Úvod > Články > Internet bez pevné linky (komeční sdělení)

Internet bez pevné linky (komeční sdělení)

Zrušili jste pevnou linku nebo ji vůbec nemáte zřízenou, ale chtěli byste využívat připojení k internetu přes ADSL? V současnosti tomu již nic nebrání. Společnost Telekom Austria Czech Republic, a.s., známá jako VOLNÝ, po testovacím provozu oficiálně představila novou službu VOLNÝ Internet Extra, s níž můžete využívat ADSL i bez pevné linky.

Telekom Austria Czech Republic, a.s., přední poskytovatel telekomunikačních služeb u nás, jako první na našem trhu totiž nabízí vysokorychlostní ADSL připojení i těm, kteří mají odhlášené telefonní linky nebo je nemají zřízené vůbec. Služba VOLNÝ Internet Extra, jejíž testování probíhalo v období od 1. 12. 2007 do 1. 3. 2008, nabízí připojení v rychlostech 2048/256, 4096/384 a 8192/512 kbit/s, cena za VOLNÝ Internet Extra 2M je 699 Kč. Tato částka je přitom konečná, uživatel si již nemusí připlácet za pevnou linku. Pro cenové srovnání lze uvést služby z nabídky Telefónica 02 Czech Republic. Pokud uživatel nevolá a telefonní linku má pro provoz vysokorychlostního internetu ADSL, je nutné si zřídit službu O2 Mini za cenu 356 Kč. K tomu stojí připojení O2 Internet ADSL 2048 (při rychlostech downloadu/uploadu 2048/128 kbit/s) 475 Kč. Celkem je nutné platit za připojení k internetu u TO2 CR 831 Kč. Rozdíl cen mezi TO2 CR a VOLNÝ za internetové připojení 2048 kbit/s je tedy 132 Kč. Další varianty služby VOLNÝ Internet Extra 4M stojí 929 Kč, VOLNÝ Internet Extra 8M stojí 1649 Kč.

Výhodou služby VOLNÝ Internet Extra je také to, že se jedná o internetové připojení bez datových limitů či FUP, díky čemuž si uživatel může v maximální míře užívat připojení k internetu bez jakýchkoli omezení. V porovnání s Wi-Fi pak vysokorychlostní připojení nabízí kvalitní a rychlý internet. Aktivace této služby je zdarma, zákazník k ní získá modem ASUS AM602 za 1 Kč.

Službu VOLNÝ Internet Extra si lze objednat na internetových stránkách http://adsl.volny.cz a prostřednictvím bezplatné telefonní linky VOLNÝ. Po objednání se nejprve prověří, zdali je zákazník v pokrytí sítě VOLNÝ. Toto šetření v současnosti probíhá deset pracovních dnů, v budoucnu VOLNÝ bude tuto dobu snižovat na pět dnů. V případě pozitivního šetření je zákazníkovi zřízena dočasná pevná telefonní linka a dočasné telefonní číslo pro aktivaci internetového připojení. Po zřízení připojení je dočasná pevná linka a dočasné telefonní číslo zrušeno. Službu VOLNÝ Internet Extra je možné objednat i na základě hlasového souhlasu, cena je přitom garantovaná smlouvou po dobu 24 měsíců.

Nová služba společnosti VOLNÝ je nyní dostupná na 40 % pevných linek v ČR – Praha, Brno, Ostrava, Kladno, Příbram, Mladá Boleslav, Teplice, Plzeň, Hradec Králové, Pardubice, Olomouc, České Budějovice, Karlovy Vary, Liberec, Prostějov, Zlín a Ústí nad Labem. Dostupnost služby lze ověřit na internetové adrese http://adsl.volny.cz/internet/dostupnost/.


12. 3. 2008

Autor:

Témata

připojení k internetu

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v březnu 2024

V březnu se rychlost Wi-Fi internetu propadla. Podívejte se, jak si tentokrát vedl vás poskytovatel.

 

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...

 

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

Nejčtenější články

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...