Úvod > Články > Minus: sdílení souborů zdarma a rychle

Minus: sdílení souborů zdarma a rychle

Minus je poměrně nová služba, která nabízí možnost sdílení zdarma 10 GB dat na jeden účet. Možné je přitom pracovat až s 2 GB soubory a to vše prostřednictvím webu nebo instalovaného klienta. Bez omezené rychlosti stahování.

Sdílení souborů přes internet patří mezi relativně běžné uživatelské činnosti, o čemž ostatně svědčí zájem o služby jako je Uložto či RapidShare. Minus se dle svých tvůrců snaží být službou minimalistickou, ale přitom kvalitní a funkčně dobře vybavenou. Byla spuštěna v roce 2010, ale větší pozornosti se jí začalo dostávat až letos. Pokud mohu z vlastní zkušenosti soudit, zatím není výběr filmů či hudby, která by se dala stahovat pro českého uživatele tak zajímavý, jako na Uložto, kterému nemůže v tomto ohledu nijak konkurovat.

K registraci není potřebný ani e-mail, takže vše může být hodně anonymní. V podstatě ihned tak získáte 10 GB prostoru, se kterým můžete hospodařit dle libosti. Minus soubory nekontroluje, takže není nutné se bát, že byste o ně přišly. Navíc můžete pozvat další uživatele a za každého z nich získáte další 1 GB (až do 50 GB). Další místo je možné si pořídit za peníze. Přítomné je v podstatě jen jediné omezení – 2 GB na jeden soubor. Jinak například přenosová rychlost je neomezená, stejně jako množství transportovaných dat.

Soubory je možné nahrávat buď prostřednictvím podporovaných prohlížečů, ke kterým je k dispozici zásuvný modul (Firefox a Chrome) a to metodou táhni a pusť (stejně jako přílohy do Gmailu) nebo prostřednictvím instalovaného klienta, který je připravený pro Windows, Mac OS i Linux. Určitou zajímavostí také jsou aplikace pro Android i iOS, takže máte přístup k datům také z mobilních zařízení.

Tím ale výčet funkcí nekončí. Je možné nastavit práva pro sdílení u jednotlivých souborů, přítomen je také zkracovač URL adres nebo automatický generátor galerií, pokud nahrajete fotografie. Minus je skutečně velice dobrou a kvalitní službou, kterou lze pro sdílení souborů jen doporučit, neboť oproti konkurenci dosahuje o řád lepších parametrů – ať již technických nebo praktického provedení a zpracování, kterému není možné nic významného vytknout. 

1. 12. 2011

Autor:

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Jaké změny jsme v únoru zaznamenali u Wi-Fi internetu? Podívejte se, jaké hodnoty jsme naměřili u vašeho kraje a...