Úvod > Články > Věštění a spiritismus on-line aneb Co jste byli v minulém životě?

Věštění a spiritismus on-line aneb Co jste byli v minulém životě?

V dnešním článku se podíváme do trochu zvláštní oblasti českého webu. Zaměříme se na věštírny, minulé životy a další podobné spiritistické weby. Nevynecháme ani tipy na horoskopy, výklad snů a další oblasti, o kterých běžně na našem portále nepíšeme.

Při přípravě tohoto článku jsme nepředpokládali, že na webu nalezneme velmi podrobné portály s mnoha různými spiritistickými oblastmi. Kupodivu jsme zjistili, že existuje několik málo komplexních portálů a dále spousta menších webů zaměřujících se na jednotlivé oblasti magie a mystiky. Začneme patrně nejobsáhlejším webem českého internetu, čímž je portál Věštírna. U žádného webu se nebudeme zabývat hodnotou dat, ta je sporadická a museli by se k ní vyjádřit odborníci v tomto oboru.

Věštírny a magické portály

Věštírna
Web: www.vestirna.com
Ve zkratce: magická koule, kostky, karty, runy, numerologie, hodiny úmrtí, minulý život, on-line kouzla atd.

Tento portál je poměrně slušně obsáhlý, dle výčtu v úvodu odstavce lze vypozorovat, že se tvůrci zaměřili na všemožné části mystiky. Základní členění je na věštění pomocí náhody a na klasické způsoby věštby. Hned první v pořadí Magická koule vám zodpoví otázky, které si v duchu vyslovíte. Kliknutím na kouli se dozvíte odpověď. Při hodu kostkami nejprve hodíte a poté vyberete, která oblast (zdraví, peníze, láska, práce) vás zajímá. Nyní se přesouváme ke klasickým způsobům věštby. Tato kategorie začíná poněkud exotickým názvem i-ťing, což je rozhození mincí, které můžete ovlivnit kurzorem myši. Následuje rada do života.

Sekce Karty obsahuje několik podkategorií, například Cikánské věštění z karet nebo Tarotové karty. Numerologie je klasika. Další zajímavou sekcí je snář, jde o slovníček klíčových slov, tak jak jej známe z tištěné podoby. Poněkud úsměvné jsou sekce Minulý život a Hodiny úmrtí. Pokud bych umřel tak, jak mi bylo předpověděno, tak mám ještě před sebou krásných 50 let života. Mám dojem, že je to při všem shonu, který nás provází, nereálné. Ale tato informace potěší. Celkově je portál dobře zpracován, orientace na webových stránkách nedovolí nejasnost v ovládání, každá sekce obsahuje alespoň základní popis, o co se jedná. Součástí webu je také možnost zaslat přátelům elektronickou pohlednici.

Atarot
Web: www.atarot.cz
Ve zkratce: věštění, andělské karty, magie rostlin, runová magie

Tento web neobsahuje tolik interaktivních věšteckých aplikací, ale zase publikuje obsáhlé informace o různých speciálních oblastech magie. On-line věštírna funguje na principu, že uživatel odešle dotaz a ten mu je po nějakém čase zodpovězen. Reakční dobu portálu je těžko odhadovat. Sekce Andělské karty je jednoduchou aplikací, kde vyberete jednu nebo více karet – výsledkem je věštba, která je ale při opakované stejné volbě shodná s volbou předchozí. Možná to tak má být, těžkou soudit od klávesnice počítače. Slušně je na tomto webu zpracována magie rostlin, je zde popis účinků, vlastností i nebezpečí různých rostlin.

Horoskopy

V této oblasti je na webu daleko větší výběr, asi z důvodu popularity horoskopů ve společnosti. Podívejme se alespoň přehledem na nejznámější weby.

Horoskop.cz
Na webu je k dispozici mnoho druhů horoskopů, ale také numerologie, runy, věštění z ruky apod. Nejvíce si ale přijdou na své milovníci klasických horoskopů, jsou zde takové specifické kategorie, jako například Dětský horoskop, Horoskop pro psy nebo pro kočky.

