Úvod > Články > Odstartujte novou VoIP Raketu

Odstartujte novou VoIP Raketu

Již delší čas vás seznamujeme s novými produkty na trhu s VoIP telefonií. Snažíme se tak představit alternativy pevné telefonní sítě. Dneska jsme si vzali na mušku nový projekt nazvaný Raketu.

Lidská komunikace je velmi komplexní a uživatelé internetu a moderních technologií vyžadují stále větší pohodlí při využívání služeb a také zajímavé ceny. S nárůstem nových technologií přibývá i možností, jak můžeme mezi sebou komunikovat. Raketu program byl představován na internetu ve většině případů jako messenger, což je výklad mylný. Raketu je kompletní komunikátor poskytující řadu možností. Uživatele na celém světě obtěžuje množství prográmků, které zaplácávají harddisk a registry, mají omezenou funkčnost a mohou obsahovat skrytý škodlivý kód. Program Raketu se snaží tyto negativa vyrušit. Jak se mu to podaří, ukáží až dlouhodobé zkušenosti uživatelů.

Pro koho je produkt Raketu určen?

Často se lze dočíst, že minimum pro VoIP je 60 a více kbit/s. Produkt Raketu se chlubí tím, že Raketu funguje na minimálně 36 kbit/s internetovém spojení a hovor je absolutně čistý. Toto dnes ocení zejména majitelé GPRS, protože uživatelů dial-up připojení na internet je čím dál tím méně. Je ale těžké spekulovat, zda marketingový trhák s minimální rychlostí připojení není trošku nadhodnocený. Uvidíme, pokud službu využívá někdo s pomalým připojením, nechť zanechá v diskusi své zkušenosti a názory.

Funkce: Komunikace je na prvním místě

Volejte zdarma z počítače na počítač s výbornou kvalitou zvuku – jsou podporovány známé funkce přesměrování hovorů, DND-nerušit, on-line hlasová schránka apod. Konferenční hovory jsou zdarma a hostují až 5 účastníků. Mezi další komunikační funkce patří SMS textové zprávy, Raketu messenger (vlastní protokol), podpora funkce Multi-Messenger (Yahoo, MSN, AIM, ICQ, Google, Skype), přenášení souborů, oznámení o doručení e-mailu, off-line messaging, volání do pevné i mobilní sítě (za poplatek).

Bezpečnost je nutností

Někteří uživatelé tuto otázku velmi podceňují. Pro porovnání technologií zde použijme oblíbení VoIP klient Skype, už jen proto, že je uživatelům známý, a také proto, že Skype používá technologii, která není nejvhodnější co do bezpečnosti uživatele. Pokud se vám stane, že váš firewall Raketu v některých případech nepovolí a vy ji budete muset povolit manuálně, může to být u uživatelů znakem nedokonalosti programu a absence bezpečnostních opatření. Ještě větším problémem jsou supernody, které Skype používá. Raketu inovační technologie tento problém vyřešila. Raketu technologie je čistá p2p technologie. Jednoduše řečeno, Raketu nezneužívá váš počítač pro komunikaci jiných uživatelů, ale komunikace jde přímou cestou z jednoho počítače do druhého, jak to má být.

Ceny

Všechny funkce tohoto produktu jsou zdarma, až na volání do pevné a mobilní sítě. Kompletní ceník naleznete zde. Vyberete destinaci a potvrdíte. Většinu z vás bude nejvíce zajímat telefonování do rodné domoviny. To je v případě mobilu 0,185 USD, což odpovídá zhruba 4,10 Kč. U pevných sítí je uvedena nulová cena, ale pokud nenabijete kredit, nemůžete volat vůbec, takže se nám nepodařilo ověřit, zda je volání na pevnou linku do ČR skutečně zdarma. Každopádně, pokud si od 15. 9. 2006 předplatíte kredit na volání, získáte 1 milion volných minut pro volání do pevných sítí 42 zemí světa, včetně ČR. Pro ČR prozatím bohužel není možné vytvořit telefonní číslo pro příchozí hovory, což službě značně přitěžuje.

Závěrem

Jak vidíte, Raketu přináší komunikaci, informaci a zábavu nové generace. Vše je zdarma, jak program, tak přenášená komunikace (kromě telefonování na pevné linky a mobily) a oproti jiným programům s Raketu nejste omezeni ani časem, polohou, datovým přenosem, ale ani kapacitou vašeho internetového spojení.

18. 9. 2006

Autor: David Procházka

Témata

telekomunikace

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Americký zákaz TikToku podle kritiků porušuje právo na svobodu projevu

Americký Senát schválil návrh zákona, který zakazuje TikTok v obchodech s aplikacemi, pokud ji její čínský vlastník...

 

Itálie jedná o přísnějších trestech za zneužití umělé inteligence

Italská vláda jedná o návrhu zákona, podle kterého by za trestné činy spojené s AI nástroji hrozily mnohem přísnější...

 

Avast dostal v ČR pokutu ve výši 351 milionů korun

Avast dostal od českého Úřadu pro ochranu osobních údajů pokutu ve výši 351 milionů korun Důvodem je neoprávněné...

Nejčtenější články

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...