Úvod > Články > Video: Duke Nukem Forever

Video: Duke Nukem Forever

A další novinky uplynulých dní: Internet Explorer 9 RC ke stažené -- SP1 pro Windows 7 je hotov -- a více...

Internet Explorer 9 RC ke stažení

Společnost Microsoft uvolnila ke stažení RC verzi webového prohlížeče Internet Explorer 9. Podle údajů firmy si předchozí beta sestavení stáhlo 25 milionů uživatelů. Release candidate (RC), česky "kandidát na vydání", je poslední zkušební verzí prohlížeče. Microsoft před vydáním ostré verze pouze podchytí největší chyby RC sestavení. Nové funkce již nepřibudou.

“Uvedením RC verze jsme udělali poslední krok před dokončením finální verze Internet Exploreru 9. V následujících týdnech mohou vývojáři a poskytovatelé internetového obsahu začít testovat své stránky a aplikace na bezproblémovou funkčnost v Internet Exploreru 9. Zároveň mohou svým uživatelům přinést bohatší obsah nebo zajistit rychlejší přístup k informacím. Běžní uživatelé zase uvítají novinku Tracking Protection, která jim zajistí větší kontrolu nad tím, jaké informace o nich jednotlivé portály shromažďují,” vysvětluje Lukáš Křovák, manažer divize Windows Client, Microsoft Česká republika.

Microsoft zároveň děkuje dobrovolným testerům, jejichž reakce na beta sestavení pomohly podchytit nejčastější problémy prohlížeče. "Díky optimalizacím se podařilo dále navýšit výkon nového JavaScript Enginu, označovaného Chakra. Ten v testu SunSpider dosahuje o 35% rychlejšího výkonu oproti Beta verzi (322ms Beta, 209ms RC)," uvádí Microsoft.

Datum vydání finální verze však ještě známo není. Odhaduje se však, že Microsoft by prohlížeč mohl vydat někdy v půlce roku.

RC verzi Internet Exploreru 9 si zájemci mohou stáhnout přímo z webu Microsoftu, a to třeba ze stránky http://www.beautyoftheweb.com.

Microsoft dokončil práce na SP1 pro Windows 7

První servisní balík pro operační systémy Windows 7 a Server 2008 R2 je hotov, Microsoft jej začal distribuovat OEM partnerům. Uživatelé by však neměli čekat žádné podstatné nové funkce, první servisní balík jako obvykle obsahuje pouze dosud vydané aktualizace a opravy, přibyla pouze podpora Dynamic Memory a Remote FX pro virtualizaci.

Balík si mohou už 16. února stáhnout předplatilé MSDN a TechNet. Hotová je i česká mutace balíku.

"Tato bezplatná aktualizace přináší nové funkcionality pro zákazníky využívající virtualizaci serverů i desktopů od Microsoftu. Ti tak mohou získat úspory díky efektivnějšímu využití používaného hardwaru a zároveň mohou nabídnout koncovým uživatelům přístup k 3D a HD obsahu i na desktopech poskytovaných z datového centra,“ řekl Petr Váša, produktový manažer serverové divize společnosti Microsoft.

Microsoft z těchto důvodů první servisní balík označuje za aktualizaci zejména pro firemní klientelu. Pro koncové domácí uživatele se prakticky nic nemění. Ti ocení případně snazší čistou instalaci systému s SP1 bez nutnosti stahovat všechny aktualizace zvlášť.

"Dynamic Memory je funkce, která přináší možnost alokovat rozsah paměti (min. a max.) jednotlivým virtuálním stanicím a zároveň dává možnost systému dynamicky upravit aktuální velikost užívané paměti dané virtuální stanice podle aktuálních potřeb. Tato funkce tak umožňuje spustit na jednom fyzickém stroji více virtuálních stanic, a tím zvyšuje využití hardwaru při nasazení virtualizace. Při testování se díky Dynamic Memory podařilo zvýšit množství spuštěných stanic až o 40 %," uvedl Microsoft.

"Protokol Remote FX umožňuje využít výkon virtualizovaných grafických zdrojů a kodeků k vytvoření prostředí, které nabídne uživatelům pracujícím prostřednictvím vzdálené plochy (Remote Desktop Services) možnost pracovat stejně jako v prostředí s hardwarovou grafickou akcelerací, včetně podpory 3D obsahu a Windows Aero."

První servisní balík pro systémy Windows 7 a Server 2008 R2 je už nějakou dobu dostupný i na P2P sítích (zejména v podobě testovacích sestaveních), ale uživatelům se doporučuje počkat na oficiální vydání. Předejdou tak možným technickým nebo bezpečnostním problémům. Finální verze SP1 se objeví v aktualizační službě Windows Update 22. února.

Intel začíná dodávat opravené čipsety pro Sandy Bridge

Počínaje dnešním dnem společnost Intel začíná na trh dodávat nové, opravené čipové sady Intel 6 Express a Intel C200 Series pro procesory Sandy Bridge.

Připomeňme, že v čipových sadách se objevila výrobní vada, která zpomalovala komunikaci přes SATA. Postiženy byly všechny vyrobené kusy. Podle odhadů tento problém přijde společnost Intel na půl miliardy dolarů, možná až na jednu miliardu dolarů. Vadné kusy mohou uživatelé okamžitě reklamovat, měly by jim být vyměněny.

Vodafone přes léto míní pokrýt 60 % populace 3G sítěmi

Operátor Vodafone oznámil, že do konce srpna chce na území republiky dosáhnout 60% pokrytí populace svou 3G sítí. Slova o rozšiřování mobilního internetu přišla téměř vzápětí poté, co svou spolupráci spočívající ve sdílení vysílačů oznámily konkurenční firmy T-Mobile a Telefónica O2.

Vodafone své plány odkryl v tiskové zprávě. „Už teď jsme dvojkou na trhu v pokrytí rychlým mobilním internetem a neustále zrychlujeme. Nyní se soustředíme na pokrývání okresních a menších měst,“ říká Muriel Anton, generální ředitelka Vodafonu.

Vodafone kromě své 3G sítě postavené na HSPA klientům rovněž nabízí mobilní připojení přes CDMA od U:fona. Vodafone ve zprávě rovněž oznámil, že během jara spustí 3G vysílače v dalších 40 městech a obcích.

Trailer: Duke Nukem Forever

Fanouškům legendární hry Duke Nukem se to opravdu musí zdát jako věčnost -- pokračování hry sice nakonec opravdu vyjde, a to již letos v květnu, ale její příprava trvala více než deset let...

3. května čekání skončí pro obyvatele Spojných států, 6. května pak Duke Nukem: Forever bude dostupný celosvětově. A to jak pro PC s Windows, tak i herní konzole XBox a Play Station. Tvůrci hry připravili pro hráče následující trailer, který by je měl navnadit:

 

14. 2. 2011

Autor: Oldřich Klimánek

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

Formule 1 2024: Kde sledovat přímé přenosy?

 

Sezóna Formule 1 2024 startuje. Podívejte se, kde letos sledovat přímé přenosy ze všech velkých cen, kvalifikací a...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.