Úvod > Články > Microsoft: Pozor, ukončujeme podporu některých verzí Windows

Microsoft: Pozor, ukončujeme podporu některých verzí Windows

A další novinky uplynulých dní: eBay je už oficiálně česky - U:fon nabídne jednotný tarif pro mobily i pevnou - a více...

U:fon nabízí sjednocený tarif volání z pevné a mobilu

Telekomunikační společnost MobilKom provozující síť U:fon od března začíná nabízet jednotný tarif Unifon pro volání z pevné linky a mobilu. Firma to oznámila ve své tiskové zprávě.

Název Unifon vychází ze spojení „univerzální telefon“. „Univerzální proto, že de facto vzniká spojením mobilního a fixního hlasu, které U:fon nabízel doposud, a v novém tarifu kombinuje výhody obou,“ uvádí MobilKom.

Sjednocení volání se netýká zákazníků zpětně.

„Unifon je určen především těm zákazníkům, kteří své účty při volání velmi hlídají, snaží se vejít do první minuty, používají spíše SMSky nebo se vzájemně prozvánějí. My jim chceme umožnit levnější volání, při kterém se už nebudou muset jakkoli omezovat,“ říká Jana Studničková, marketingová a obchodní ředitelka společnosti MobilKom, která U:fona provozuje. „Naše pokrytí není a ani v dohledné době nebude dosahovat 100 % území. Na druhou stranu všichni, kdo mají v místě svého bydliště dobré pokrytí, pohybují se především v jeho okolí a netráví většinu času na cestách, mohou na volání s U:fonem významně ušetřit,“ doplňuje Studničková.

Přehled nabídek 3G mobilního internetu od Ufona najdete přímo zde na DSL.cz.

UPC nesmí v reklamě srovnávat své připojení s nabídkou Telefónicy, rozhodl soud

Kabelový operátor UPC nesmí používat reklamu, v níž srovnává svou nabídku s nabídkou konkurenční Telefónicy O2, rozhodl pražský Městský soud. UPC se Telefónice musí omluvit v médiích. Uvádí to ČTK.

Soud stejně rozhodl i loni v létě, kdy vydal předběžné rozhodnutí.

Reklama, jíž operátor UPC propagoval své služby, srovnávala připojení přes ADSL s rychlostí 8 Mbit/s za 750 Kč s kabelovým připojením o rychlosti 10 Mbit/s za cenu 490 Kč. Soud uvedl, že takové srovnání bylo zavádějící.

Telefónica O2 rozhodnutí vítá. Podle ni kabelový operátor srovnával dvě odlišně koncipované služby.

UPC reagovalo slovy, že se nedomnívá, že by v tomto případě šlo o zakázanou srovnávací reklamu. Tiskový mluvčí UPC František Malina řekl, že základní parametry služeb jsou srovnatelné a přesvědčivě vypovídají o své výhodnosti či nevýhodnosti.

Aukční síň eBay je již česky

Světoznámý aukční server eBay byl v českém jazyce oficiálně spuštěn s předstihem – tuzemští uživatelé mohou začít nakupovat a prodávat zboží již od 23. února.

Firma nedávno uvedla, že česká mutace webu bude dostupná společně s lokalizovaným platebním systémem PayPal do konce března – PayPal však zatím v češtině neběží.

Uživatelé aukční server najdou na adrese eBay.cz. Komentátoři se shodují, že do češtiny lokalizovaná eBay podstatně zamíchá kartami na českém trhu, třebaže pozice serveru Aukro bude v nejbližší době stále dost silná.

Microsoft: Pozor, ukončujeme podporu některých verzí Windows

Společnost Microsoft oznámila, že ukončuje podporu některých verzí klientského operačního systému Windows. Týká se to nejen Windows 2000, ale i Windows XP a Vista bez příslušných servisních balíků.

Pokud uživatelé nenainstalují nejnovější servisní balíky pro dané operační systémy rodiny Windows, nebudou mít přístup k bezpečnostním i jiným aktualizacím. „Vystavují se značnému riziku napadení škodlivým softwarem,“ varuje firma.

Microsoft proto nabádá, aby si uživatelé nainstalovali poslední servisní balíky (service pack) pro Windows XP a Windows Vista. Pro XP je dostupný SP3, pro Vista SP2 (ke stažení zde a zde).

„Pouze pro tyto podporované verze produktů a servisních balíčků budou pravidelně dodávány aktualizace, včetně všech bezpečnostních oprav, a bude tedy neustále zajištěna jejich aktuálnost. Při přechodu na nejnovější verze operačních systémů a aktualizací doporučuje Microsoft uživatelům rovněž přejít na nejnovější internetový prohlížeč Internet Explorer 8, který jim zajišťuje nejvyšší bezpečnost při práci s internetem.“

  • Podpora systému Windows Vista RTM bez SP1, SP2 bude ukončena 13. dubna 2010. Doporučuje se tedy nainstalovat aktuální druhý servisní balík.

  • Podpora systému Windows XP s SP2 skončí 13. července 2010.

  • Podpora systému Windows 2000 bude ukončena dne 13. července 2010.

Žena musí zaplatit 1,5 milionu za „hacknutý“ telefon

Účet za telefon ve výši 1,5 milionu korun musí podnikatelka Blanka Přibylová z Velkého Meziříčí uhradit, prohlásil Český telekomunikační úřad. Ženě se na VoIP ústřednu „napíchli“ útočníci loni v září a za dva a půl dne protelefonovali částku kolem milionu a půl korun.

Za hacknutou ústřednu nese odpovědnost její majitelka, nikoli poskytovatel služby společnost WIA, zní oficiální stanovisko. Český telekomunikační úřad své rozhodnutí zdůvodnil vypracovaným znaleckým posudkem, z něhož vyplynulo, že ústředna nebyla dostatečně zabezpečena.

Blanka Přibylová proti rozhodnutí úřadu podala rozklad, o kterém má předseda ČTÚ rozhodnout do dvou měsíců. Během této doby podnikatelce bude každý den naskakovat penále ve výši půl procenta z částky.



1. 3. 2010

Autor: Oldřich Klimánek

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...