Úvod > Články > Google otevřel síť Google+ pro všechny. Uživatelská základna prudce roste

Google otevřel síť Google+ pro všechny. Uživatelská základna prudce roste

Společnost Google v minulém týdnu otevřela svou novou sociální síť Google+ pro všechny zájemce. Síť přímo konkurující Facebooku spatřila světlo světa teprve před pár měsíci a hned se stala nejrychleji rostoucí službou svého typu v historii webu.

Google+ je sociální/společenskou sítí podobnou Facebooku, nicméně na rozdíl od něj mají uživatelé pod snadnou kontrolou to, co o nich ostatní uživatelé uvidí. Pomocí tzv. kruhů lze mít pod palcem, co uvidí vaše rodina, co přátelé, co spolupracovníci anebo třeba návštěvníci z celého internetu. (Samozřejmě že daného uživatele lze zařadit do více kruhů.) V tomto smyslu pak Google+ představuje směsici blogu (status ve streamu není omezen počtem znaků), Twitteru i Facebooku. Výhodou je úzká spolupráce s dalšími službami Googlu. 

Google+ byl představen počátkem tohoto léta, ale doteď do něj uživatelé mohli vstupovat pouze skrze pozvánky dalších uživatelů. I přesto se však za pár týdnů uživatelská základna nafoukla na deset milionů jedinců. 

Přes léto však růst sítě docela klesal a mnozí si začali klást otázku, zda Google se spuštěním služby pro širokou veřejnost nečeká moc dlouho. Facebook totiž během té doby začal spouštět řadu novinek (i když ne takových, aby se Google+ přiblížil, co se týče alespoň možností kontroly soukromí). 

Google nakonec službu tedy otevřel pro všechny a nyní nese označení "beta verze", běží ve zkušebním režimu. Firma také spustila reklamní kampaň na Google+, když se uživatelům začala na adrese vyhledávače Google.cz (a dalších doménách) objevovat šipka mířící na lištu s nabídkou služeb, kde je právě i samotný Google+. 

Otevření sítě se podepsalo i na počtu uživatelů. Těch je nyní dle odhadů více než 44 milionů (a jejich počet stále roste), což od poloviny září znamená nárůst o třetinu (kolem 10. září jejich počet byl asi 29 milionů). 

Zájemci o společenskou síť Google+ najdou na adrese http://plus.google.com (v rámci sítě je podporován také chat, jak textový, tak i hlasový s podporou videa; a to na všech hlavních platformách, jako jsou Windows, Linux nebo Mac OS X). 

26. 9. 2011

Autor: Redakce DSL.cz

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...