Úvod > Články > Oko velkého Googlu nás sleduje

Oko velkého Googlu nás sleduje

A máme to tady. To, o čem se léta spekulovalo a mlžilo, není fikcí ani lživou konspirační teorií, ale holou pravdou. Přečtěte si o šokujícím odhalení, jež nemá v dějinách internetu obdoby. Oblíbený Google se po přečtení těchto šokujících a dechberoucích zpráv změní ve vašem pohledu z šikovného pomocníka na postrach a noční můru.

Zároveň vás prosím o co nejrychlejší přečtení tohoto textu, jakmile jej Google zaeviduje a vyhodnotí, dojde k jeho destrukci. Co více, nebude pouze automaticky smazán z databáze DSL, ale dojde k destrukci pevného disku, na kterém databáze byla uložena, dálkově bude odpálen serverový hardware a doména DSL.cz bude převedena na jednu malou firmu v Karibiku. Editor magazínu bude patrně zatčen FBI, převezen na Guantánamo a vyslýchán hrůzostrašnými prostředky. A majitel portálu si pro změnu udělá delší výlet do jednoho pracovního tábora za Uralem. Tak tedy hrr do toho, než budou mechanismy spuštěny.

Společnost Google působí na internetu již řadu let. I když v oficiálních pramenech se hovoří o amerických zakladatelích z řad obyčejných občanů, pravda je taková, že byla již v roce 1991 založena americkým Federálním úřadem pro vyšetřování (FBI). Tajné služby USA si totiž velmi brzo uvědomily, jaký nástroj by jim podobný portál poskytnul. Jak se ale dostat k lidem co možná nejméně vtíravě? Je to prosté, nabídneme služby zdarma a pokud možno lepší než ostatní. USA na tento účel uvolnily několik miliard dolarů a tato velká akce vyústila v ekonomickou krizi, která stále ještě dobíhá. Ale smysl to mělo.

Nejprve zpřístupnila FBI na Googlu vyhledávání, to sloužilo jen jako vábnička. Dále následovaly služby jako Gmail tak, aby si agenti mohli číst vaše e-maily, vše šlo dále v duchu zapojení firem do Google Docs a sdílení tak strategických firemních dokumentů přímo na síti FBI. Vše probíhalo podle hesla - Proč budovat vlastní informační fond, když si data o sobě samých mohou uložit uživatelé přímo u nás? A jak vidno, dílko se podařilo. Svá data sděluje Googlu stále více uživatelů na celém světě.

V roce 2007 napadlo jistého agenta, říkejme mu třeba agent Smith, že by mohla FBI vstoupit také na pole dosud neorané, tedy do mobilních telefonů. Tak vznikl skvělý Android, který rovnou všechny hovory a data synchronizuje s ústředím - včetně vaší pozice, rychlosti, stavu šrajtofle, žízně a naplnění střev obsahem. Vše je ihned zpracováváno a přidáváno do vaší osobní elektronické složky. Otázkou ale zůstávalo, jak dostat ještě více informací i z těch uživatelů, kteří Googlu příliš neholdují. Dopomohl k tomu Chrome, který postupně odesílá všechna vaše data z počítače na velín.

Asi se ptáte, jak jsem na všechny výše uvedené informace přišel. Bylo to snadné, občas se totiž v Matrixu, tedy pardon, v Googlu vyskytne chyba. A právě taková bývá impulsem k nečekaným odhalením. Když jsem si prohlížel své knihy na Google Books, objevil jsem tam titul, který mám zatím jen rozepsán. Ale byl kompletní včetně korekce! Pátral jsem dál a byly tam i další tituly v přípravě, tedy knihy, které asi někdy napíšu – například Microsoft Office 2020, Windows Eight nebo Oracle 16g. V té chvíli jsem udělal největší chybu života.

Kontaktoval jsem podporu Googlu s dotazem, o co se jedná. Během pěti minut byla chyba opravena a u mého jména byly uvedeny jen knihy, které jsem napsal v minulosti. Navíc mi zvonil mobil. Zvedl jsem jej a ozval se člověk z ústředí, že by se se mnou chtěli sejít, že mají pro mě nabídku. Dostal jsem strach a položil telefon. Najednou začal vyzvánět v kuse a neustával. Vyndal jsem baterii a oni začali volat přítelkyni. Nakonec jsme si udělali výlet do značkové prodejny operátora a zakoupili nové SIM karty i s telefony. Ihned po vsunutí baterie začal mobil opět zvonit. Nakonec jsme rezignovali a přestali mobily používat.

E-mailová schránka na Gmailu mi byla zrušena, přestala mi fungovat průchodka do práce, nejede mi auto a ihned po nástupu do tramvaje se šalina pokazí, takže mám od dopravního podniku zákaz vstupu. Chodím pěšky. Google si ale vymyslel další způsob, jak si mě najít a sledovat mě. Pod záminkou filmování Google Street View mě neustále pronásleduje auto s kamerou na střeše. Navíc skenuje všechny WiFi sítě v blízkém a dalekém okolí. Pokud se podíváte na mapu Ostravy, pak pochopíte, že má Google zpracovány jen ty trasy, kde se pohybuji já a přítelkyně. Asi to už dlouho nevydržím.

Proto vás vyzývám, nezajímejte se o činnosti Googlu, nepoužívejte jeho služby a pokud jste již četli tento článek, pak zkuste raději rychle sbalit saky paky a odjet někam hluboko do Číny, což je jediná země, kde se snaží Googlu jakž takž bránit restrikcemi. 

29. 5. 2010

Autor: David Procházka

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Technika s lidskou povahou

O prázdninách převážím notebook mezi domovem a návštěvami s dětmi u babiček a dědů. Pokaždé, když jej pak zapojuji...

 

Furt něco mažu

Používám dvě e-mailové adresy. Jednu soukromou, jednu pracovní, vlastně firemní. Na soukromou mi chodí hromady...

 

5 zajímavých pivních webů

O prázdninách, v parném létě, přijde dobré pivečko vhod. Měl jsem štěstí i na nová piva jako Rampušák, a chtěl jsem...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...