"). Totiž své staré, pro někoho výhodnější (levnější) stále zachoval, třebaže jsou teď ukryty pod (veřejným) odkazem na webu operátora.

Reklama

Ve zkratce se dá říct, že nové tarify operátora jsou podobné jako ty staré, jen klientům umožňují neomezeně volat ve vlastní síti (mateřská síť je Vodafonu, volání "zdarma" -- v rámci paušálu -- se týká sítě City Mobile a Q-CZ).

Tarifikační míra u všech tarifů činí 60+1, tzn. že spojení hovoru se počítá jako celá minuta a až po dovršení první minuty se volání počítá po sekundách. Minutová sazba nad rámec volných minut u všech tarifů činí 1,50 Kč. SMS do všech sítí pak vyjde na 1,25 Kč.

Nový tarif MINI+ stojí 159 Kč měsíčně a obsahuje 100 volných minut mimo síť (plus neomezené volání ve vlastní síti; to platí i pro další tarify). Vyšším tarifem je Standard+, se stejnými sazbami, volných minut mimo síť je v tomto případě však 200. Dosud nejvyšší tarif City Max se dočkal nového protějšku City Max+, který neobsahuje volné SMS, ale o to více má volných dat, a to 300 MB. Stojí 299 Kč měsíčně a obsahuje dále také 100 volných minut mimo síť (a opět neomezené volání v síti). Posledním je onen "neomezený" tarif, označovaný jako City Call, s reálně 3 000 volnými minutami. Vychází na 479 Kč a přidává ještě 200 volných SMS.

30. 6. 2014

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

telekomunikace

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Vodafone garantuje volání přes hodinky i na značky Xiaomi a Samsung

Vodafone jako první český operátor rozšířil garanci volání přes hodinky bez telefonu na tři značky. Služba OneNumber...

 

Telefon s Androidem dokáže otevřít dveře od milionů hotelových pokojů, na opravě bezpečnostní chyby se už pracuje

Výzkumníci objevili bezpečnostní chybu u zámků Saflok. Kdokoliv mohl pomocí telefonu s Androidem otevřít dveře...

 

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...