Úvod > Články > Nákupy potravin až do domu

Nákupy potravin až do domu

Na rozváženou pizzu nebo jídla z restaurace jsme si již zvykli, ale zvykneme si také na nakupování běžných potravin přes internet?

Technika a služby se neustále vyvíjejí a ač třeba nechceme, přejímáme spousty amerických zjednodušení. Proč zrovna amerických? Protože pohodlnost tohoto národa je pověstná.

Internetové obchody jsou již běžnou součástí našich životů, nakoupíme v nich počítače, komponenty, nábytek, elektroniku, tabák, alkohol apod. Běžné potraviny mají tu nevýhodu, že jejich trvanlivost a skladnost je omezena. Nelze například nanukový dort poslat poštou. Nákupy až do domu jsou u nás prozatím ve vývoji, pojďme se ale nyní podívat na několik firem, které se touto činností zabývají.

Nákup z domova – www.nakupzdomova.cz

Na první pohled uživatele zarazí strohost tohoto e-shopu. Design je jednoduchý, ale stránky se načítají rychle i na GPRS připojení. Možnost objednat potraviny a jiné zboží mají obyvatelé Ústí nad Labem, Liberce, Jablonce nad Nisou, Teplic, Děčína, Litoměřic a Ostravy. Pro každé město platí trochu jiná pravidla rozvozu, ale obecně platí, že rozvoz neprobíhá každý den. Seznam nabízeného zboží vás dostane na kolena. V nabídce není spousta základních věcí. Majitel e-shopu to odůvodňuje tím, že zajistí jakékoli zboží běžně dostupné v supermarketech.

Multimarket - www.multimarket.cz

Oproti předchozímu webu, tento nabízí velmi úhlednou grafiku a přehledné ovládání. Rozvoz je zajišťován v Praze a okolí, případně u nekazivých potravin dopravní službou PPL do 24 hodin. Pokud si zboží objednáte do 18.00, je vám doručeno ještě týž den. Nabídka zboží je poměrně rozmanitá. Je zde například 50 druhů pečiva, 600 druhů nápojů či 320 druhů drogistického zboží. Minimální nákup je ve výši 800 Kč a k zaplacení lze využít platební kartu či hotovostní platby. Celkově obchod působí uceleně a solidně.

Z-Market - www.z-market.cz

Další takovouto službou působící na území hlavního města je Z-Market. Firma garantuje doručení po Praze do 24 hodin. Objem zboží čítá téměř 4000 položek Minimálně musíte nakoupit za 699 Kč, zboží lze zaplatit i platební kartou či stravenkami u řidiče rozvozu. Obchod nabízí slevy pro stálé zákazníky a také pro zákazníky, kteří nakoupí větší nákup. Některé druhy zboží lze zasílat Obchodním balíkem České pošty. Designově působí e-shop uceleně, přehledně.

Nákup do domu - www.nakupdodomu.cz

Poslední obchod v tomto přehledu je jednodušší formou Z-Marketu, oblast rozvozu je také soustředěna jen na Prahu a zboží je dodáváno následující pracovní den. Nabídka zboží je jednoduchá, platí zde výběr toho nejpotřebnějšího. Při nákupu nad 2000 Kč máte dopravu po Praze zdarma, běžně stojí 69 Kč.

Závěrem

Největším problémem všech těchto internetových supermarketů je skutečnost, že jsou spojeny jen s největšími metropolemi (obvykle s Prahou). Člověk, který bydlí řekněme v Dolní Lomné, má prostě smůlu, protože dopravné by zcela jistě předčilo cenu nákupu.

6. 6. 2005

Autor: David Procházka

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Jaké změny jsme v únoru zaznamenali u Wi-Fi internetu? Podívejte se, jaké hodnoty jsme naměřili u vašeho kraje a...