Úvod > Články > Zdravá racionalita

Zdravá racionalita

To byl ještě nedávno můj postoj ke světu. Horoskopům jsem nevěřil a všelijakým duchařům a prorokům jsem se jen vysmíval. Za paranormální jevy jsem pokládal pouze ty bytosti, které o všelijakých paranormálních jevech vyprávějí. Vědecký postoj založený na důkazech byl jediný, kterého jsem byl schopen. Stalo se však něco, po čem jsem musel, svůj názor o (ne)existenci vyšší moci pozměnit.

Nyní začínám věřit, že na světě jsou věci, nad kterými zůstává rozum stát.

Začalo to tím e-mailem, abych převedl Q 33 NY ve Wordu do písma Wingdings. Údajně to má být číslo letu jednoho z letadel, které narazilo 11.9 2001 do WTC.  Patrně to většina čtenářů také již někdy obdržela tento mail a ví, že symboly ve Wingdings udělají z kódu:


Nebojte se, ten zázračný objev, který vám chci sdělit, opravdu není několik let starý hoax.  I když přiznávám, z počátku jsem byl ohromen – než jsem zjistil že, jde o klam.

Jsou tu však fakta, která nikdo vyvrátit nemůže. V počítači je totiž uložena (nejen) historie lidstva. Teď nemyslím někde na pevném disku jako uložená data, nemyslím to ani jako metaforu vývoje, ale jako zašifrovaný kód. Dohledat se dá už zplození člověka z prvního lidského páru – Kaina. Jasně je znázorněn samotný akt početí  i onen bratrovrah. Pikantní je cesta, jak se k němu doberete. Opět se bude jednat o převedení Wordu do Wingdings přičemž fráze ve standardním písmu má tvar  fuJ.


Může být tohle náhoda? Pokud ještě nejste přesvědčení další důkazy jistě zvrátí vaše mínění.

Z náboženských šifer můžeme získat třeba ukřižování Krista. Zde je i původní text vyjádřením Spasitelova odhodlání. Cesta? Zda je Word, Wingdings, kód


Pochybuji, že by se zde našel ještě někdo, kdo by nevěřil, že v počítači se skrývá kronika světa. Jak jinak by mohla existovat v počítači předpověď průběhu války v Iráku ještě před začátkem tohoto konfliktu?! Navíc je zde už samotný kód dokonce vystihuje i postoj tamního obyvatelstva k americkým vojskům. Word, Wingdings,  kód: ZMIZ.

Ptáte se, jak zni proroctví? Zde:

Těžko uvěřit že?

Možná víte, že už na psacím stroji i nyní i na klávesnici jsou v horním řádku písmena, která mohou sestavit slovo typewriter (psací stroj).  Přišel jsem však na to, že jsou horní řádek skrývá i jiné anagramy. Zřejmě jako výraz toho že právě pro tuto osobu je přístroj zde a že tato osoba je nejvíce oprávněna jej používat je tu zakódováno i jiné anglické slovo, totiž writer(spisovatel). Může snad tohle být náhoda? Těžko.

Mám-li pokračovat historií můžeme ještě odhalit záznam sametové revoluce 1989.

Opět si otevřeme Word a tentokrát napíšeme AAAAAAAAAAAA. Převedeme do Wingdings. Výsledek ohromující:

Přiznám se, že dál už se neodvažuji pokračovat. Bojím se pomsty od Těch, jejiž dílo jsem vyzradil. Pokud totiž ve starém známém Wingdings napíši 33333333333. Dostanu věrný popis sídliště, jež obývám: . 

To však není konec. Pokud se podívám do spodního řádku na klávesnici, hned se mi samozřejmě zjeví ona trapná šifra CNVMC. Strašné, že! Pro ty kteří snad ještě neprokoukli přeložím. Když prohodím C za D,  N za A, M za I  vznikne okamžitě DAVID!

Nenechte se obalamutit a kdybych se zde dlouho neukázal, tak vězte, že mě dostali.

10. 5. 2008

Autor:

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Technika s lidskou povahou

O prázdninách převážím notebook mezi domovem a návštěvami s dětmi u babiček a dědů. Pokaždé, když jej pak zapojuji...

 

Furt něco mažu

Používám dvě e-mailové adresy. Jednu soukromou, jednu pracovní, vlastně firemní. Na soukromou mi chodí hromady...

 

5 zajímavých pivních webů

O prázdninách, v parném létě, přijde dobré pivečko vhod. Měl jsem štěstí i na nová piva jako Rampušák, a chtěl jsem...

Nejčtenější články

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.