Úvod > Články > Nekupte to, když je to tak laciný!

Nekupte to, když je to tak laciný!

Pamatujete si na fejeton o slečně s růžovým notebookem, která měla celý prohlížeč za… zanesený nečistotou toolbarů? Tak je tu znovu. Naučila se chodit na slevové servery. Netušili byste, kolik vzruchu to přinese do života.

Minule jsme radili, že s podobnými ženami nemáte bydlet. Mysleli jsme to s vámi dobře, protože máme osobní zkušenost s tím, jak to pak dopadá. Bude stačit logická a věcná argumentace pro začátek. Jen se společně zamysleme, proč se dělají tyhle slevové akce. Protože do podniků, pro které platí, nikdo nechodí.

Použijeme-li analogii, získáme i odpověď na otázku, kdo na podobných serverech ujíždí. Zejména lidé, kteří většinou nikam nechodili (nekupte to, když je to tak laciný) a už vůbec by s nimi nikdo nebydlel. Ale jak jsme podotýkali již minule, věci se občas stanou, a pak nezbývá než čelit osudu hrdinně a do posledního dechu. Se slevovými kupony to ani nemusí trvat moc dlouho.

Ono to začne nenápadně. To se ozve od růžového notebooku: „Jůůů! Jééé! Podívej, co jsem nám koupila!“ Tahle věta rozsvěcí červenou kontrolku jako málokterá jiná. Jsem. Nám. Koupila. Připravte se na nouzové opuštění kosmické lodi partnerství! Dokonce popoběhnete, abyste tu úžasnost viděli pěkně za čerstva.

Ale ono to nevypadá zle. Grilovaná kuřecí stehýnka pro dvě až tři osoby za 99 Kč! Je toho kýbl! Skoro hora! Jmete se blonďaté stvoření chválit, jak šikovné je a jakou vám udělalo radost. Dme se pýchou. Tetelí se. Doplňme snad jenom, že když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají a nic se nemá přechválit. Aniž byste si to uvědomili, podřízli jste si pod sebou právě větev. A to pěkně svižně a bezbolestně.

Stejně jako to její zeštíhlení, které následuje ještě před návštěvou restaurace s křidýlky (nějak se to ne a ne vejít do programu, když můžete vy, ona musí někam jít, nebo by jí propadl kupón nebo kýho čerta). „Zeštíhlení?“ kroutíte hlavou, je jak lunt. Jasně. Zeštíhlení. A skoro nic to nestálo. Taky vám ukázala původní cenu. Jestli uznáte, že ta nová je daleko akceptovatelnější, tak jste, nezlobte se na nás, idiot, kterému není pomoci.

Tohle je něco jako když ten Rus za sto dolarů rozesílal dámám zaručený recept na redukční kúru. Přišla jim útlá obálka, v níž byl papír s nápisem „Nežer.“ A při dnešní ceně dolaru to ta stovka skoro bude. A účinek jak by smet.

Ale jedeme dál. Pokud se na slevové servery zaměříte (jen z čistě výzkumných důvodů), zjistíte, že jsou zaměřené primárně na ženy. To, co se tam čas od času objeví pro nás, je pro nás jenom jako. A ještě je to jen úlitba, abychom tyhle portály nepřidávali do zakázaných adres (ono by to stejně nepomohlo, jsou jako hydry – za každou useknutou hlavu narostou dvě další).

Takže se vám klidně stane, že na stehýnka zase nepůjdete, protože měli slevu na solárko 66 %, ale musí se chodit jen tenhle týden. Pravda. Na jeho konci je ogrilovanější než to nebohé kuře, ale zas takový rozdíl to nepřineslo. Už neladí s notebookem (což jí neříkejte, nebo bude chtít oranžový).

Zajímavé je zeptat se po téhle kůře, na co vlastně kupovala ty „skvělé značkové opalovací krémy“ za výhodných 49 % ceny. Odpověď bude určitě to nejzajímavější, co jste ten den slyšeli. Pokud bude navíc menstruovat, dočkáte se odpovědi všech odpovědí: „Protože proto!!!“ No řekněte, že se to skutečně nevyplatilo.

Úplně nejvypečenější jsou ale slevy mobilních operátorů. Modlete se, aby na podobný inzerát alias „slevu“ narazila, když budete v práci. Mohla by třeba dostat nápad, že vám udělá radost a nebude šetřit pouze jednotlivými nákupy, ale dlouhodobě. Každý měsíc s každou fakturou za telefon. Tak výhodnou smlouvu totiž ještě neviděla. Dlužno dodat, že vy také ne. Na rozdíl od ní umíte zmáčknout ctrl a zascrollovat myší, čímž se zvětší ten drobný text s obchodními podmínkami, při kterém se vám derou slzy do očí. Asi vás neutěší, že jestli už to výhodné volání pořídila, nebudete každý měsíc plakat sami.

O víkendu na stehýnka jít nemůže, protože jde s kamarádkou cvičit svoje stehna. Marcela totiž koupila bezva kupon pro dvě osoby, ale propadnul by jí, kdyby spolu nešly v sobotu. Když si představíte stehno Marcely, tak vás stejně přešla chuť na ta grilovaná a kuřecí. Dokonce byste Marcele sám a ochotně přikoupil slevový kupón prodávaný pod heslem: Bojujte proti celulitidě, kde jsou fotky nějakých mučicích nástrojů, za které by se nestyděli ani ve středověku. Píší u toho Rolletic a Ballancer, což vyvolává veselé představy srolované kamarádky, kterou se pak někdo snaží (dost marně) vybalancovat. A to celé se slevou 59 %! Za tu legraci by to skoro stálo.

Když vidí, jak se usmíváte, má pocit, že dostala zelenou. To, co přijde vzápětí, jste si proto zavinili sami. Koupila pro vás pro oba víkendový wellness pobyt v místě, o kterém jste nikdy neslyšeli, se slevou 73 %! Na poznámku, že jediný ness, kterého uznáváte, je ten Loch, maximálně Gui, se rozpláče, že vám chtěla udělat radost jako s těmi stehýnky. Pak jí to dojde, rychle obrátí list, ale stejně vás nakonec ukecá. Po kontrole vzdálenosti zjistíte, že jen doprava bude stát dvojnásobek ceny kuponu. A to jste tam ještě nepřijeli. Ale to už je téma na samostatný článek. I proto, že tam nebyl internet.

A propós… Hádejte co? No jistěže. Ten víkend, kdy jste jel trpět pod dranžírovací ruce šíleného venkovského maséra, propadl kupon na kuřecí stehýnka. 

2. 7. 2011

Autor: Richard Klíčník

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Technika s lidskou povahou

O prázdninách převážím notebook mezi domovem a návštěvami s dětmi u babiček a dědů. Pokaždé, když jej pak zapojuji...

 

Furt něco mažu

Používám dvě e-mailové adresy. Jednu soukromou, jednu pracovní, vlastně firemní. Na soukromou mi chodí hromady...

 

5 zajímavých pivních webů

O prázdninách, v parném létě, přijde dobré pivečko vhod. Měl jsem štěstí i na nová piva jako Rampušák, a chtěl jsem...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...