Úvod > Články > Část YouTube možná bude placená. Přinést by měla kanály s filmy i seriály

Část YouTube možná bude placená. Přinést by měla kanály s filmy i seriály

Mnohé zahraniční IT magazíny píší o tom, že nejpopulárnější video portál YouTube bude mít také své placené kanály „s prémiovým obsahem“. Můžeme tedy čekat nejen nové filmy, ale i seriály a další oblíbené formáty přímo ve formě ucelených programových nabídek. Byť jde ještě o spekulace, měsíční předplatné má činit jeden až pět amerických dolarů.

V posledních dnech se v zahraničních médiích stále častěji objevovaly zprávy o jednání mezi společností Google – která provozuje i portál YouTube – a skupinou blíže nejmenovaných zástupců zábavního průmyslu ohledně přípravy placených kanálů na YouTube. Podle předběžných zpráv by se měsíční předplatné mělo pohybovat v cenách od jednoho do pěti amerických dolarů (tedy v přepočtu kolem dvaceti až sta korun). V nabídce by měly být i přímé přenosy určitých akcí a různá televizní show.

Spekuluje se, že Google bude spolupracovat s již úspěšnými producenty televizního obsahu, třebaže konkrétní jména chybí. Podle zdrojů, které jsou údajně obeznámeny s jednáními, první placené kanály by se mohly objevit už během druhého čtvrtletí letošního roku.

Google po odkoupení YouTube zavedl na tento portál různé novinky, ze kterých jeho uživatelé těží – mimo jiné jde i o živé přenosy z rozličných akcí, jako jsou letní hudební festivaly, ale ke zhlédnutí jsou dostupné už déle než rok různé filmy, byť často neznámé (na mysli tím nemáme neoficiální kanály, kde jsou i české filmy v plné délce, ale oficiální kanál YouTube, viz předchozí odkaz). V beta fázi (veřejném testování ve Spojených státech) je také videopůjčovna. A Google se v minulých letech netajil ani plány poskytovat moderní, atraktivní obsah.

Loni totiž šéf YouTube Salar Kamangar hovořil na konferenci AllThingsD o kabelových sítích, které mají problémy sehnat dostatek předplatitelů – načež Kamangar nadhodil možnost, že pro ně by byla vhodná právě distribuce obsahu po internetu, a zmiňoval se proto i o možnosti předplacených kanálů přímo na YouTube.

4. 2. 2013

Autor: Redakce DSL.cz

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...