Úvod > Články > Prémiové ADSL od ČRa až o 40 % levněji

Prémiové ADSL od ČRa až o 40 % levněji

A další novinky uplynulých dní: Olympijské hry poprvé celé v HD kvalitě ― Hackeři ukradli čísla 40 milionů platebních karet ― Zítra velká dávka aktualizací od Microsoftu ― a více...

Olympijské hry poprvé celé v HD kvalitě

Tvrdí se, že právě probíhající olympijské hry v Pekingu jsou v mnoha ohledech výjimečné ― ač by leckdo o olympiádě v Číně mohl dlouze diskutovat, jedno prvenství už těmto hrám nikdo nevezme: vůbec poprvé se totiž olympiáda do světa vysílá kompletně ve vysokém rozlišení (HD).

Předchozí olympiáda byla v HD jen částečně. Zimní hry v italském Turíně v roce 2006 byly vysílány v HD kvalitě asi ze 40 procent ― signál přitom šel jen k těm distributorům vysílání, kteří si z důvodů potřeby vyššího rozlišení o něj řekli. Přenosy jinak byly realizovány ve standardním rozlišení. Teď je tomu tedy jinak a všechen signál je distribuován s HD obrazem doplněným o šestikanálový zvuk (5.1).

Celá olympiáda se nehrává ve formátu digitálního videa DVCPRO HD s rozlišením 1 920 x 1080i s datovým tokem 100 Mbit/s.

Zeptejte se svého zprostředkovatele digitálního televizního vysílání, zda i on má v nabídce vysílání OH obraz ve vysokém rozlišení.

Připravte se na dávku záplat a aktualizací

Microsoft oznámil, že zítra ― v den pravidelného vydávání aktualizací a bezpečnostních záplat ― pro své produkty vydá celkem dvanáct záplat, které opravují kritické zranitelnosti: od Windows a kancelářského balíku Office, přes Internet Explorer až po přehrávač Windows Media Player.

Z dvanácti bezpečnostních záplat je celkem sedm označeno za "kritické", což značí nejvyšší stupeň důležitosti. Zbylých pět nese přívlastek "důležité", hned druhý nejvyšší stupeň důležitosti. Celkem čtyři ze sedmi nejkritičtějších záplat se týkají kancelářské sady MS Office, z nichž tři zalepí díry v aplikacích Excel, PowerPoint a Access. Jedna z důležitých záplat opravuje chyby v textovém procesoru Word.

Zbylé tři kritické záplaty jsou určené pro zalepení bezpečnostních děr přímo v systému Windows, dále v Internet Exploreru a přehrávači Windows Media Player 11.

Některé z děr už přitom byly zneužity ke kompromitaci počítačů, takže nezapomeňte zítra svůj systém aktualizovat. Buď přes funkci automatických aktualizací, nebo navštivte web Windows Update, resp. Microsoft Update.

Telefónica O2 slaví 100 tisíc zákazníků O2TV

Digitální televize přes IP protokol (IPTV) od společnosti Telefónica O2 Czech Republic slaví již svého 100 000. zákazníka.

"Digitální televize O2TV má díky své bohaté programové skladbě a řadě nadstandardních funkcí, jako jsou TV Archiv či Videotéka, každému co nabídnout. Její obliba mezi lidmi stále roste a nyní, kdy dochází k postupnému vypínání analogového příjmu, představuje právě O2TV jedno z praktických řešení digitalizace," řekl Jan Karas, ředitel pro marketing pro spotřebitelský segment Telefónica O2.

I přes toto úctyhodné číslo však Telefónica nemusí být zcela spokojená, chtěla totiž víc. Loni v červenci si přála do roka mít celkem 150 000 zákazníků, což se očividně nepovedlo. Stejně jako klesá tempo růstu počtu zákazníků internetového připojení přes ADSL, o čemž psal minulé úterý na našem serveru Jiří Peterka v článku 600 000 ADSL přípojek: důvod k oslavě, nebo ke smutku?, klesá i tempo registrací IPTV od O2. Například přednedávnem T/O2 oznámila, že ke konci prvního pololetí mělo službu O2TV objednáno 98 000 lidí― tzn. že od té doby si ji zřídilo jen asi 2 000 nových zákazníků.

Radiokomunikace nabízejí ADSL se 40% slevou

České radiokomunikace přicházejí s letní akcí pro domácnosti. Ty si teď můžou objednat službu Premium ADSL s výraznou slevou. Tisková zpráva společnosti uvádí, že v porovnání s konkurenční nabídkou od T/O2 zákazník u ČRa ušetří až několik tisíc ročně.

Nová nabídka se týká všech rychlostních variant služby Premium ADSL (tj. internetového připojení ve vlastní síti Českých Radiokomunikací; služby Premium nejsou zatíženy ani datovými limity a FUP). Například Premium ADSL s rychlostí 10 240 kbit/s/512 kbit/s nyní stojí baťovských 999 Kč měsíčně.

„Premium ADSL je od svého uvedení na trh bez jakýchkoli limitů, takže zákazníkům předkládáme nejvýhodnější nabídku od uvedení služby na trh, čímž mohou získat pro český trh ojediněle příznivé podmínky,“ říká David Mašát, výkonný ředitel pro obchod a marketing Českých Radiokomunikací. „Snažíme se identifikovat potřeby zákazníků a nabídnout jim vysoce kvalitní služby vždy za výhodnější ceny než má konkurence,“ dodává.

Nutno dodat, že nové ceny (detaily zde a zde) platí jen do konce roku. Nejrychlejší varianta Premium ADSL s rychlostmi 10 240 kbit/s/512 kbit/s vyjde pak na 1 665 Kč měsíčně a varianta 4 096 kbit/s/512 kbit/s na 772 Kč měsíčně. V tabulce však nechybí srovnání s konkurenční nabídkou od Telefónicy O2 (4 096 kbit/s/256 kbit/s za 1 116 Kč a 8 192 kbit/s/256 kbit/s za 1 830 Kč za měsíc.)

Největší krádež čísel karet v historii

Ve Spojených státech se řeší největší případ odcizení čísel platebních karet v historii. Americké úřady už obvinily jedenáct lidí, kteří ukradli čísla a další údaje celkem 40 milionů kreditních a debetních karet. Informace sami zneužívali a také prodávali dále. Podle vyšetřovatelů je získali přes počítačové sítě, když se nabourali do systémů bank a obchodů. Protože jen tři ze zatčených jsou Američané a zbytek tvoří občané Běloruska, Číny, Estonska a Ukrajiny, podle žalobce jde o případ mezinárodního spiknutí. Na případu spolupracovali i vyšetřovatelé z dalších zemí.

Hackeři přitom postupovali docela nesofistikovaně ― jen autem objížděli kolem různých společností a bank a přes notebook se napojovali do nezabezpečených WiFi sítí. Přes tu se pak dostali na připojené počítače v síti a nainstalovali na ně svůj vlastní software, který jim následně odesílal všechny potřebné údaje.

11. 8. 2008

Autor: Oldřich Klimánek

Témata

telekomunikace

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Vodafone garantuje volání přes hodinky i na značky Xiaomi a Samsung

Vodafone jako první český operátor rozšířil garanci volání přes hodinky bez telefonu na tři značky. Služba OneNumber...

 

Telefon s Androidem dokáže otevřít dveře od milionů hotelových pokojů, na opravě bezpečnostní chyby se už pracuje

Výzkumníci objevili bezpečnostní chybu u zámků Saflok. Kdokoliv mohl pomocí telefonu s Androidem otevřít dveře...

 

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...