Úvod > Články > Zapomeňte na počítač - je tu Google TV v2.0!

Zapomeňte na počítač - je tu Google TV v2.0!

Google představil novou verzi Google TV, která je založená na Android Honeycomb a přináší řadu vylepšení. Je čas odložit klasický počítač a nahradit jej chytrou televizí? Co nový televizní koncept přináší?

Společnost Google věří, že televize je zlatým dolem, který v oblasti chytrých televizí zatím neuměl nikdo dostatečně dobře využívat. Proto již před časem představila projekt, který se snažila realizovat především se společnostmi Sony a Logitech.

Projekt nabízel možnost udělat z televizoru multimediální centrum domácnosti, na kterém je možné přistupovat na internet, poslouchat hudbu přes internet či stejně přistupovat k videoobsahu, komunikovat s přáteli nebo číst elektronickou poštu. Pravdou je, že slabým místem celého konceptu, který zatím běží jen v USA, je nedostatek obsahu a neochota televizních společností na koncept nelineárního vysílání více přistoupit. 

To se snaží Google TV ve své nové variantě, založené na Honeycomb, změnitpřístupný by měl být obsah z HBO Go, Amazonu či Netflixu. Zásadní přeměnou prošel přehrávač videa a kanálů na YouTube, který je nyní rychlý, jednoduchý a funkčně uzpůsobený tak, že dělá z úložiště videí plnohodnotný televizní kanál. Spolu s prodejem filmů přes Android Market tak vzniká poměrně solidní obsahová základna. 

Změny se dočkal vzhled celého systému, který je výrazně jednodušší a působí poměrně minimalisticky, a prohlížeč obrázků. Úplnou novinkou je pak integrace služeb Google Plusmůžete si snadno prohlížet fotografe přátel, upozorňovat na oblíbené filmy atp. K dispozici je také mnohem více aplikací a celý systém se chová logičtěji, rychleji a je snadno ovladatelný. 

Google má představu, že jeho Google TV se stane centrem moderní domácnosti, která již na většinu činností nebude potřebovat počítačvystačí si s mobilem (na kterém bude Android) a chytrou televizí. Jaká bude skutečnost se teprve ukáže. Jisté je, že se Google chystá s TV do Evropy, a tak se snad máme na co těšit. 

2. 11. 2011

Autor:

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Jaké změny jsme v únoru zaznamenali u Wi-Fi internetu? Podívejte se, jaké hodnoty jsme naměřili u vašeho kraje a...