Úvod > Články > T-Mobile testuje novou bezdrátovou síť SIGFOX

T-Mobile testuje novou bezdrátovou síť SIGFOX

Operátor T-Mobile spouští ve spolupráci s Blue Cell Networks a společností SIGFOX pilotní provoz bezdrátové sítě, která bude sloužit pro tzv. internet věcí. V případě, že testování dopadne dobře, bude sítí SIGFOX pokryto celé Česko.

Technologie SIGFOX umožní připojování zařízení poskytující oboustrannou konektivitu s velmi dlouhým dosahem a vysokou kapacitou. V praxi jde o to, že jakékoliv zařízení nebo předmět bude moci vysílat informace přes internet. Nová síť doplňuje stávající širokopásmové mobilní systémy určené pro potřeby datově náročných chytrých telefonů a dalších mobilních přístrojů.

V internetu věcí vidíme budoucnost – prakticky kterékoliv zařízení nebo předmět bude moci vysílat informace přes internet, což povede k usnadnění a zefektivnění celé řady činností každodenního života,“ říká Milan Hába, ředitel inovací v T-Mobile, a dodává: „Ve spolupráci s Blue Cell Networks proto přinášíme do České republiky SIGFOX jako jedno z celosvětově nejlepších a v zahraničí osvědčených řešení pro internet věcí.

Nová síť se instaluje na standardní mobilní vysílače. Díky ní budeme moci úsporně přenášet malé datové objemy na dlouhé vzdálenosti. Dojde k odstranění bariér pro širokou implementaci řešení internetu věcí a M2M. Výhodou je také znatelné prodloužení životnosti baterie a připojených zařízení.

Během zkušebního provozu budou testovány technologické a praktické možnosti řešení SIGFOX. Operátor se zaměří zejména na prozkoumání kvality pokrytí základnových stanic a prostup signálu do budov. Pilotní provoz bude fungovat na skutečných zařízeních a v reálném prostředí.

Síť SIGFOX je již v provozu, nebo se staví ve více než dvanácti evropských zemích a velkých městech,“ říká Rodolphe Baronnet-Frugès, výkonný viceprezident pro mezinárodní rozvoj podnikání v SIGFOX. „Jsme nadšeni z nového pilotního provozu v České republice,“ doplňuje.

V průběhu července a srpna se můžeme těšit na první výsledky testování. V případě, že testování dopadne podle očekávání, bude novou sítí pokryto celé území České republiky. Během letních prázdnin operátor také představí jednotlivé aplikace naživo.

Globální síť SIGFOX je rozšiřována díky partnerskému programu SIGFOX Network Operator™, který v současnosti pokrývá přes 1,5 milionu kilometrů čtverečních.

26. 6. 2015

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

telekomunikace

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Americký zákaz TikToku podle kritiků porušuje právo na svobodu projevu

Americký Senát schválil návrh zákona, který zakazuje TikTok v obchodech s aplikacemi, pokud ji její čínský vlastník...

 

Itálie jedná o přísnějších trestech za zneužití umělé inteligence

Italská vláda jedná o návrhu zákona, podle kterého by za trestné činy spojené s AI nástroji hrozily mnohem přísnější...

 

Avast dostal v ČR pokutu ve výši 351 milionů korun

Avast dostal od českého Úřadu pro ochranu osobních údajů pokutu ve výši 351 milionů korun Důvodem je neoprávněné...

Nejčtenější články

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...