Úvod > Články > Vyhyneme – čeká nás virtuální sex

Vyhyneme – čeká nás virtuální sex

Příznivci akčních filmů si jistě pamatují film Demolition Man, ve kterém se (mimo jiné) těší John Spartan (Sylvester Stallone) na sex s Leninou Huxley (Sandra Bullock). Místo erotického zážitku se ale dočká jakýchsi brýlí, které mají v nové společnosti nahradit něco tak odporného, jako je sex.

V biografu jsme se nasmáli nad tím, jak si v Hollywoodu představují naší budoucnost, ale pokud se firmě Sinful Robot podaří její záměr, smích nás asi přejde. Firma totiž připravuje něco velice podobného. Ve spolupráci s řadou dalších firem totiž přivádí na svět virtuální sex.

V podstatě se jedná o software, který bude použit v brýlích připravovaných firmou Oculus Rift. Podle vyjádření šéfa Jeroena van den Bosche není příprava softwaru zase tak složitá a celý proces zatím brzdila jen neexistence patřičného hardwaru, který by umožnil natolik oklamat mozek, že bude virtuální realitu akceptovat.

Oculus Rift svůj výrobek nazvaný Oculus Rift HMD připravil díky devíti tisícům investorům, kteří firmě celkově věnovali v podstatě nepatrnou částku 2,4 miliónu dolarů. Jedním z prvních, který nové brýle představil veřejnosti, byl John Carmack, který proslul nejen jako zakladatel id Software, ale také jako autor stříleček Doom, Quake a Wolfenstein 3D.

Pokud všechno půjde podle plánů, dostaneme novou sexuální hračku někdy začátkem roku 2014. Součástí brýlí bude plný 3D pohled a ultradetailní senzory 9D0F, které zachytí jakýkoliv pohyb.

Nebude se jednat ale o nějaké sledování pornofilmů na monitoru, ale brýle (vypadající tak trochu jako začerněné lyžařské brýle) umožní plné ponoření se do virtuálního světa. Konečně nebudeme stát mimo, ale budeme si tento svět prohlížet zevnitř.

Možná, že se jedná o skutečný pokrok, možná, že je to dokonce výtečná kombinace designu a technického mistrovství. Jako staromilec ale mám pocit, že zrovna tohle lidstvo ke svému štěstí nijak mimořádně nepotřebuje.

Možné ale je, že se to skutečně rozšíří, ostatně pravidlo o tom, že co je blbé, to se chytí, má platnost univerzální. Přestaneme pak lovit krásné holky někde v tramvaji, na pláži či na diskotéce, protože proč si přidělávat starosti, když zábavný průmysl nám za mírný peníz opatří virtuální sex na přání.

Dneska blonďatou dvacítku, zítra černovlasou dominu, na středu zase zkušenou zrzku. V tomto případě ale postupně vyhyneme, a ještě navíc si to zasloužíme.

28. 12. 2012

Autor: Václav Větvička

Témata

multimedia

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Na Spotify nově najdete videokurzy

Spotify ve Velké Británii začal nabízet videokurzy. Uživatelé si mohou vybrat ze čtyř kategorií – tvorba hudby...

 

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

 

Po Pavlovi i Babiš, podvodníci lákají z lidí peníze za pomoci deepfake videí

Sociální sítě v poslední době zaplavila falešná videa politiků, ve kterých lákají na výhodné investice. Místo...

Nejčtenější články

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...