Úvod > Články > Olympiáda pařičů games se blíží!

Olympiáda pařičů games se blíží!

Olympijské hry jsou již delší dobu gigantickým kšeftem. Díky tomu se do programu podařilo nacpat kde co, chybí snad už jen kuželky a gorodky, a i těch se jistě brzy dočkáme, podobně jako se přemýšlí nad tancem u tyče.

A to nemluvím o tom, že díky zdraví škodlivé politické korektnosti jsou všechny sporty v mužské i ženské verzi, což je u sportů, jako je vzpírání. skutečně oku libá záležitost. Navíc některé sporty jsou již vyždímány do maxima, taková jízda na kole již má víc odvětví, nežli má telefonní seznam stránek, a chybí snad už jen sjíždění sopky. 

A protože další sporty se již nacházejí jen obtížně a další expanze je pro ještě větší přísun peněz nezbytná, budou se organizátoři muset rozhlížet i v dalších oblastech. Pokud jim chybí fantazie, co jim doporučit třeba videohry? Mydlit pumprlíky na počítači či nějakém tom udělátku, jakým je třeba PS3, je dnes (v některých případech) záležitost profesionální, a pokud nám to opravdu jde, také solidně placená.

Skutečný profesionální pařič nejenže tráví spoustu času hrou, ale ještě více přípravou. Jeden z nejlepších hráčů hry StarCraft II, korejský MarineKing, některé dny cvičí až 20 hodin. Jak si od monitoru odskakuje na záchod, není světové vědě zatím známo.

Nicméně v porovnání s olympijskými plavci či fotbalisty je to minimálně stejný dříč. Zaslouží si tedy, abychom ho viděli na příští olympiádě? Koneckonců, profesionální hráči jsou v Koreji nuceni k běhu, plavání a vzpírání, takže jakási sportovní příprava by tu byla.

Na druhé straně se ale může jednat o všechno jiné než o sport, na mysl přichází třeba posedlost nebo adikce. Něco na tom bude, znám lidi, kteří propadli počítačovým hrám natolik, že opustili vysokou školu nebo je zaměstnavatel vyhodil. A to nemluvím o hracích automatech, ale o klasických videohrách.

Veřejnost je samozřejmě rozdělená na dvě poloviny – jedna tvrdí, že videohry nemají se sportem nic společného, ať už se jedná o talent nebo posedlost. Druhá je zase přesvědčena o tom, že je to fyzicky stejně namáhavé jako řada olympijských sportů, vyžaduje stejnou koordinaci jako třeba střelba. Navíc původní, ty skutečně olympijské hry, měly mimo sportu také soutěže v poněkud intelektuálních disciplínách, takže každý účastník neměl místo mozku sval.

Pokud se něco podobného chytne, bude možností dalšího rozšiřování olympiády dost a dost, jen namátkou třeba poker, rybaření, pití piva, piškvorky, požírání švestkových knedlíků na čas (ostatně soutěže jedlíků jsi již dnes mezinárodní), nepřetržité sledování televize, případně z předvolebních politických kampaní převzatý skok na špek. 

2. 9. 2012

Autor: Václav Větvička

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Technika s lidskou povahou

O prázdninách převážím notebook mezi domovem a návštěvami s dětmi u babiček a dědů. Pokaždé, když jej pak zapojuji...

 

Furt něco mažu

Používám dvě e-mailové adresy. Jednu soukromou, jednu pracovní, vlastně firemní. Na soukromou mi chodí hromady...

 

5 zajímavých pivních webů

O prázdninách, v parném létě, přijde dobré pivečko vhod. Měl jsem štěstí i na nová piva jako Rampušák, a chtěl jsem...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...