Úvod > Články > Google Plus má 250 miliónů aktivních uživatelů i nové funkce

Google Plus má 250 miliónů aktivních uživatelů i nové funkce

Google v rámci své konference I/O představil celou řadu novinek, z nichž některé se týkají také jeho sociální sítě Plus. Aktuálně zde má aktivovaný profil na 250 miliónů uživatelů, z nichž přibližně polovina je aktivních.

Google na I/O konferenci představoval celou řadu zajímavých novinek – od nového Androidu s hlasovým ovládáním, vylepšeným NFC či podporou pro slabozraké až po vlastní tablet, multimediální centrum nebo služby pro firmy. Přesto se objevilo také několik zajímavých novinek v souvislosti s Google Plus. Především se ukazuje, že Google nejde v prvé řadě ani tak o sociální síť jako takovou, ale spíše o integrační platformu. Během let se objevilo obrovské množství různých služeb, které musí společnost nějak spojovat dohromady. A právě v tom má být silný Plus. Samozřejmě, že sociální interakce je také žádaná. 

První zajímavosti se týkají počtů uživatelů, kterých je v současné době 250 milionů (počet aktivovaných profilů). Z nich 125 milionů použije síť alespoň jednou měsíčně a 65 milionů denně. Průměrná doba strávená na Plus je 12 minut denně, což není moc, ale také ani málo. Zatímco řada lidí prezentuje názory, že Plus je mrtvý projekt, tak čísla po roce provozu ukazují něco zcela jiného. Jistě, není to Facebook, ale to asi nebylo ani v plánech autorů. 

Přestože nedávno Plus opustilo několik společností, které se věnují vývoji her pro online prostředí, jde stále o platformu, která může být řadou prvků zajímavá a zábavná. Příkladem může být nová funkce Události (Events), které umožňují spojit Google Kalendář a Plus. V kalendáři má člověk zobrazenou informaci o akci a na Plus je možné o ní diskutovat, dávat tam informace, odkazy, obrázky atp. 

Na to navazuje party mode – jde o funkci, jenž dává možnost nahrávat fotografie z nějaké akce přímo na kartu události. Není tedy nutné složitě vytvářet alba jednotlivých účastníků, ale vše může být pěkně pohromadě na jednom místě. Myslím, že právě v tomto je Plus zajímavou a konkurenceschopnou sítí – přináší řadu drobných vychytávek, které u konkurence prostě nenajdeme. 

5. 7. 2012

Autor:

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...