Úvod > Články > Jaký smartphone pod stromeček

Jaký smartphone pod stromeček

Vánoce klepou na dveře a smartphony mizí z pultů raketovou rychlostí. Pokud jste se i vy rozhodli potěšit své blízké novým telefonem, nahlédněte do našeho přehledu. Možná vám pomůžeme v rozhodování, který přístroj zvolit. Vybírat můžete od nejdražších telefonů až po ty cenově dostupnější.

Top přístroje

Smartphony s cenou nad deset tisíc korun se pyšní krásným designem, vysokým výkonem a některé i delší výdrží baterie.

Letošní novinka společnosti Apple iPhone 6 vás okouzlí luxusním kovovým obalem z anodizovaného hliníku. Novinka okouzlí displejem o velikosti 4,7 palce s rozlišením 750 x 1334 pixelů, 8 Mpx fotoaparátem a možností natáčet videa ve Full HD rozlišení. Díky novému pohybovému procesoru M8, který za pomoci barometru umí měřit nejen horizontální, ale i vertikální pohyb, můžete spočítat, kolik vystoupáte po schodech nebo v kopcích. Navíc si můžete vybrat z několika exkluzivních barev. iPhone 6 se na internetu dá sehnat ve verzi 16GB od 16 950 korun.

Jeden z nejlépe vybavených smartphonů na trhu je Samsung Galaxy Note 4. Displej o velikosti 5,7 palce se pyšní ultra jemným rozlišením 2 560 × 1 440 pixelů. Nejnovější čipset Snapdragon 805 podporovaný 3 GB RAM se stará o bezkonkurenční výpočetní výkon. 16Mpix fotoaparát dělá úžasné snímky díky optické stabilizaci obrazu. Samsung pracuje na operačním systému Android 4.4 KitKat s možností aktualizace na Android 5.0 Lollipop. Cena tohoto přístroje se pohybuje okolo 21 000 korun.

Další špičkový telefon nabízí společnost Lenovo. Model Vibe Z2 Pro s 6-ti palcovým displejem o rozlišení 2 560 × 1 440 pixelů, čipsetem Snapdragon 801 doplněným 3 GB RAM je velmi dobrou volbou. Zákazníky také potěší 16 Mpix fotoaparát s optickou stabilizací obrazu. Cena luxusního smartphonu se pohybuje okolo 14 000 korun.

Střední třída

Luxusní přístroje s parádním designem a výkonem můžete pořídit i pod deset tisíc korun. Podívejme se na ně.

Po nástupu novinky Lumia 930 velmi zlevnil předchozí model s názvem Lumia 925. V současnosti je k dostání okolo 7 500 korun. Jedná se o nejzajímavější přístroj v poměru ceny a výbavy. Model disponuje 4,5 palcovým displejem s technologií AMOLED a čtyřjádrovým procesorem Snapdragon S4 Plus. Kvalitní fotoaparát PureView s rozlišením 8,7 Mpix také není k zahození. V případě, že hledáte Windows Phone se špičkovými parametry a zároveň vám jde o cenu, je loňský model Lumia 925 správnou volbou.

Mezi českými zákazníky velmi oblíbený Samsung Galaxy S III předal to nejlepší ze sebe modelu Samsung Galaxy S III Neo. Ten nabízí 4,8 palcový displej s technologií SuperAmoled a s HD rozlišením, čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 400 nebo 1,5 GB RAM. Dále disponuje fotoaparátem s rozlišením 8 Mpix a Androidem ve verzi 4.4 KitKat. Smartphone seženete přibližně za 6000 korun.

Společnost Huawei se pyšní velmi kvalitními přístroji, jejichž cena není příliš vysoká. Levnější variantou nejnovějšího modelu Huawei P7 je Huawei Ascend G6. Přístroj láká displejem typu IPS s rozlišením 960 × 540 pixelů, 8Mpix fotoaparátem, 5Mpix přední webkamerou, LTE, NFC a Androidem 4.3 Jelly Bean s nadstavbou Emotion UI. Za cenu pohybující se kolem 5000 korun toho smartphone nabízí opravdu mnoho.

Kvalita za nízkou cenu

Pokud vybíráte mezi těmi nejlevnějšími přístroji, Nokia Lumia 520 je perfektní volbou. Za 2800 korun získáte telefon s 4palcovým displejem a rozlišením 800 × 480 pixelů. Disponuje dvoujádrovým procesorem a 512 MB RAM.

Perfektně vybavený smartphone za nízkou cenu nabízí společnost Lenovo. Přístroj je obdařen displejem o velikosti 4,5 palce, Androidem 4.4 KitKat a 5Mpix fotoaparátem. O výkon se stará čtyřjádrový procesor doplněný 1 GB RAM. Výhodou je funkce Dual SIM.

Nejprodávanějším smartphonem v této cenové kategorii je Samsung S7580 Galaxy Trend Plus. Model uživateli poskytne 4palcový displej s rozlišením 800 × 480 pixelů, 5Mpix fotoaparát a 1 GB RAM. Dvoujádrový procesor Broadcom BCM21664 se stará o chod Androidu 4.2 Jelly Bean. Samsung můžete pořídit přibližně za 3000 korun a jistě nebudete litovat.

19. 12. 2014

Autor: Redakce DSL.cz

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mafra posiluje své postavení na realitním trhu

Vydavatelství Mafra rozšířilo své portfolio o společnost AdInternet. Česká firma se specializuje na prodej realit...

 

Elop končí v Microsoftu, co s ním bude teď?

Dvaapadesátiletý Stephen Elop opustil pozici výkonného viceprezidenta Devices & Services ve společnosti Microsoft...

 

Hlídejte si své účty před kyberútoky

Kyberloupeže a útoky na účty klientů bank v České republice během posledního roku rapidně stouply. Banky posilují...

Nejčtenější články

Formule 1 2024: Kde sledovat přímé přenosy?

 

Sezóna Formule 1 2024 startuje. Podívejte se, kde letos sledovat přímé přenosy ze všech velkých cen, kvalifikací a...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.