Úvod > Články > Důkazy o uskutečnění mise Apollo 20

Důkazy o uskutečnění mise Apollo 20

O misích astronautů na Měsíc se toho napsalo a navymýšlelo mnoho. Ať již o simulovaných letech natočených v Hollywoodu nebo v tajemné oblasti Area 51. V posledních dvou letech se však na internetu stále častěji setkáváme s důkazy o uskutečnění mise Apollo 20, která byla oficiálně zrušena již v roce 1970.

Jak je patrno z historických pramenů, poslední oficiální mise k Měsíci byla Apollo 17 uskutečněná koncem roku 1972. Bavíme se zde samozřejmě o misích s lidskou posádkou. Předem upozorňuji, že v tomto ohledu nejsem názorově vyhraněn, nejsem ufolog, příznivec NASA, ani věřící. Na všechno kolem informací o misích Apollo se snažím pohlížet z nadhledu, tedy spíše z podhledu, neboť věrohodnost nejsem schopen nikterak určit a skutečnost bude jistě daleko složitější. Budeme-li věřit informacím z NASA, pak jednoduše žádná mise Apollo 20 nebyla uskutečněna. Člověk je ale nedůvěřivý, zvláště pak, když je internet plný zvláštních informací a audiovizuálních dokumentů.

Začalo to fotkou

Zdrojem všech pochybností je snímek AS20 – 1020 pořízený při misích Apollo. Na snímku je zvláštní doutníkovitý předmět, jehož délka je zhruba 4 km. Jde o oficiální snímky, tudíž by měly být pravdivé. Měly by být proto, že s jistotou to také tvrdit nelze. O těchto snímcích se ví již řadu let.  Fotka ale nic neznamená, na Měsíci (zejména na jeho odvrácené straně) je řada prazvláštních útvarů, často si jen těžko dokážeme představit, že by tyto tvary vytvořily dopadající tělesa z vesmíru. Pořád jde ale o spekulace nad fotografiemi. Další rozměr přinesla do případu videa umístěná na Youtube.

Tajemný kosmonaut ze Rwandy

Základem bylo video, které jistý člověk umístil na portál Youtube v roce 2007. Originální snímek byl po čase smazán (zvláštní, že je smazán velmi navštěvovaný příspěvek), nicméně, naleznete jej třeba zde. K tomuto videu byl připojen tento komentář:

„Mise Apollo 20 odstartovala 16. srpna 1976. Cílem byla oblast Měsíce známá jako ISZAK D jihozápadně od kráteru Delporte. Tuto misi tvořila rusko – americká posádka s tímto jmenovitým osazením: kapitán dr. William Rutledge CDR – bývalý vědecký pracovník Bellových Laboratoří, dr. Leona Snyderová CSP – pracovník Bellových Laboratoří a Alexej Leonov – sovětský kosmonaut, který se o rok dříve zúčastnil společného projektu Sojuz – Apollo.“

Zajímavé bylo také vyjádření k objektu na snímku. „Tento specifický objekt je velmi starý. Odbornou analýzou je zjištěno, že se jeho stáří pohybuje kolem 1,5 miliard let. Krátery po dopadech meteoritů a kopce prachu na jeho povrchu jsou více jak výmluvné. Jsou zaznamenány indicie o tom, že plavidlo bylo prozkoumáno ještě dříve, než člověk vstoupil na povrch Měsíce.“

Kromě těchto videí umístil stejný autor na Youtube i další podobného ražení. O tuto osobu se tak začali různí badatelé a novináři blíže zajímat. Italský novinář Luca Scantamburla vypátral, kdo přesně tato videa umístil. Šlo o Dr. Williama Rutledge, který žije ve Rwandě. Novinář se za tímto pánem vydal a udělal s ním poměrně obsáhlý a šokující rozhovor. Z něho poté vzešly detailnější informace o misi Apollo 20. Z rozhovoru vyplývá, že se mise uskutečnila v roce 1976, že zvláštní doutníkovitý předmět na odvrácené straně Měsíce je velice stará mimozemská loď, a dále že v jejích útrobách našli tělo ženského pohlaví, které bylo ve stádiu „ani živá, ani mrtvá“. Tato osoba byla pojmenována Mona Lisa.

Vyjádření z NASA nečekejme

Youtube je přeplněn videy o této misi (ať již pravými nebo falešnými). Stačí, když si vyhledáte slovní spojení Apollo 20 a nebudete se stačit divit. Základem jsou videa umístěná údajným kosmonautem z mise, dále následují různé rozbory, sestřihy, zvětšeniny a kompilace fotografií. NASA se k tomuto tématu nevyjádřila, ani se nedá čekat, že by nějak reagovala. Pokud by se tak již stalo, jistě by šlo o zapření. V našem článku není dostatek místa k rozebrání celé problematiky, navíc o toto se již velmi zdařile pokusil Jaroslav Chvátal ve velmi obsáhlém seriálu, který rozhodně navštivte. Naleznete zde velmi obsáhlé informace, rozbory a odkazy na další fotografie a videa.

Magický rok 2012 a další předpovědi

Jak vyplývá z rozhovoru s údajným astronautem z mise Apollo 20, muž upozorňuje, že rok 2012 jako na přelomový rok v komunikaci s mimozemskými civilizacemi. Zároveň upozorňuje, že již při misi Apollo 11 byla ze zvukové stopy poskytnuté médiím vystřižena pasáž, kdy Armstrong popisuje neznámé pohybující se předměty. Také další astronauti se prý nechali slyšet, že měli při pobytu na Měsíci pocit, jako by je někdo sledoval. Dále se zmiňuje o zvláštních architektonických oblastech na odvrácené straně Měsíce, jejichž autorem byla jen těžko příroda. Otázky na závěr: Proč USA i Rusko doslova utnuly lety na Měsíc po misi Apollo 17? Jen kvůli financím? Už není nic, co bychom nemohli na Měsíci zkoumat?

27. 2. 2009

Autor: David Procházka

Témata

multimedia

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Na Spotify nově najdete videokurzy

Spotify ve Velké Británii začal nabízet videokurzy. Uživatelé si mohou vybrat ze čtyř kategorií – tvorba hudby...

 

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

 

Po Pavlovi i Babiš, podvodníci lákají z lidí peníze za pomoci deepfake videí

Sociální sítě v poslední době zaplavila falešná videa politiků, ve kterých lákají na výhodné investice. Místo...

Nejčtenější články

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...