Úvod > Články > UPC zrychluje připojení až o 8 Mbit/s, Volný nabízí bonus

UPC zrychluje připojení až o 8 Mbit/s, Volný nabízí bonus

Společnost UPC Česká republika navyšuje rychlosti připojení k internetu. A to až o 8 Mbit/s. Zvedá rovněž i rychlosti směrem ven (upload). Volný okamžitě zareagoval a nabízí 4 Mbit/s za cenu 2 Mbit/s.

V posledních týdnech se u nás na poli poskytování připojení k internetu dějí věci. Poté, co Telefónica O2 Czech Republic oznámila, že s platností od 1. dubna ruší datové limity a aplikaci FUP, se ke stejnému kroky mohli rozhoupat i ostatní operátoři, kteří její síť využívají. Dalo se proto očekávat, že i náš dominantní kabelový operátor něco přichystá. Když už sám FUP zrušil v létě loňského roku, trumfem v rukávu bylo zvýšení rychlosti. A k němu dochází už nyní.

Zvýšení rychlosti směrem k uživateli (download) se týká všech služeb Easy, Light, Classic, Extreme i Professional. Největší měrou zrychluje varianta Extreme, a to o 8 Mbit/s z dosavadních 12 288 kbit/s na 20 480 kbit/s. U Extreme a varianty Professional (u níž rychlost stahování vzrůstá o 4 Mbit/s) dochází i k navyšování rychlosti ve směru od uživatele (upload) o 0,448 Mbit/s na 1 472 kbit/s. U zbylých variant připojení se budou zákazníci muset smířit s tím, že upload zůstane nezměněn (od 256 kbit/s do 1024 kbit/s). Že by si UPC nechávalo zvyšování uploadu jako další trumf v rukávě na později?

Když už jsme zmínili rušení FUP u Telefónicy a dalších operátorů, musíme zmínit i to, že UPC se souběžně se zvyšování rychlosti připojení rozhodlo nepopulární limit zrušit rovněž u nejzákladnější nabídky připojení: Starter doposavad zatížený limitem 20 GB na měsíc bude už neomezeným produktem s rychlostí 2048/256 kbit/s.

"Naše internetové služby zůstávají přes veškeré změny trhu na vrcholu, díky šíři a výhodnosti nabídek a poměru cena/ rychlost/ kvalita/ zákaznické zázemí," řekl ředitel společnosti UPC Václav Bartoň. "Z internetové nabídky UPC si může vybrat kdokoliv podle svých finančních a časových možností i podle požadavků na technické parametry. Vždy přitom bude mít nadstandardní výhody – počínaje instalací za 1 Kč a konče službami profesionální technické podpory. Navíc se nemusí bát žádných skrytých podmínek, omezení na určitou dobu či dodatečných zpoplatňování," dodává.

Nová nabídka připojení k internetu, UPC.

Vyšší rychlost si ale užijí nejprve jen noví zákazníci. Ti si mohou objednat připojení k internetu od UPC s novými parametry už nyní. Co se týká stávajících zákazníků, těm bude rychlost navyšována postupně během následujících tří měsíců. Migrace by měla být dokončena v červnu letošního roku. Jak zrychlování bude probíhat, si ostatně můžete prohlédnou na tabulce níže.

Pro větší obrázek klikněte sem.

Volný reaguje

Společnost Telekom Austria Czech Republic vystupující pod značkou Volný zareagovala prakticky okamžitě. Přišla s jarní limitovanou nabídkou a zákazníkům ve vlastní síti nabízí internetové připojení s rychlostí 4 Mbit/s za cenu 2 Mbit/s.

Pokud si zákazník objedná službu Volný Internet 4M (s rychlostí 4 Mbit/s), zaplatí 429 Kč, což jinak odpovídá ceně připojení s rychlostí downloadu 2 Mbit/s. Zákazník má možnost si vybrat i nahé ADSL (bez pevné linky), ale v tom případě zaplatí 699 Kč. V obou případech bude cena nastálo. Stávající zákazníci z toho tedy nic mít nebudou. Jedinou možností se tak zdá zrušení dosavadní služby a její opětovné zřízení. Nakolik je tohle pro zákazníky přijatelné, musejí posoudit sami.

26. 3. 2008

Autor: Oldřich Klimánek

Témata

připojení k internetu

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

 

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v únoru 2024

Jaké změny jsme v únoru zaznamenali u Wi-Fi internetu? Podívejte se, jaké hodnoty jsme naměřili u vašeho kraje a...

 

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Nejčtenější články

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Jaké změny jsme v únoru zaznamenali u Wi-Fi internetu? Podívejte se, jaké hodnoty jsme naměřili u vašeho kraje a...