Úvod > Články > ADSL od O2 za 500 Kč včetně telefonní linky

ADSL od O2 za 500 Kč včetně telefonní linky

A další novinky uplynulých dní: UPC zrychluje na 30 Mbit/s ― Internetem se rychle šíří nový červ napadající Windows ― a více...

UPC začíná zrychlovat na 30 Mbit/s

Největší český kabelový operátor začíná svým zákazníkům zrychlovat internetové přípojky. Již dříve avizované navyšování rychlostí se týká stávajících zákazníků, kteří měli přípojku zřízenou před polovinou září. Noví zákazníci mají na výběr rychlosti 10 Mbit/s a 20 Mbit/s.

Společnost UPC Česká republika zrychlování přípojek oznámila v polovině září v reakci na navyšování rychlostí, ke kterému se odhodlali konkurenční poskytovatelé internetového připojení přes ADSL. Už tehdy bylo jasné, že dvě nově zavedené rychlostní pásma 10 Mbit/s a 20 Mbit/s (download) budou dostupné jen novým zákazníkům. Stávající si museli počkat na navýšení, které se řídí následující tabulkou.

UPC - zrychlování u stávajících zákazníků - leden 09

  Zrychlování přípojek stávajícím zákazníkům od ledna 2009

Nejvyšší rychlosti 30 Mbit/s tedy dosáhnou jen zákazníci, kteří mají objednanou službu Extreme a Professional. Těm UPC rychlost navýší již během tohoto měsíce. Zbytek zákazníků se vyšších rychlostí dočká během následujících měsíců, kdy rychlost bude růst postupně, a proces zrychlování by měl být hotov do konce března. 

Telefónica O2 nabízí ADSL a telefon s volnými minutami za 500 Kč 

Společnost Telefónica O2 Czech Republic opět spustila akci, kterou představila už loni na podzim. Za 500 Kč měsíčně nabízí novým zákazníkům internetové připojení přes ADSL s rychlostí stahování dat 8 Mbit/s, 300 volných minut na volání a aktivaci služby za 1 Kč. Služba už není zatížená žádnými jinými poplatky. Jde o kompletní cenu za ADSL a telefonní linku. Cena 500 Kč/měsíc je platná po 12 měsíců od zřízení služby. 

Akce trvá do konce ledna a službu si můžete zřídit prostřednictvím našeho serveru DSL.cz. Více zde.

HP na náš trh uvádí notebook s výdrží 24 hodin

Společnost Hewlett-Packard na český trh uvádí nový model notebooku, který na jedno nabití baterie vydrží pracovat až 24 hodin. Model HP EliteBook 6930p otestovala už řada zahraničních redakcí IT magazínů i redaktoři českého časopisu Connect, kteří naměřili výdrž baterie v délce 23 hodin a 26 minut. Přístroj budou testovat i další redakce českých médií.

Hlavní podíl na výdrži má rozšiřující 12-článková baterie, LED podsvícení displeje (technologie Illumi-Lite) a SDD disk o kapacitě 80 GB. 

"To vše spolu se správou hardwaru a dalším nastavením skutečně dokáže téměř neuvěřitelných 24 hodin, tedy plné tři osmihodinové pracovní dny," doplňuje marketingový manažer divize osobních počítačů HP Česká a Slovensko, Petr Trešl. "Notebook však odolává nejen času, ale také extrémním podmínkám - prošel armádními testy spolehlivosti při krajních teplotách plus 60 °C a minus 29 °C a splňuje vojenský standard MIL-STD 810F, týkající se požadavků na vibrace, prašnost, vlhkost, nadmořskou výšku a vysoké teploty." 

Intelu ve 4. čtvrtletí klesl zisk o 90 %

Největší světový výrobce čipů Intel hlásí, že mu v posledním čtvrtletí loňského roku ve srovnání se stejným obdobím loni klesl čistý zisk o 90 % na 234 milionů dolarů (zhruba 4,8 miliardy korun). 

Na vině je hlavně menší poptávka po nových počítačích, čímž se snížil i počet prodaných procesorů výrobcům počítačů. Dalším faktorem byla investice ve výši jedné miliardy dolarů do společnosti Clearwire. 

Tržby společnosti se snížily o 23 procent na 8,2 miliardy amerických dolarů. Vzhledem k současnému stavu na trhu a ekonomické recesi ve světě Intel odmítl sdělit odhady vývoje příjmů na první čtvrtletní letošního roku. Oslovení analytici se nicméně domnívají, že se budou pohybovat mezi 7 a 9 miliardami dolarů. 

Steve Jobs dočasně odešel z vedení Applu

Hlavní postava v historii firmy Apple odchází na nějaký čas z vedení společnosti. Steve Jobs oznámil, že od kormidla odchází kvůli zdravotním problémům a do konce června se bude léčit. Apple nyní povede provozní ředitel Tim Cook.

Odchod Jobse způsobil propad hodnoty akcií společnosti a obchodování s nimi bylo přerušeno. Analytici a investoři se obávají, zda se Jobs vůbec do čela Applu vrátí. 

Steve Jobs z vedení firmy kvůli zdravotním problémům už jednou odešel, a to v roce 2004, kdy bojoval s rakovinou slinivky. 

Červ napadl za 24 hodin milion počítačů s Windows

Odborníci na softwarovou bezpečnost varují, že internetem se šíří nebezpečný počítačový červ napadající operační systémy Windows. Mezi minulým úterým a středou počet infikovaných počítačů vzrostl o 1,1 milionu. Na svém blogu to uvedla společnost F-Secure.

Červ s názvem Downadup zneužívá závažné bezpečnostní chyby ve službě Windows Server, kterou Microsoft opravil na konci října. Miliony uživatelů však stále opravu ignorují. Ohroženy jsou systémy Windows 2000, XP, Vista, Sever 2003 i Server 2008. 

Společnost Qualys na základě softwarové kontroly několika stovek tisíc počítačů se systémem Windows zjistila, že kritickou záplatu si stále nestáhla jedna třetina uživatelů. 

Jestliže nepoužíváte funkci automatických aktualizací Windows, neváhejte a navštivte web Windows Update

19. 1. 2009

Autor: Oldřich Klimánek

Témata

připojení k internetu

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v březnu 2024

V březnu se rychlost Wi-Fi internetu propadla. Podívejte se, jak si tentokrát vedl vás poskytovatel.

 

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...

 

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...