Úvod > Články > UPC nabídne připojení s rychlostí 25 Mbit/s za 599 Kč

UPC nabídne připojení s rychlostí 25 Mbit/s za 599 Kč

A další novinky uplynulých dní: Mozilla zastavila vývoj Firefoxu pro Windows Mobile - Hacker poslán na 20 let za mříže - Z Sreality.cz odcházejí tři velké realitky - a více...

Sreality.cz přichází o tři velké realitní kanceláře

Server Seznamu Sreality.cz přichází o nabídky nemovitostí od tří známých společností RK Sting, RE/MAC a M&M Reality. Realitní kanceláře odchod ze serveru oznámily ve společném tiskovém prohlášení kvůli změnám v podmínkách.

"Ze strany obchodního vedení serveru www.sreality.cz byly nabídnuty od 1. dubna 2010 zcela nové obchodní podmínky, které jsou v hrubém rozporu s podmínkami, za kterých výše uvedené společnosti uzavíraly rámcové smlouvy pro rok 2010."

Server Sreality.cz prochází nejen změnou designu, ale během minulých měsíců se několikrát změnily i podmínky pro realitní kanceláře. Seznam nakonec ustoupil od zásadních změn, se kterými realitní kanceláře nesouhlasily, přesto tři zmíněné se Seznamem spolupráci ukončují. 

"Společnosti M&M reality holding a.s., RE/MAX Czech republic a Realitní kancelář STING s.r.o. vyhodnotily, že kvalita a úroveň nabízených služeb serveru již přestala odpovídat částkám požadovaným za inzerci. Server www.sreality.cz změnil od začátku roku 2010 návrh podmínek již třikrát, čímž uvedené společnosti došly k jednoznačnému závěru, že serveru chybí jakákoli koncepce a že server v této době nenabízí perspektivní spolupráci do budoucna. Z uvedených důvodů se výše uvedené společnosti rozhodly, že k 1. dubnu 2010 přeruší spolupráci se serverem www.sreality.cz."

UPC nabídne 25 Mbit/s za 599 Kč

Největší tuzemský kabelový operátor UPC má od 6. dubna začít nabízet nový tarif Fiber Power 25, který bude stát měsíčně 599 Kč. Uvádí to server Živě.cz.

Nový tarif má nahradit stávající Fiber Power 30, který je sice o 5 Mbit/s rychlejší (stahování), zato o více než 250 Kč dražší. Noví zákazníci si budou moci za šest stovek objednat právě variantu s rychlostí 25 Mbit/s (a 1,5 Mbit/s pro odesílání dat), zatímco pro současné klienty se nic nemění – ti si však mohou požádat o přechod na jiný tarif včetně nového.

Gmail upozorní na podezřelou aktivitu

Společnost Google přidala do své e-mailové služby Gmail novou funkci, která uživatele upozorní na podezřelou aktivitu, jež by mohla ukazovat na to, že se do schránky dostal útočník. 

Gmail v současnosti nabízí například informaci o tom, zda je schránka otevřena na jiném místě nebo kdy naposledy byla navštívena. Řada uživatelů si ji však podle Google na spodku stránky vůbec nevšímá. 

Google se proto rozhodl, že na podezřelou aktivitu upozorní uživatele rázněji: pokud se například k účtu přihlásí někdo z IP adresy náležící jinému státu, uživateli se zobrazí velký banner, který o tom bude informovat.

Google přestal cenzurovat internet v Číně

Společnost Google už v Číně necenzuruje výsledky webového vyhledávání. Nefiltrované je i zpravodajství (Google News) a obrázky (Google Images).

V blogovém zápisku o tom minulé pondělí napsal David Drummond, viceprezident pro rozvoj společnosti a ředitel právního úseku.

Návštěvníci serveru Google.cn jsou přesměrováváni na hongkongské servery na adrese Google.com.hk, kde nejsou aktivní žádné filtry. Důvodem přesměrování je nesouhlas čínské vlády s provozem necenzurovaných serverů. Drummond píše, že tato oklika přes Hongkong je v naprostém souladu se zákonem.

