Úvod > Články > Nejlepší hry na Facebooku

Nejlepší hry na Facebooku

Facebook není jen sociální síť či komunitní server, ale do jisté míry jde i o centrum zábavy. Řada uživatelů zůstává u Facebooku jen a pouze díky některým hrám, kterých se není ochotna vzdát. Na ty nejlepší a nejhranější se v dnešním článku zaměříme.

Facebook, ať chceme nebo nechceme, trošku ztrácí lesk a kouzlo. Lidi jsou znuděni a nebaví je sledovat pořád, zda se někdo raduje z výhry ve sportce, má teplotu nebo zda nedoběhl na toaletu. Osobní statusy a hlášení se ke skupinám už není tolik IN. Na druhou stranu je řada uživatelů k Facebooku přivázána nejrůznějšími hrami. Jde o klasické hry, kterých je plný internet, ale na Facebooku jsou tak nějak lépe dostupné. Technologie těchto her se nese ve znamení Flashe, případně Javy. Nyní se podívejme na přehled těch, které si zejména čeští uživatelé oblíbili nejvíce.

Mafia Wars

Asi nejlepší a nejoblíbenější hrou široko daleko je Mafia Wars. Hru vyvíjí společnost Zynga, která má zejména na Facebooku dalekosáhlé aktivity a vyrobila již desítky her pro tuto komunitní síť. Asi nejlepší definicí hry je tahová strategie, kdy plníte nejrůznější úkoly, za ně dostáváte peníze a zkušenosti, které dále zužitkujete. Pro větší poutavost hry vložili její autoři mimo standardního města New York i další tři destinace, mezi kterými se různě pohybujete. V každé destinaci je jiná měna, jiné úkoly a také jiné předměty, které si za utržené peníze můžete zakoupit. Mimo úkolů a prací můžete se svými soupeři bojovat v soubojích. Na ty ale nejste úplně sami.

Ze svých přátel na Facebooku můžete vytvořit rozsáhlou mafiánskou rodinu, která si při obtížích vzájemně pomáhá.  Dlužno dodat, že hra je dosti propracovaná a dlouho vás nebude nudit. Postupně se vaše postava vyvíjí a vy se dostáváte do vyšších levelů. Mimo zbraní, vozidel a věcí movitých si pořizujete také nemovitosti, obchody, kasina a kluby, které vám přinášejí další peníze. Peníze si lze ukládat do banky, kde vám je sice nezhodnotí, ale také neukradnou. Celkově lze Mafia Wars hodnotit jako velmi povedenou hru, která vás bude bavit dlouhé týdny.

FarmVille

Hra FarmVille pochází také z dílen firmy Zynga a je neméně úspěšná. Pravdou je, že si našla oblíbence zejména u ženského pohlaví. Ve hře FarmVille se stáváte farmáři a vaším úkolem je starat se o svou farmu, pěstovat různé plodiny a chovat zvířata. Za vaše snažení jste odměňováni mincemi a také zkušenostmi, které jsou důležité pro postup na další levely - a tím i k odemykání dalších zajímavých plodin. Krom plodin a zvířat jsou k dostání i dekorační předměty, které pomáhají celou farmu zkrášlit. Dále můžete vypomáhat přátelům, a tak získávat další mince a zkušenosti, ale také svou farmu rozšiřovat. Za určitý počet přátel se vám odemkne možnost expandovat, a tak získat další prostor pro vaše farmářské aktivity.

Texas HoldEm Poker

Další hry z dílny společnosti Zynga. Jste-li nadšení pokeroví hráči a příznivci karbanu, pak jistě tuto hru zkuste. Zpracování je, tak jako u dalších her této společnosti, velmi kvalitní a realistické. Nehraje se zde o peníze - ale o žetony. První várku žetonů získáte ihned po vstupu do virtuálního kasina, další již budete muset vyhrát. Každý den se navíc losují volné žetony a můžete vyhrát několik tisíc žetonů. Hra se dělí na místnosti s rozličnými sázkami. Určitě začněte v některé, kde se sází méně, není vhodné prohrát celou vstupní sumu žetonů za několik málo her.

Happy Aquarium

Tato hra je další v pořadí, kterou hrají více ženy než muži. Nejde o nic jiného, než o simulaci akvária a chovu akvarijních ryb. Hra je ideální pro ty z vás, kteří touží mít doma akvárium, ale mají z chovu obavy a chtějí si chov rybek vyzkoušet takříkajíc nanečisto. O své ryby se musíte pravidelně starat, takže pokud jedete například na dovolenou či služební cestu, kde nebudete mít přístup k internetu, musíte patronaci nad akváriem přenést na nějakého kolegu či kamaráda. Výhodou je, že se fyzicky o akvárium nemusíte starat, není potřeba složitě měnit vodu, stačí stisknout tlačítko a daná operace se provede.

Pool Live!

Tento biliár o osmi koulích je klasickou Flash hrou, podobných je na internetu desítky. Rozdíl je v dobrém zpracování 2D pohledu (třetí rozměr samosebou nečekejte) a také v relativní jednoduchosti, díky které zvládnou hrát tento kulečník i lidé, kteří jej naživo nikdy nehráli. Dráhy koulí se do jisté míry zobrazují, což nezkušeným hráčům pomáhá. Hrát můžete buď s náhodným soupeřem, nebo s konkrétním kamarádem, kterého máte v přátelích na Facebooku. Hra s počítačem není možná, autoři si tak zjednodušili tu nejtěžší práci - naprogramovat počítačové přemýšlení a umělou inteligenci.

11. 3. 2010

Autor: David Procházka

Témata

multimedia

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Na Spotify nově najdete videokurzy

Spotify ve Velké Británii začal nabízet videokurzy. Uživatelé si mohou vybrat ze čtyř kategorií – tvorba hudby...

 

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

 

Po Pavlovi i Babiš, podvodníci lákají z lidí peníze za pomoci deepfake videí

Sociální sítě v poslední době zaplavila falešná videa politiků, ve kterých lákají na výhodné investice. Místo...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...