Horoskopy.cz
Patrně jeden z nejnavštěvovanějších portálů s horoskopy na českém internetu. Důvodem je zejména spojitost a propagace provozovatele – tedy firmy Seznam. Krom denního horoskopu na webu naleznete také čínský horoskop, biorytmy nebo partnerský horoskop.

Centrum – Horoskopy
Tak jako jinde, i zde jsou klasické horoskopy nebo popisy jednotlivých znamení. Dále je zde k dispozici erotický, týdenní nebo roční horoskop. Zvláštností je horoskop určený sázkařům.

Co jste byli v minulém životě

To bychom chtěli vědět asi všichni, pokud si ovšem vůbec připouštíme myšlenku reinkarnace. Na toto téma jsem viděl v životě již řadu hotových miniaplikací běžících lokálně. Internet dal tvůrcům aplikací do rukou mocnou zbraň, kterak sdělit informace o předchozím životě komukoli na světě. Na mušku jsme si vzali čtyři weby, u každého uvádím, jakou věštbu mi aplikace poskytla.

Věštírna – O tomto webu jsme již psali výše, informace o minulém životě jsou dostupné po zadání data narození, místa narození a pohlaví.

Věštba: V minulém životě jste se narodil 13.6.1027 a zemřel jste 21.12.1057 ve věku 30 let.

Byl jste pravděpodobně Zloděj a žil jste na místě zvaném Azory.

(Poznámka editora – editor byl kněžkou, spisovatelkou a tiskařkou v 9. století v severní Austrálii. Kdyby to jen věděl Guttenberg! A evangelické církve :-))

Horoskop.cz – Další již zmiňovaný web. Kvůli zjištění, co jsem byl v minulém životě, jsem musel pro nefunkčnost stránky v Opeře přejít k jinému „velmi oblíbenému“ prohlížeči. Výsledek je jiný než v předchozím případě.

Věštba: Při vašem posledním pozemském vtělení jste byli ženou. Narodili jste se na území dnešní Jugoslavie přibližně v roce 1500. Profesí jste byli dramatik, režisér, hudebník, pěvec. Byli jste praktickou, materiálně založenou osobou bez duchovního povědomí. Nebyli jste dost moudrými.

Ehoroskopy.cz – Jednoduchý formulář, zadání obdobné jako u webu Věštírna, jen chybí možnost zadat místo narození. Výsledek opět jiný než dva předchozí.

Věštba: Narodil jste se 24.5.1379. Na území dnešní Indie Byl jste žena a pracoval jste jako: starala jste se o rodinu Zemřel jste 13.5.1431 ve věku 52 let a to přirozenou smrtí

Oslíkův.net – Opět snadné zadání data narození a pohlaví. Výsledek překvapil, je shodný s výsledkem webu Horoskop.cz.

Věštba: Narodil jste se v roce 1500 jako žena někde na území dnešního Srbska nebo Chorvatska, kde jste pracoval jako dramatik, režisér, muzikant nebo potulný pěvec. Byl jste zdravě myslící, praktickou osobností, přestože jste málo pozornosti věnoval tomu, co jste nemohl vidět, cítit a slyšet. Svou obětavostí jste celý život pomáhal slabým.

Pokud se chcete skutečně pobavit, doporučuji tento slovenský dekodér vaší minulosti. Velmi dobré.

Závěrem

Tím bychom uzavřeli naši malou exkurzi do oblasti magie a mystiky na webu. Budeme vám vděčni za tipy na zajímavé weby – směřujte je do diskuse. Osobně těmto věštbám ani horoskopům nedůvěřuji, ale beru je jako pobavení a odlehčení pracovního dne. Další weby vám jistě pomůže najít Google či jiný pomocník zvídavého surfaře.

18. 4. 2008

Autor: David Procházka

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...