Protože Vánoce klepou na dveře, nastal čas podívat se, jaké nesmysly a gadgety si pro nás obchodníci letos připravili. Mnohé USB stálice zůstávají, ale objevují se i nové hvězdy do vašich zdířek. Třeba úchylný pes nejasné funkce…

Jsou to záhady. Nikdo netuší, jak vynálezci předmětů do USB vymýšlejí svoje podivuhodné ptákoviny. V každém případě je jisté, že hlubiny jejich podvědomí by mohly zajímat nejednoho psychologa.

Zcela jednoznačným hitem letošních ptákovin dostupných za pár šupů na E-bayi je veselý šoustací pejsek. Čtete správně, nejedná se o překlep. Umělohmotného psa zasunete do USB portu a o zbytek se už postará on sám. Respektive má se postarat o vaši zábavu. Inu, nejspíše to bude tím, že jej vymysleli v Číně, kde psy i jedí. Popisek dokonce vysvětluje, jak tvrdě bude psík na vašem počítači makat. A nepřetržitě, dokud ho zase nevytáhnete. To se Číňané zase jednou vytáhli! A vejdete se do pěti dolarů i s poštovným. 

Pokud bychom předchozí udělátko uvedli jako případ opravdu zrůdného nápadu, pak bychom měli mít i něco na vyvážení. Nebude se jednat o žádný zázrak z hlediska funkce, ale o dobrý nápad zcela jistě ano. USB klíče na sebe dnes berou nejrůznější podoby a zvykli jsme si na figurky, projektily a mnohé další tvary (firma Martens má dokonce USB ve tvaru vlastních slavných kotníčkových bot).

Protentokrát obchodníci vyrobili USB klíč jako sběratelský předmět pro všechny kluky. Kdo z nás by v dětství nesbíral autíčka? Když se na ně navíc vejde pár giga dat, nebudeme muset manželce vysvětlovat, proč jich máme plnou poličku. Na obrázku vidíte slavné auto krotitelů duchů, ale na internetu najdete nejrůznější modely. Jsou to angličáky nového století a vyjdou vás na zhruba dvacet dolarů.

Z klasičtějších neklasických USB klíčů by mohl zejména vaše děti zaujmout gepard transformer. Z obyčejné placaté flashky se dá jednoduše složit obstojná kočkovitá šelma. Skvělá hračka do školních lavic, kde může dítě navíc argumentovat, že se jedná o pomůcku, čili by neměla být zabavena (pokud chodí do školy, jejíž učitelky mají představu o tom, co je to USB klíč). Vzhledem k tomu, že gepard je vyroben kvalitně z kovu, pohybuje se cena od třiceti dolarů výše.

Do centra zájmu se také dostaly slavné filmy, takže si můžete pořídit USB Yodu nebo Vetřelce, který dokonce vysouvá čelist. Ze všech těchto podivností je ale asi nejvydařenějším modelem R2-D2. Slavný robot ze Star Wars v novém provedení (zcela jistě neschváleném G. Lucasem) slouží jako USB hub, takže pokud patříte k fanouškům slavné série, je pro vás těch čtyřicet dolarů v podstatě povinností, protože robot je vyveden skoro jako živý a navíc se jedná o docela užitečnou záležitost, což je u hraček do USB velmi zřídkavý jev.

Pokud patříte mezi ty, kteří si myslí, že smysl pro rytmus se má rozvíjet, možná by vás mohla zaujmout USB bicí souprava. Dozajista jí potěšíte nejen dítě či sebe, ale také manželku či sousedy, pokud k počítači zapojíte nějaké slušné ozvučení. Bubnování na nervy může začít hned na štědrý den. Na rozdíl od klasické soupravy stačí po skončení produkce stočit do ruličky a šoupnout do šuplíku (sousedi vám nebudou moct nic dokázat). Tuhle radost si budete moci dopřát už za patnáct dolarů včetně poštovného.

Další USB zařízení by se mohla zařadit do produktů továrny s názvem Teplo. Před pár lety byl ptákovinovým hitem USB ohříváček na hrnek s kafem, takže se dalo předpokládat, že vývoj tímto směrem se nezastaví. Už za nějakých dvacet dolarů si můžete pořídit ohřívací dečku na ramena, pokud sedíte u počítače někde v zimě.

Jestliže se vám nápad líbí, ale neřeší problém s prokrvováním periferií vašeho těla, není problém pořídit si za obstojný peníz vyhřívanou myš, a nebo podložku pod ni. Pořídit si můžete i nebývale nevkusné návleky na ruce ve tvaru nejrůznějších zvířátek, která svou roztomilostí trumfnou i Dádu Patrasovou. Vyhřívaná podložka pod zadek je k dispozici také. Pokud si pořídíte všechny tyto vychytávky, nejen že budete moci sedět s počítačem třeba v mrazu, ale navíc zcela jistě využijete svůj nový USB hub v podobě R2-D2. Nezbude ale než doufat, že se vším tím teplem sám nerozteče.

Nakonec jsme si nechali USB udělátka, která jsou úplně k ničemu. Největšími kýči, které na internetových portálech naleznete, jsou nejrůznější pseudolávové lampy, ve kterých se po zapojení cosi roztéká a díky barevným ledkám mění barvu. Existuje jich hned několik typů a dá se jen těžko odhadnout, co by někoho vedlo k tomu, aby za podobnou věc nejen dal peníze, ale navíc ji zasunul do portu během práce s počítačem. Přesto by podobné zařízení mohlo zabrat jako příjemná alternativa k papučím pro pokrokovější babičky.

Zkrátka a dobře - do USB dnes seženete prakticky cokoli, pokud víte, co přesně hledáte. Pokud to nevíte, naleznete přehršle věcí, o nichž přemýšlíte, kdo si je může objednat. Redakce DSL dává palec nahoru u USB angličáků a vyhřívané myši. Strýc Bizáro souhlasně pokyvuje na USB psa.

9. 12. 2010

Autor: Richard Klíčník

Témata

multimedia

Sdílejte

Přečtěte si také

 

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

 

Po Pavlovi i Babiš, podvodníci lákají z lidí peníze za pomoci deepfake videí

Sociální sítě v poslední době zaplavila falešná videa politiků, ve kterých lákají na výhodné investice. Místo...

 

OpenAI představila AI nástroj pro vytváření videa podle textu

Společnost OpenAI představila nástroj, který zvládne vytvořit vysoce kvalitní video pouze na základě textového příkazu.

Nejčtenější články

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.