Úvod > Články > Android vládne světu, každou minutu aktivováno 500 přístrojů s tímto systémem

Android vládne světu, každou minutu aktivováno 500 přístrojů s tímto systémem

Operační systém Android od společnosti Google na trhu pořád strmě stoupá. Uživatelé stále častěji žádají přístroje s Androidem a každou minutu jich je aktivováno skoro pět set. Není vůbec troufalé říct, že v mobilním segmentu byl rok 2011 jednoznačně rokem právě tohoto systému.

V násobcích to znamená, že počet mobilních přístrojů s operačním systémem Google Android, které lidé denně aktivují, dosahuje hodnoty přes 700 tisíc. To je 21 milionů aktivací měsíčně. Android se během krátké chvíle ze zcela nového operačního systému psaného na takřka zelené louce a s nulovým podílem vyšplhal na jednu z nejpopulárnějších mobilních platforem na světě.

Ve Spojených státech amerických jde o nejpopulárnější operační systém na mobilních přístrojích vůbec -- za období září až listopad -- jej používalo 91,4 milionu uživatelů starších 13 let, což znamená, že Androidu patřilo úctyhodných 46,9 procenta (tedy takřka polovina) trhu. Další populární přístroje značky iPhone (se systém Apple iOS) byly na druhém místě se vcelku velkým odstupem, jejich podíl činil 28,7 procenta. Pro úplnost ještě uveďme, že třetí byl RIM (Blackberry) s 16,6 procenta. Na spodních patrech tabulky s nepatrným podílem se nacházejí přístroje s mobilními Windows (Microsoft, 5,2 procenta) a Symbian (Nokia, 1,5 procenta). Údaje pocházejí ze společnosti comScore.

O tom, že denně dochází k aktivaci více než 700 tisíc přístrojů s Androidem informoval na svém profilu na sítí Google+ Andy Rubin, původní spoluzakladatel projektu Android, který dnes pracuje jako starší viceprezident mobilní divize společnosti Google. 

Statistiky dále uvádějí, že jen na Štědrý večer bylo aktivováno sedm milionů zařízení, na kterých běží Android a iOS (telefony iPhone). Kompletní a podrobnější statistiky o samotném systému iOS však nebudou známy patrně dříve než na konci ledna. Nicméně vzhledem k úspěchu obou platforem je jasné, že karty byly rozdány a pozici obou systémů (a daných přístrojů) v blízké budoucnosti patrně nic neohrozí.

2. 1. 2012

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

mobilní aplikace

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy Google budou u budov zobrazovat umístění vchodu

Google testuje ve svých mapách zajímavou novinku. U budov a dalších míst bude zobrazovat umístění vchodů a východů.

 

X spouští živé video pro Spaces

Společnost X přidala do služby Spaces video, což uživatelům umožní vysílat živě nejen zvuk, ale i obraz.

 

Sněmovna reprezentantů schválila zákaz TikToku v USA

Americká sněmovna schválila zákaz TikToku v USA. Pokud nyní zákon schválí i Senát, mohlo by k omezené aplikace v...

Nejčtenější články

Formule 1 2024: Kde sledovat přímé přenosy?

 

Sezóna Formule 1 2024 startuje. Podívejte se, kde letos sledovat přímé přenosy ze všech velkých cen, kvalifikací a...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.