Úvod > Články > Růžový mobil chlazený vodou

Růžový mobil chlazený vodou

Nic proti růžové barvě, nic proti barevným mobilům, ať si každý drží v ruce, co chce. Nicméně se nemohu zbavit pocitu, že vyrábět mobilní telefony na míru jednomu pohlaví je věc podivná, až nesmyslná.

Právě s tím přišel nedávno japonský výrobce NEC, který pro ženy vyrobil speciální mobil Medias X 06E. V růžové (alternativně bílé) barvě s připevněným přívěskem by měl být právě tím pravým ořechovým pro naše něžnější polovičky.

Vedle „dámského“ designu se pyšní ještě tím, že je to první vodou chlazený smartphone. NEC tak sází na to, že ženy mají při výběru mobilu dvě priority – musí to na první pohled řvát: „JE PRO ŽENY“, a nesmí se moc zahřívat, aby se jemná manikúra nepopálila.

Smartphone má pod kapotou quad procesor Snapdragon od Qualcommu, jenž je chlazený trubičkou naplněnou vodou, která ochlazuje procesor. Že něco takového Qualcomm skutečně považuje za největší hit, ukazují i firemní stránky, která termální vlastnosti procesoru vychvaluje do nebe.

Souvislost mezi studenějším mobilem a přitažlivostí pro ženské zákazníky mi poněkud uniká. Pokud vím, tak citlivé ruce může mít stejně tak chlap jako ženská, a pokud je nová technologie tak dokonalá, mohli by ji ocenit zákazníci obou pohlaví. Navíc ve chvíli, kdy by nějaká firma přišla se smartphonem od počátku připraveným a inzerovaným jako výhradně mužská záležitost, to by panečku byl řev.

Medias přitom není první digitální hračičkou, která nezakrytě míří na ženskou kapsu. Počátkem tohoto roku přišel arabský výrobce s podivným názvem Eurostar s růžovým tabletem ePad Femme, který se také chtěl stát trhákem pro ženy.

Vedle růžové barvy přišel naplněn aplikacemi, které měly ženy přivádět do extáze. Ve snaze odstranit překážky, které představuje hledání a downloadování aplikací pomocí Androidu, ePad přicházel s takovými nezbytnostmi, jakými jsou kuchařky nebo návody na jógu. Alespoň tohle bez uzardění tvrdil Mani Nair, šéf marketingu Eurostaru.

Z podobného vývoje je jasné, že teprve teď to ženy budou mít jednoduché. Šikovní výrobci je pomocí své technologie zbaví noční můry hledání v hlubinách Google Play, a konečně budou mít víc času na nakupování, vaření a rození dětí.

A díky NECu se ještě k tomu nebudou muset bát toho, že si o rozpálený smartphone popálí ručičky a prstíčky, což by jim nepochybně bránilo jak ve výše uvedených činnostech, tak i ve snaze najít manžela.

30. 5. 2013

Autor: Václav Větvička

Témata

mobilní aplikace

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Americký zákaz TikToku podle kritiků porušuje právo na svobodu projevu

Americký Senát schválil návrh zákona, který zakazuje TikTok v obchodech s aplikacemi, pokud ji její čínský vlastník...

 

Nizozemská vláda možná přestane používat Facebook kvůli pochybnostem o ochraně soukromí

Nizozemská vláda uvedla, že možná přestane používat Facebook. Doporučil ji to místní regulátor kvůli možnému...

 

Florida omezila sociální sítě pro děti a mladistvé

Florida přijala nový zákon omezující působení mladistvých na sociálních sítích. Děti ve věku do 14 let mají...

Nejčtenější články

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...