Úvod > Články > Nový mobil HTC Touch Pro2 bude fungovat i jako laptop

Nový mobil HTC Touch Pro2 bude fungovat i jako laptop

Těsně před prodejním boomem je novinka od HTC - mobilní telefon Touch Pro2, který má schopnost fungovat i jako laptop.

HTC Touch Pro2 se zdá posune hranice mobilních telefonů zase dál. Vychází z koncepce svého předchůdce, ale zahrnuje v sobě oblíbené funkce svých kolegů. Např. výklopný a nastavitelný, a navíc dotykový displej, který u řady Pro nebyl zvykem. Nastavit jde prakticky do jakékoliv polohy.

Navíc nejde o displej jen tak ledajaký – 3,6palcová WVGA obrazovka 480 x 800 pixelů. Obsahuje novinku zoom bar, kterým jde zvětšovat obrázky na internetu, fotky v mobilu nebo i na Google Maps, s nimiž je přístroj propojen.

Protože je telefon cílen hlavně na podnikatele, bude reklama zaměřena především na novou technologii Straight Talk™ pro konferenční hovory. Inovativní dvojité reproduktory a mikrofony redukují hluk na pozadí a vylepšují čistotu hovoru, takže by kvalita měla být údajně stejná, jako kdybyste byli přítomni v zasedací místnosti. Stačí položit HTC Touch Pro2 displejem dolů na stůl a ten se sám přepne do módu hlasitého konferenčního hovoru.

Stejně tak umožňuje zcela nové rozhraní (3D menu TouchFLO™ v horizontálním provedení) nastavit konferenční hovory stejně snadno jako přidat skupinové kontakty, zatímco funkce připomínání schůzek pohodlně přiřadí důležitá telefonní čísla a PIN pro konferenci.

Zaintegrovaný e-mail umožňuje přepnout na hovor nebo konferenci několika snadnými kliknutími. U kontaktu na konkrétní osobu totiž vidíte všechny hovory, e-maily a textové zprávy, které jste poslali i obdrželi. Vše je prostě seskupené pod jednou hlavičkou. Vyvolejte kontakt v e-mailu a můžete mu přímo zavolat – není nutné přepínat aplikace.

Co mne osobně však na mobilu zaujalo, je pětiřádková výsuvná QWERTY klávesnice. Rozložení kláves je docela šikovné, i když písmena Z a Y se asi budou plést, protože zatím se dá na internetu předobjednat jen anglická verze telefonu, nikoliv česká. Takže se telefon dá použít jako miniaturní laptop.

Má v sobě totiž operační systém Windows Mobile 6.1, který se bude dát upgradovat na verzi 6.5, takže jsou zde běžně aplikace Microsoft Office a pro e-maily Outlook.

Pokud jde o technické parametry, model má označení T7373, procesor je Qualcomm MSM7200A™, 528 MHz, operační systém   Windows Mobile 6.1 Professional, paměť ROM 512 MB a RAM 288 MB.

Rozměry jsou 116 x 59,2 x 17,25 mm a hmotnost 187,5 gramů s baterií. Pracuje jak se sítí HSPA/WCDMA (upload až 2 Mb/s a download až 7,2 Mb/s), tak čtyřpásmovým GSM/GPRS/EDGE (850/900/1800/1900 MHz).

Přenos dat je možný i přes Bluetooth 2.1 s Enhanced Data Rate a A2DP pro bezdrátová stereo sluchátka, přes Wi-Fi (IEEE 802.11 b/g) a HTC ExtUSB™ (11pinový mini-USB 2.0, audio jack a TV Out výstup v jednom).

Součástí telefonu je i 3,2megapixelový barevný fotoaparát s automatickým zaostřováním a přídavná VGA CMOS barevná kamera.

Přehrává audio formáty AAC, AAC+, eAAC+, AMR-NB, AMR-WB, QCP, MP3, WMA, WAV, MIDI, M4A, a video formáty WMV, ASF, MP4, 3GP, 3G2, M4V, AVI.

Baterie je dobíjecí lithium-iontová s kapacitou 1500 mAh.

Telefon obsahuje slot pro rozšíření paměti při použití paměťové karty microSD™ (kompatibilní se SD 2.0).

Na evropském trhu by se měl HTC Touch Pro2 začít objevovat v nejbližších dnech, již dnes je možné si anglickou verzi předobjednat i v e-shopech ČR nebo Polska, přičemž cena se pohybuje kolem 15 000 Kč.

28. 4. 2009

Autor: Jan Lipšanský

Témata

multimedia

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Na Spotify nově najdete videokurzy

Spotify ve Velké Británii začal nabízet videokurzy. Uživatelé si mohou vybrat ze čtyř kategorií – tvorba hudby...

 

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

 

Po Pavlovi i Babiš, podvodníci lákají z lidí peníze za pomoci deepfake videí

Sociální sítě v poslední době zaplavila falešná videa politiků, ve kterých lákají na výhodné investice. Místo...

Nejčtenější články

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...