Úvod > Články > Kde hledat v Evropě Wi-Fi zdarma?

Kde hledat v Evropě Wi-Fi zdarma?

Někteří z nás služebně hodně cestují. Jiní jezdí na dovolené. Jsou i tací, kteří s sebou mají notebook či jinou komunikativní věcičku, takže se rozhlížejí, kde by se mohli připojit, nejlépe zdarma.

Nejjednodušší to budou mít všichni ti, kteří rádi nebo nutně cestují do Švédska. Nabídka Wi-Fi připojení zdarma je tu jednoznačně největší. Začátkem roku 2005 fungovala však i zde jediná možnost – připojit laptop sice kdekoliv, ale přes placený Sidewalk Express. Měl a má mnoho míst pokrytí, přičemž předplatit si jej lze ze speciálních automatů na svých stanovištích – platba činí 2 eura (asi 60 Kč) za hodinu.

Ve stockholmských hotelích existuje ještě jedna možnost – 24hodinové připojení  přes Telia Homerun za zhruba 17 dolarů (něco přes 400 korun). Začátkem prázdnin však již bylo možné na ústředním vlakovém nádraží ve Stockholmu sehnat v informacích speciální kartu na dvě hodiny zdarma od společnosti The Cloud. Kdekoliv má ve Stockholmu společnost své spoty, je možné se skutečně zdarma na dvě hodiny připojit.

V srpnu to obnášelo všechny Scandic hotely, hotel Adlon, samotné ústřední nádraží a 49 největších železničních stanic.

Dalšími tipy ve Stockholmu pro připojení zdarma jsou kavárna Cafe 2Lika, či přes ulici sportovní bar O‘Leary‘s Sports Bar, který mimochodem najdete i v Dánsku, v Helsingborgu.

Dalšími místy v Evropě s Wi-Fi zdarma jsou Estonsko, kde se na spoustě míst dá připojit zdarma, většina hotelů Radisson SAS v Evropě, ale i na Středním Východě či Africe nabízí svým hostům Wi-Fi zdarma – seznam najdete zde.

V Holandsku od žíjna najdete Wi-Fi zdarma v restauracích Bagels and Beans . Pokud jde o Prahu, i zde se najde pár míst s Wi-Fi zdarma, např. hotely Charming, jejichž seznam najdete zde . Dají se najít i některé kavárny, ale možná sami uživatelé mohou v diskuzi přispět se svými zkušenostmi a poznatky.

A rada na závěr – pokud hledáte ve větších evropských městech připojení zdarma, většina z nich má buď informační internetové stránky, nebo call centra, kde se dají najít potřebné informace, případně v informačních centrech samotných se připojit za minimální poplatek na určitou omezenou dobu.

22. 11. 2005

Autor: Jan Lipšanský

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Technika s lidskou povahou

O prázdninách převážím notebook mezi domovem a návštěvami s dětmi u babiček a dědů. Pokaždé, když jej pak zapojuji...

 

Furt něco mažu

Používám dvě e-mailové adresy. Jednu soukromou, jednu pracovní, vlastně firemní. Na soukromou mi chodí hromady...

 

5 zajímavých pivních webů

O prázdninách, v parném létě, přijde dobré pivečko vhod. Měl jsem štěstí i na nová piva jako Rampušák, a chtěl jsem...

Nejčtenější články

Formule 1 2024: Kde sledovat přímé přenosy?

 

Sezóna Formule 1 2024 startuje. Podívejte se, kde letos sledovat přímé přenosy ze všech velkých cen, kvalifikací a...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.