"Pevně doufáme, že čínská vláda bude naše rozhodnutí respektovat, ačkoli dobře víme, že kdykoli může přístup k naším službám zablokovat," uvádí Drummond.

Google zastavení cenzury oznámil v polovině ledna v reakci na útoky na jeho sítě. Čínští útočníci měli Googlu zcizit duševní vlastnictví a získat přístup k e-mailovým schránkám čínských disidentů a ochránců lidských práv.

Přesměrování čínského Googlu na servery v Hongkongu je však jedinou odpovědí na útoky. Ačkoli Google vážně zvažoval odchod z čínského trhu, svou pobočku pro vývoj, výzkum a obchod tam zachová. 

Čínské úřady jsou z kroku Googlu rozhořčeny. Podle čínského Výboru pro internet Google ukončením cenzury porušil svůj písemný slib, kterým se zavázal respektovat čínské zákony při vstupu na tamní trh. Šéf výboru přesun serverů označil za naprosto špatné rozhodnutí. Stejně tak odmítl jakoukoli odpovědnost za útoky na servery Googlu.

Hacker odsouzen na 20 let

Albert Gonzalez (28) byl u soudu v Miami usvědčen z útoků na sítě společností TJX, Dave & Buster, Office Max a mnoha dalších. Soud jej za to poslal na 20 let do vězení. 

Gonzalez se hájil slovy, že nechtěl způsobit žádné škody, jen byl posedlý prolamováním síťových ochran. Záznamy ze serverů a další materiály ukazují však na to, že jeho cílem bylo postupně získat 15 milionů dolarů, z nichž si chtěl koupit jachtu a po zbytek života si jen užívat.

Prokurátoři pro něj žádali 25 let vězení, jeho obhájce však připouštěl maximální trest ve výši 15 let odnětí svobody. Obhájce tvrdil, že v Gonzalovi se snoubí prvky vyšinutosti a geniality.

Společně s dalšími útočníky se dostal do sítí mnoha firem mezi lety 2005 a 2008. V té době ho přitom platila Tajná služba Spojených států (USSS) jako svého tajného informátora.

Škody spojené s útoky byly vyčísleny na 200 milionů dolarů (3,8 miliard korun). Mezi poškozenými byla i řada lidí (podle dostupných informací jich bylo více, než kolik obyvatel žije v průměrném americkém státě), jimž Gonzalova skupina zcizila informace o platebních kartách. 

Gonzalez je v současnosti souzen ještě kvůli útokům na síť společnosti Hannaford.

Mozilla ukončila vývoj Firefoxu pro Windows Mobile

Mobilní verze prohlížeče Firefox, kterou Mozilla připravovala pro platformu Windows Mobile, nemá již smysl - mobilní telefony s Windows Phone 7 nebudou podporovat nativní aplikace.

Microsoft bude podporovat vývoj aplikací v rámci technologie Silverlight a her v prostředí XNA Game Studio. Vývojářům třetích stran nebude umožněn přímý přístup k hardwaru telefonů. Mozilla proto zastavila vývoj Firefoxu pro Windows Mobile, byť doufá, že Microsoftu ji v budoucnu nějak umožní práci dokončit. 

29. 3. 2010

Autor: Oldřich Klimánek

Témata

rychlost internetu

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v únoru 2024

Jaké změny jsme v únoru zaznamenali u Wi-Fi internetu? Podívejte se, jaké hodnoty jsme naměřili u vašeho kraje a...

 

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

 

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v lednu 2024

V lednu průměrná rychlost Wi-Fi opět rostla. Podívejte se, jaké hodnoty jsme naměřili u vašeho kraje a providera.

Nejčtenější články

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Jaké změny jsme v únoru zaznamenali u Wi-Fi internetu? Podívejte se, jaké hodnoty jsme naměřili u vašeho kraje a...