Sám si vaříš, sám si pereš, že se na to ne... Asi znáte tuto větu z filmu S tebou mě baví svět. Ve světě, kde kafíčka a dortíčky nahradily chaty na Rodina.cz, Dama.cz apod. se z manželů stali self-made-mani.

Dokud jsme doma měli jeden počítač, na kterém jsem pracoval, bylo vše v pohodě. Žena sem tam uvařila, vyprala prádlo, vyžehlila, a o víkendu jsme zašli do pizzerie nebo na procházku či do kina, dokonce i do divadla.

Od té doby, co bylo nutné koupit druhý notebook – ten starší už kapacitně nestačil, se však všechno změnilo. Starší notebook sice kapacitně nestačil mé práci, protože procesor a karta mají problém s grafikou, ale na chatování je vhodný.

Žena brzy objevila kouzlo Skypu, ICQ, Facebooku, Rodina.cz či Dáma.cz. Kdyby ji za to někdo platil, vydělala by si i za přesčasy. Na jednu stranu je to výhoda, pokud máte práci a potřebujete se soustředit.

Problém nastane, když vám začne kručet v břiše nebo potřebujete mít čistou a vyžehlenou košili na jednání. Netvrdím, že by ženy měly jenom prát, vařit a uklízet, ale tak nějak neznám chlapa, který by v těchto činnostech vynikal. Košili sepranou a žehlenou chlapem prostě poznáte zdálky. Natož zblízka na jednání.

Zvládnul jsem ještě jakž takž mytí a utírání nádobí, i když jsem od notebooku sem tam dostával útržkovité rady, že nemám mýt pod tekoucí vařící vodou, a že se tam přidává saponát. Proč, ptám se. Aby se odmočila mastnota. Z čeho? Z toho hrnku čaje a malého talířku, na kterém jsem měl položený chleba? – Prostě tam dej saponát, měl by se tam dávat.

Jó, od compu se to radí. Na obědy jsem začal chodit do blízké jídelny základní školy. Ale žena mi to hned zakázala. Co by si prý o ní pomysleli? Že snad doma nevaří? Nu, nevaří. Stálo mě to chvíli úsilí, ale našel jsem pár jednoduchých receptů a začal vařit. Postupně se mi to i docela zalíbilo, objevil jsem kouzlo koření. A tak jsem si k práci z domova přibral tedy ještě mytí nádobí, utírání a vaření.

I tak však ženě čas strávený chatováním – a následným rozebíráním jednotlivých problémů jednotlivých žen a dívek, jež jsem neznal, se mnou – nedovoloval se někdy uvolnit a zajít se mnou někam do kina, do divadla, nebo na procházku.

Ale jednou jsem si dupl. Nebylo to ani tak těžké, protože skončila Ordinace, kde tentokrát se dva doktoři mezi sebou smířili, a také Mentalista, který se manželce hodně líbí, a tak asi plna erotických představ svolila aspoň ke společnému mazlení (a nejen tomu) ve společném loži. Avšak i odtud hned poté spěchala k počítači, jestli jí něco neuteklo.

Čas plynul a tak nějak jsme si vytvořili určitou koexistenci, kdy jsme si na dálku pěti metrů nakonec posílali zprávy přes Skype. Co chcete dělat, když problémy neznámých žen a dívek na internetu jsou zajímavější než vlastní soukromý život? A mou ženu jste mohli na chatu potkat ve dne v noci...

Až do určité doby. Začalo to tím, že jednou takhle odešla z WC s podivným úsměvem a takovým divným papírkem v ruce. Na papírku byly dvě čárky. Nyní ženě roste bříško, řeší s holkama přes chat, jak se přebaluje, jak se kojí, jak se koupe, jak se krmí a objednává šatičky, botičky a vaničky.

Děsí se jediné chvíle. Až nebude moci být on-line, protože bude v porodnici rodit a pak bude na poporodním... A já se děsím, že kromě kojení budu muset přebalovat, utírat, natírat, oblékat, koupat a ke spánku ukládat.

Jen nevím, kdy budu pracovat. Co bychom však nedali za emancipované ženy, viďte? 

19. 3. 2011

Autor: Jan Lipšanský

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Technika s lidskou povahou

O prázdninách převážím notebook mezi domovem a návštěvami s dětmi u babiček a dědů. Pokaždé, když jej pak zapojuji...

 

Furt něco mažu

Používám dvě e-mailové adresy. Jednu soukromou, jednu pracovní, vlastně firemní. Na soukromou mi chodí hromady...

 

5 zajímavých pivních webů

O prázdninách, v parném létě, přijde dobré pivečko vhod. Měl jsem štěstí i na nová piva jako Rampušák, a chtěl jsem...

Nejčtenější články

Formule 1 2024: Kde sledovat přímé přenosy?

 

Sezóna Formule 1 2024 startuje. Podívejte se, kde letos sledovat přímé přenosy ze všech velkých cen, kvalifikací a...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.