Úvod > Články > Youtube tipy: Zábava, recese a parodie

Youtube tipy: Zábava, recese a parodie

Po delší odmlce se opět vracíme k tipům na zajímavá videa na portálu Youtube. Tentokráte jsme si vzali na mušku velmi zábavná videa z dílny skupiny označované jako College Humor. Jde o vskutku výbornou tvorbu skupiny mladých lidí, která stojí za vaši pozornost.

Kdo je to College Humor

Nejprve si představíme tvorbu uskupení a v dnešní době také stejnojmenného serveru CollegeHumor. Tento server založili dva vysokoškoláci, kteří hledali cestu, kterak si přes internet vyměňovat mezi sebou zábavná videa, fotky a hudbu. Postupem času se z projektu vyvinul zajímavý portál sdružující humorná videa od různých autorů. Mimo to má CollegeHumor i vlastní produkci zábavných videosekvencí, které určitě stojí za vaši pozornost. Užijete si je o to více, pokud ovládáte alespoň základy angličtiny.

Zábava, recese a parodie

Nejvíce profláknutý klip této skupiny se jmenuje Proč holky neprdí. Pokud vás toto téma zajímá, zjistíte krutou realitu a budete měřit čas, který vaše drahocenná polovička tráví na toaletě. Jde o vážně povedené video, u kterého se zasmějí převážně chlapi. Stejně tomu je v parodii na ženské oblékání a vybírání oblečení, které ovšem někdy končí fiaskem. Aktuálnějším tématem může být pro mnohé Facebook. V tomto videu skupina upozorňuje na šílenství, které kolem této komunitní sítě vzniká v celosvětovém měřítku.

Skupina College Humor se často dotýká IT témat. Napadlo vás někdy, co by se přihodilo, kdyby třeba Matrix fungoval na platformě Windows XP? Nemusíte nad tím přemýšlet, stačí shlédnout tuto vynikající parodii. Na provedení oceňuji zejména fakt, že se autorům podařilo vše nastříhat tak, že od skutečného filmu Matrix nerozeznáte výrazné rozdíly. V některých klipech se projevuje také hudební zaměření této filmové skupinky mladých lidí. V tomto videu se zaměřili na flame war v diskuzích a vše příjemně zhudebnili.

Hezkou vzpomínkou na vysokoškolská studia, život studenta a bujaré večírky na kolejích je pak toto video. Pravda, pro mnohé může být smutné s ohledem na zavzpomínání na vlastní studia a spolužáky. Blbnutí na studiích pak zmínili také v další skvělé parodii na rapování Afroameričanů a nejen jich. Také vám přijde text raperů někdy víc než slaboduchý? Ale zpět zase na chvíli k IT problematice, konkrétně ke hrám. Jste-li pamětníci, pak určitě shlédněte parodii na známou hru Super Mario. Další kousek s tématikou této slavné hry z dob konzolí se setkáte také zde.

O problémech techniky, IT a telefonů pak pojednává tento bezvadný snímek. Z tvorby skupiny jde cítit nedávný studentský život, který prostupuje celou tvorbou. Možná jste se také účastnili nějaké kolejní či domácí párty. Asi sami nejlépe víte, jak podobné akce dopadají, obzvlášť tehdy, když kočky nejsou doma, to pak mívají myši pré. Tuto tématiku zařadila skupina do videa s podtextem známé skladby skupiny Queen.

Na mušku si autoři vzali také televizní soutěž v Čechách známou pod názvem Riskuj. V tomto videu můžete vidět parodii na tuto soutěž. Jde částečně o poměrně brutální humor. Partička si dokáže udělat humor jak z odsouzených ve vězení, tak z podomních obchodníků zároveň. V tomto videu bláznivý prodejce nechtíc zmrzačí dva spoluvězně. A nyní zase něco pro odlehčení. Mnoho z vás již vidělo snímek z porady americké společnosti, kde svým chováním přivedou zaměstnanci šéfa k šílenství.

Chcete vidět upoutávku na skutečně špatný a prodělečný snímek z produkce Walt Disney? Není nic jednoduššího, než si pustit toto video. Profesionalita produkce této party mladých tvůrců je místy až zarážející. Nakonec trošku z jiného soudku. Děti často zkoumají, jak vlastně přišly na svět a jak vypadá porod a zrození. Že se to může vymknout kontrole a stát se nečekaná situace, dokazuje tento snímek.

Závěrem

Cílem článku bylo seznámit čtenáře s tvorbou skupiny College Humor. Nejde o ojedinělou skupinu, při troše hledání naleznete na Youtube desítky podobných uskupení, většinou ale nabízejí ke shlédnutí více amatérská videa.

18. 8. 2009

Autor: David Procházka

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...