Úvod > Články > T-Mobile aktualizoval nabídku pevného připojení pro firmy – Profi ADSL a Profi SHDSL

T-Mobile aktualizoval nabídku pevného připojení pro firmy – Profi ADSL a Profi SHDSL

Společnost T-Mobile od října firemním klientům nabízí nové služby pevného připojení k internetu. Služby Profi ADSL a Profi SHDSL nahrazují původní produkty nabízené Českými Radiokomunikacemi. T-Mobile za vyšší cenu (než známe tradičně u domácího ADSL) garantuje kvalitu služby a v druhém případě také symetrickou rychlost “až” 4 Mbit/s.

„Novinky jsou určeny firemním zákazníkům, pro jejichž podnikání je komunikace klíčová, a proto zahrnuje i garantovanou kvalitu služby,“ uvedl Jiří Hašek, ředitel řízení kategorie a produktů „Podnikatelé se jednoduše nemusí o nic starat, společnost T-Mobile poskytne vše potřebné k provozu služby, samozřejmostí je vysoký standard zákaznické a technické úrovně podpory.“

Profi ADSL, jak je z názvu patrné, je "profesionální ADSL", tedy připojení řešení klasickým ADSL. Na rozdíl od rezidenčních přípojek je však v tomto případě operátorem garantovaná kvalita. Služba má dvě rychlostní pásma (až 8 Mbit/s a až 16 Mbit/s s upstreamem 512 kbit/s, resp. 768 kbit/s) a také dva typy agregace, a to 1:20, resp. 1:10. Datový limit neexistuje. V ceně je jedna statická IP adresa. Ceny se pohybují s daní od cca 1 200 Kč do cca 2 000 Kč (viz tabulka níže). Ceny jsou však orientační a závisí na dalších faktorech, jako je například doba trvání smlouvy.

Služba je dle T-Mobilu vhodná pro menší a střední firmy -- samozřejmě může vyvstat otázka, na kolik se menším firmám vyplatí drahé připojení přes dnes (hlavně ve firmách) překonané ADSL, byť s marketingovým označením "profi". Za tutéž cenu lze totiž na mnoha lokalitách zařídit několik různých "normálních" přípojek řešených různě – a pojistit si tak případné technické problémy (například kombinace optiky a bezdrátu na vyšších frekvencích -- což ale zase závisí právě na lokalitě).

Totéž platí i pro druhou službu zvanou Profi SHDSL. Ta nabízí symetrické DSL připojení s rychlostí 4 Mbit/s (opět ale "až 4 Mbit/s"). Jelikož jde o symetrické připojení, hodnota pro upstream je stejná. Cena služby, v níž jsou 4 statické IP adresy, je asi 3 600 Kč až 6 000 Kč. Agregace je 1:1. Orientační ceny a parametry shrnuje tabulka níže.

Používáte ve svých firmách raději garantované služby, které bývají pomalejší, nebo volíte klasické levné “rezidenční” přípojky (s často vyšší rychlostí v obou směrech) za cenu horší technické podpory připojení?

10. 10. 2011

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

připojení k internetu

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v březnu 2024

V březnu se rychlost Wi-Fi internetu propadla. Podívejte se, jak si tentokrát vedl vás poskytovatel.

 

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...

 

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...