Úvod > Články > Flexibilní Vodafone? Lež jako věž.

Flexibilní Vodafone? Lež jako věž.

Nemohu se ubránit dojmu, že svou současnou televizní reklamou si Vodafone nevidí do pusy. Minimálně ve dvou případech totiž omezil bez předchozího oznámení nebo udání důvodu své služby.

Pokud jste byli zvyklí platit svůj účet u Vodafonu z mobilu (tzv. M-Platby), a pokud nemáte účet u Vodafonem preferované banky, asi jste si všimli, že máte smůlu. Osobně mám účet – po odkoupení eBanky – u Raiffeisen banky. Platby z mobilu za služby Vodafone byly v pohodě. 

Pak se však najednou ve Vodafonu flexibilně zbláznili a tuto službu se rozhodli poskytovat jen uživatelům s účty u GE Money Bank, České spořitelny, ČSOB, Poštovní spořitelny (což je taky ČSOB) a Živnostenské banky. Ostatní mají smůlu.

U Raiffky mám i eKonto. Abych se do něj dostal, potřebuji poslat na mobil heslo. Bohužel mám účet u Vodafonu. Tuhle jsem celé dopoledne zkoušel se dostat do své banky. Pak se na stránkách eKonta objevilo lakonické oznámení, že Vodafonu spadla SMS brána a potvrzovací SMS s hesly visí u nich. V bance měli pravdu. Asi po hodině mi přišly všechny SMS s hesly, v době, kdy mi byla tak nějak k prdu.

Od té doby se párkrát stalo znovu, že Vodafone doručil SMS z rána někdy k večeru, což mi také nepřijde příliš flexibilní.

Další pro mne nečekanou novinkou byla změna v možnosti placení účtu přes internet. Bylo fajn, že se dal tarif zaplatit platební kartou. Třeba u takového T-Mobilu si o podobné platbě můžete nechat jen zdát.

Tento týden jsem chtěl uhradit účet, a ejhle! Prý moje číslo není podporováno. Protože Vodafone v poslední době nějak často padá samoobsluha, chvilku mi trvalo, než jsem zjistil, že bez nějakého předchozího upozornění prostě najednou zaplatit tarif kartou nejde – jen předplacenou kartu.

Co mi Vodafone dal vědět dopředu, byla změna v připojení k internetu přes mobil. Takových SMS mi přišly denně dvě. S tím, že vzápětí přijde SMS s novým a rychlým nastavením pro můj mobil. Na tyhle nastavovací SMS čekám do dneška.

Kdybych si zase složitě na webu Vodafonu nenašel novou IP adresu, mám s internetem v mobilu smůlu. Podobně pak s WAPem.

Dodnes jsem si myslel, že jev zájmu firmy, aby jí lidé platili včas a pohodlně. Vodafone mne nutí buď změnit banku, což se mi logicky nechce, nebo běhat k bankomatu, což ne každý má při cestě ten, jenž umožňuje mobilní platby, nebo neustále zadávat příkazy.

Ach ano, zapomněl bych. Jako úžasnou novinku Vodafone propaguje SIPO. Mankote, SIPO jsme zrušili po pádu komunismu, jak jen to šlo. Asi neexistuje moc lidí, kteří jsou rádi, když jim nějaká cizí firma může hrabat na účet, my tedy rozhodně nejsme.

Když tedy vidím v televizi reklamu na flexibilní Vodafone, jímá mne vztek. A to i proto, že v podstatě není kam přejít, protože se Vodafone začal chovat stejně arogantně, jako zbylí dva hráč na trhu.

Asi už dosáhl potřebného počtu uživatelů.

27. 4. 2010

Autor: Jan Lipšanský

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

Formule 1 2024: Kde sledovat přímé přenosy?

 

Sezóna Formule 1 2024 startuje. Podívejte se, kde letos sledovat přímé přenosy ze všech velkých cen, kvalifikací a...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.