Úvod > Články > Novinky.cz povolí diskusi k článkům až po ověření bydliště diskutujícího

Novinky.cz povolí diskusi k článkům až po ověření bydliště diskutujícího

A další novinky uplynulých dní: Operátoři zlevňují volání do mobilních sítí - Volný skoncoval s IPTV - a více...

Novinky.cz dělají revoluční krok: diskuse jen po poštovní registraci 

Server Novinky.cz přichází se zásadní změnou v podmínkách registrace do diskusních fór k článkům. Komentáře budou moci od března přidávat uživatelé až tehdy, co se zaregistrují přes formulář, uvedou své celé jméno, bydliště a telefonní číslo. Následně jim klasickou poštou bude doručen přístupový kód.

Komentáře pak budou obsahovat celé jméno diskutujícího a město, v němž bydlí. Novinky.cz tak reagují na stále upadající úroveň diskusí, které už nejdou promazávat a jsou často zcela zablokované.

„Příspěvky uveřejněné ve fóru vyjadřují názory čtenářů, nikoliv redakce, která za jejich obsah nenese zodpovědnost. Přesto v našem názorovém fóru nechceme dávat prostor vulgaritám, urážkám, 'tapetování' a jinému plevelu šířenému anonymními 'hrdiny' skrývajícími se za tajemnými přezdívkami. Proto jsme se rozhodli umožnit vkládání příspěvků pouze seriózním uživatelům, kteří projdou korespondenční registrací,“ píše se v článku na Novinky.cz

„Fórum má sloužit k výměně názorů na témata jednotlivých článků, případně k prezentování doplňujících informací k publikovaným materiálům. Nejedná se o chatovou místnost určenou k banální komunikaci mezi uživateli, nýbrž o rozšíření článků samotných, na jejichž obsah by měly debaty uživatelů logicky navazovat,“ pokračuje článek.

HP nebude v UK nabízet netbooky s Linuxem

Společnost Hewlett-Packard nebude na území Spojeného království nabízet netbooky s linuxovými operačními systémy. Rozhodnutí zdůvodňuje mizivým zájmem o stroje s Linuxem.

Změna se týká všech nových netbooků, jako je Mini 1000 a Mini 2140. Starší model HP Mini 2133 se bude stále doprodávat jak s Windows XP, tak ještě i SuSE Linuxem. Novější modely s Linuxem (SuSE a upraveným Ubuntu) se ale budou v jiných zemích prodávat dále.

Volný ukončil provoz své IPTV

Poskytovatel internetového připojení Volný se rozhodl ze své nabídky služeb stáhnout IPTV, televizi přes internetový protokol. Informuje o tom na svých stránkách Český rozhlas.

Důvodem, proč Volný IPTV zrušil, bylo, že služba nesplnila očekávání. Volný TV byla spuštěna v srpnu roku 2007 a za rok a půl si nezískala tolik zákazníků, aby byla s to konkurovat službě O2TV společnosti Telefónica O2. Ta má totiž daleko větší pokrytí a Volný TV byla zpočátku dostupná pouze v Praze a Brně. 

Volný přešel v prosinci loňského roku do rukou nového majitele (Dial Telecom) a nové vedení se chce soustředit na jiné produkty.

Češi za hosting zaplatili 560 milionů korun

Podle společnosti HorMart, která se zaměřuje na monitorování trhu internetových služeb, Češi loni za pronájem webového prostoru zaplatili 560 milionů korun. 

Meziročně stoupl počet pronájmů o 11 procent na takřka 200 tisíc. Oproti loňskému roku však růst mírně zpomalil. Společnost HorMart dále předpovídá, že příjmy za pronájmy webového prostoru budou v roce 2009 srovnatelné, poskytovatelé by měli inkasovat více než 600 milionů korun. 

Mezi dlouhodobě nejúspěšnější pronajímatele webového prostoru se řadí firmy Active 24 a Internet CZ, které k 31.12. 2008 registrovaly 45 000, resp. 38 600 webů. 

První operátoři začali zlevňovat volání

Jak bylo dříve oznámeno, Český telekomunikační úřad od února snížil poplatky, které si mezi sebou účtují operátoři za volání do mobilních sítí. Snižování ceny terminace bude pokračovat, další zlevnění je plánováno na 1. červenec letošního roku a 1. leden 2010.

Snížení poplatku by se mělo odrazit i na koncových cenách pro volání do mobilních sítí, jenže samotní mobilní operátoři se snižování cen brání. Jestliže něco bude zlevňovat, bude to obecně volání z pevných/VoIP linek do mobilních sítí. 

První společností, která oznámila snížení cen za volání do mobilních sítí, byl frýdecko-místecký Mattes AD, známý pod značkou 802.cz. Jeho zákazníci mohou do sítí mobilních operátorů volat za 3,39 Kč/minutu, přičemž hovory podléhají sekundové tarifikaci 1+1. To znamená, že za každou sekundu hovoru zákazník zaplatí 0,0565 Kč. 

Zlevnění oznámil i U:fon, který za minutu hovoru účtuje o 40 haléřů méně. Zákazníci, kteří využívají hlasovou službu U:fona s paušálem 300 Kč nově za minutu odchozího hovoru do mobilních sítí zaplatí 3,50 Kč a u tarifu Za 100 4,50 Kč.

„Krok regulátora snížit propojovací poplatky jednoznačně vítáme. Z pohledu zákazníka bychom tuto změnu uvítali ještě o něco dříve, ale je důležité, že se tak vůbec děje,“ říká Lukáš Antoš, marketingový ředitel U:fona, a dodává: „Nevidíme důvod, proč bychom měli držet ceny na stávající úrovni. Cílem a strategií U:fona je neustále tlačit ceny dolů, jakmile k tomu nastane příležitost. Proto jsme se rozhodli přenést tuto úsporu 100% na své zákazníky a jsme přesvědčeni, že je to správné a férové rozhodnutí. Věřím, že v době hospodářského útlumu tento náš krok zákazníci jen a jen uvítají a ušetřené peníze za volání použijí k jiným účelům.“ 

9. 2. 2009

Autor: Oldřich Klimánek

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...