Úvod > Články > Windows 8 znamenají konec Windows, řekl šéf Salesforce

Windows 8 znamenají konec Windows, řekl šéf Salesforce

Do oficiálního uvedení Windows 8 nezbývá ani týden, ale Marcovi Benioffovi, šéfovi společnosti Salesforce, to je jedno. "Windows jsou irelevantní," řekl. Windows podle něj už nejsou kritickou součástí počítačového prostředí. A Windows 8 mají být labutí písní.

Marc Benioff pronesl tato slova při setkání s novináři v New Yorku. Myslí si, že Windows ztrácejí svůj obvyklý význam a že uživatelé budou čím dál tím více úkonů s výpočetní technikou provádět "v cloudu". Podle něj tak končí éra klasického významu osobních počítačů -- lidé stále více využívají funkce chytrých telefonů a tabletů. Díky tomuto trendu se většina obsahu a funkcí přesouvá na internet a cloudová řešení, řekl Benioff.

Benioff se dotkl ve své řeči také bezdrátových sítí. "Myslím si, že nová generace bezdrátových sítí založená na LTE sníží i význam WANů a LANů," uvedl. "LTE síť, kterou používám v San Franciscu, je úžasná. WiFi vůbec nezapínám, nemám důvod."

Co se týče mobilních zařízení, řekl, že lidé je používají čím dál tím častěji namísto klasických počítačů. "Na manažery firem je vyvíjen stále větší tlak, aby na pracovištích lidem povolili používat právě nová mobilní zařízení. Nakonec se tak budou muset rozhodnout, zda později investují do dalšího upgradu Windows, nebo jestli raději nezkusí jiný model. V době vydání Windows 7 takovou možnost ještě neměli," dodal.

Nadšení z cloudu však nesdílejí všichni. Pro leckoho je představa aplikací běžících na vzdálených serverech a dat uložených mimo vlastní pevné disky naprosto nepřijatelná. Polarizace pohledu na cloudová řešení je ještě patrnější ve firemních prostředích. I když řada firem do jisté míry využívá cloudové služby, cloud jim slouží především jako doplněk a nepředstavuje ústřední bod síťové infrastruktury do takové míry, že by firmy nepotřebovaly vlastní servery a klientské počítače s "klasickými" operačními systémy a aplikacemi.  

22. 10. 2012

Autor: Redakce DSL.cz

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mafra posiluje své postavení na realitním trhu

Vydavatelství Mafra rozšířilo své portfolio o společnost AdInternet. Česká firma se specializuje na prodej realit...

 

Elop končí v Microsoftu, co s ním bude teď?

Dvaapadesátiletý Stephen Elop opustil pozici výkonného viceprezidenta Devices & Services ve společnosti Microsoft...

 

Hlídejte si své účty před kyberútoky

Kyberloupeže a útoky na účty klientů bank v České republice během posledního roku rapidně stouply. Banky posilují...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...