Úvod > Články > Amazon plánuje nový design, tablet i knihovnu

Amazon plánuje nový design, tablet i knihovnu

Společnost Amazon bývá v komentářích často brána jako hráč druhé kategorie za Google, Apple či Microsoftem. Přesto má ambice stát se hvězdou letošních Vánoc. Nabídne superlevný tablet, nový vzhled webu a digitální knihovnu.

Amazonu se podařilo velice úspěšně vstoupit na trh s elektronickými čtečkami knih Kindle i samotným prodejem e-knih, ve kterém získal celosvětovou dominanci. To ale neznamená, že by se mu nedařilo také v dalších oblastech. Společnost je známá poměrně uvážlivým marketingem, který se jen málokdy ocitne ve ztrátě. To, že se rozhodla vstoupit do boje s iPadem od Apple svým vlastním tabletem je tak určité překvapení. 

Má jít o sedmi palcový tablet s operačním systémem Android, který má být ale značně upraven a propojen s vlastním Amazon Marketem. Cena byla stanovena na 250 dolarů a za ni mají uživatelé získat nejen kvalitní a pohodlný tablet, který bude úzce provázán s Amazonem, ale také přístup k jeho cloudovým službám nebo řadám slev. V zásadě lze předpokládat, že bude uživatele lákat k výhodným nákupům a aktivacím služeb, ze kterých bude mít společnost další peníze. Očekává se, že půjde o takový hit, kvůli kterému dojde dokonce k redesignu webu Amazonu, aby se uživatelům Kindle tabletu lépe ovládal. 

To co je ale možná úplně nejzajímavější je plánovaná inovace digitální knihovny, založené na sou4asn0m Amazon Prime, který si mohli uživatelé za 79 USD za rok předplatit. Dnes jsou v nabídce především filmy a seriály, ale to by se mělo změnit. Služba by měla být integrovaná do tabletu a přinášet stovky či tisíce knih a dalšího obsahu, který budou moci koncový uživatelé v rámci předplatného konzumovat. Půjde tak vlastně o projekt velké virtuální knihovny. Základem by měla být kolekce především starších knih, ale je možné že vybrané tituly bude Amazon dotovat, aby byla služba zajímavější. 

Bude hitem letošních Vánoc Kindle tablet se svojí knihovnou? Osobně si myslím, že nejméně na americkém trhu určitě, ale šanci bude mít i u nás. Zvláště pokud se dokáže spojit s vydavateli a nabídnout obsah také česky. 

22. 9. 2011

Autor:

Témata

mobilní aplikace

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Florida omezila sociální sítě pro děti a mladistvé

Florida přijala nový zákon omezující působení mladistvých na sociálních sítích. Děti ve věku do 14 let mají...

 

WhatsApp brzy nabídne AI nástroje pro úpravu fotografií

V beta verzi aplikace WhatsApp pro Android se objevily další novinky. Uživatelé už brzy dostanou možnost upravovat...

 

Na Spotify nově najdete videokurzy

Spotify ve Velké Británii začal nabízet videokurzy. Uživatelé si mohou vybrat ze čtyř kategorií – tvorba hudby...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...