Úvod > Články > Jaký tablet pod stromeček?

Jaký tablet pod stromeček?

Vánoce jsou za dveřmi a vy stále váháte, jaký tablet pořídit svým blízkým? Na trhu je nespočet různých přístrojů, který je ten pravý? V kategorii těch nejdražších tabletů v podstatě nemůžete šlápnout vedle, záleží spíš na tom, jaký preferujete operační systém. Těžší bude výběr mezi levnějšími produkty. Některé z nich jsou velmi kvalitní a bez problémů je budete moci využívat ke každodenní práci. Dejte si pozor, některé tablety mají sice nízkou cenu, ale také slabý výkon, špatný displej a na běžné brouzdání po internetu, čtení e-mailů nebo přehrávání videí jsou téměř nepoužitelné. Nechte se inspirovat malým přehledem tabletů, které jsme pro vás vyzkoušeli.

Vysoká kvalita

Špičkové tablety, mezi které se řadí Apple iPad Air, Samsung Galaxy Tab S 10.5, Sony Xperia Tablet Z2, Acer Iconia Tab W4-820, ASUS Portable AiO P1801 nebo Lenovo ThinkPad Tablet 8 vás nezklamou. Nekompromisní výbava, skvělý výkon, precizní provedení a moderní design jsou samozřejmostí. Stejně tak jako vysoká cena těchto přístrojů. Pokud vám to nevadí, stačí si jen vybrat oblíbenou značku nebo operační systém a máte vyhráno.

Produkty do 6000 korun

Trh nabízí velké množství produktů za rozumnou cenu, které jsou velice kvalitní. Najdou se ale i takové, které by vám moc radosti nepřinesly. V této kategorii bude váš výběr o něco složitější.

Mezi nejlepší tablety ve střední cenové kategorii se řadí Samsung Galaxy Tab 4 7.0, Lenovo Yoga Tablet 8, Prestigio MiltiPad 4 Diamond 7.85, Asus MeMO Pad ME 173X nebo ENERGY Tablet Neo 9 8GB.

Nejlevnější tablety

Není pravda, že nejlevnější produkty jsou nejméně kvalitní. V dnešní době je možné za velmi nízkou cenu sehnat kvalitní tablet. Navíc obchodníci se v období Vánoc snaží prodat co nejvíce zboží a často nabízejí různé slevy. Využijte jejich nabídky a udělejte si radost. Vyzkoušejte například Acer Iconia One 7, Lenovo IdeaTab A7 – 50L, NextBook Premiuim 8 nebo LTLM D7, seženete je pod 3000 korun.

Chybu rozhodně neuděláte výběrem tabletu Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85 3G s operačním systémem Android. Lehký, tenký, cenově dostupný a přesto velmi výkonný tablet Prestigio poskytuje kompletní internetový i multimediální servis. Čtyřjádrový procesor a displej typu IPS o uhlopříčce 7,85“ se postará o velmi dobré zobrazení a živé barvy. Velikost paměti 8 GB je možné zvětšit pomocí paměťové karty Micro SDHC.

Tablet Prestigio s černým luxusním pouzdrem si nyní můžete pořídit s 62% slevou za 1800 korun. Za tuto cenu ho získáte při zřízení služby Mobilní internet 1,5 GB od O2 za 199 Kč/měs. Díky tomu budete mít přístup na internet kdykoliv se vám zachce s rychlostí 42 Mb/s.

Tablety pro děti

Je naprosto normální, že to co máte vy, chtějí i vaše ratolesti. Udělejte jim radost tabletem určeným přímo pro ně. Speciálně pro děti byl vytvořen tablet Leapad Ultra. V tuto chvíli je to jeden z nejvhodnějších tabletů pro nejmenší uživatele. Obsah je dopředu kontrolován a cenzurován. Plně dětský tablet je plný her a aplikací. Nevýhodou je snad jen to, že zatím je v Čechách hůř k sehnání.

Velmi dobrý dětský tablet nabízí také společnost Samsung. Přístroj s názvem Samsung Galaxy Tab 3 Kids s nadstavbou pro dětské uživatele běží na Androidu. Nadstavba jde vypnout, pak tablet slouží jako kterýkoliv jiný tablet. Nevýhodou je celkem vysoká cena.

Velmi hezky působí tablet GoGen MAXPAD 7. Pogumovaný kryt se dětem dobře drží a celý design tabletu hrající zářivými barvami je pro ně velice přitažlivý. Prostředím tabletu provází večerníčková postavička Maxipes Fík. Tablet je naplněný obsahem a funkcemi pro rodiče a děti. Dětské prostředí se dá zadáním hesla vypnout a je možné tablet využívat klasickým způsobem.

Nezapomeňte na seniory

Mobilní telefony pro seniory jsou už celkem běžné, ale znáte také tablet určený pro tuto věkovou skupinu? Holandská firma Compaan představila stylový tablet, který potěší vaší babičku i dědečka. Dřevěné provedení přístroje působí velmi elegantně, pogumovaná zadní strana a zvýšená odolnost tabletu zvládne i občasné vyklouznutí z ruky. Tablet má velká tlačítka a zjednodušené aplikace. Umí seniorům připomenout, že je čas vzít si prášek a navíc v sobě má několik her sloužících k tréninku paměti a motorických schopností.

5. 12. 2014

Autor: Redakce DSL.cz

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mafra posiluje své postavení na realitním trhu

Vydavatelství Mafra rozšířilo své portfolio o společnost AdInternet. Česká firma se specializuje na prodej realit...

 

Elop končí v Microsoftu, co s ním bude teď?

Dvaapadesátiletý Stephen Elop opustil pozici výkonného viceprezidenta Devices & Services ve společnosti Microsoft...

 

Hlídejte si své účty před kyberútoky

Kyberloupeže a útoky na účty klientů bank v České republice během posledního roku rapidně stouply. Banky posilují...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...