Úvod > Články > Volání pro lamy: klouzavé ceny, ale i neomezeně za 599 Kč

Volání pro lamy: klouzavé ceny, ale i neomezeně za 599 Kč

Na trhu se zjevil další virtuální mobilní operátor: Lama Mobile v sítí Vodafonu nabízí službu s nulovým paušálem a klouzavou minutovou sazbu v závislosti na provolaném čase, ale také flat tarif či volání pro rodinu.

V pozadí "lamího volání" stojí další energetická společnost, Lama Energy Group, jež je u nás známá například těžbou ropy a plynu v lokalitách na jižní Moravě. Operátor přichází s nabídkou tří základních služeb: volání s nulovým měsíčním paušálem a klouzavou cenou za volání; tarifem s měsíčním paušálem 199 Kč; a nakonec s flat tarifem. V nabídce jsou také dva tarify pro rodinu a klienty odebírající energii od tohoto poskytovatele.

První služba (tarif Férová lama) obsahuje volání s cenou 2,90 Kč / minutu do všech sítí, cena postupně klesá v závislosti na provolaných minutách: při měsíční spotřebě 151 minut až 350 minut se minutová sazba sníží na 2 Kč /min a při ještě vyšší spotřebě na 1 Kč / min. SMS vyjde klienta na 1,50 Kč a MMS pak na 5 Kč.

Druhý tarif, Spořivá lama, přijde účastníka na 199 Kč měsíčně a obsahuje 100 volných minut do sítě Lama Mobile a dalších 100 minut do všech ostatních sítí v ČR. Minutová sazba činí 1,90 Kč a ceny SMS či MMS jsou stejné jako u nejnižšího tarifu.

Třetím základním tarifem je Upovídaná lama -- za 599 Kč měsíčně si klient může užít neomezeného volání ve všech sítích. Krátké textové zprávy jsou však zpoplatněny (1,50 Kč). Následují ještě dva speciální tarify pro rodiny a stávající klienty Lama Energy Group: Lamí rodinka obsahuje volání zdarma v rámci sítě pro dvě až čtyři SIM karty s měsíčním paušálem 199 Kč, 289 Kč, resp. 369 Kč (podle počtu SIM karet), přičemž volání mimo síť vychází na 1,90 Kč za minutu. Zatímco však předchozí tarify mají volání tarifikováno po vteřinách, Lamí rodinka je zatížena tarifikační mírou 60+1 (stejně jako volání nad rámec volných minut u tarifu Spořivá lama). Tatáž tarifikace platí pro poslední tarif Chytrá lama určený pro stávající klienty (odebírající energie) – tento tarif s měsíčním paušálním poplatkem ve výši 399 Kč obsahuje 200 volných minut a 100 volných SMS. Jeho součástí je také datový balíček o objemu 150 MB a minutová sazba za volání činí 1,50 Kč.

Ke všem tarifům je možné dokoupit mobilní data v objemu 150 MB, 500 MB 1 GB, a to za měsíční poplatek 99 Kč, 299 Kč, resp. 399 Kč.  

18. 11. 2013

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

telekomunikace

Sdílejte

Přečtěte si také

 

ČTÚ nebude nabízet další kmitočty pro DAB+

Český telekomunikační úřad už nebude nabízet další kmitočty pro digitální rozhlasové sítě. Existovat budou jen tři...

 

Vodafone garantuje volání přes hodinky i na značky Xiaomi a Samsung

Vodafone jako první český operátor rozšířil garanci volání přes hodinky bez telefonu na tři značky. Služba OneNumber...

 

Telefon s Androidem dokáže otevřít dveře od milionů hotelových pokojů, na opravě bezpečnostní chyby se už pracuje

Výzkumníci objevili bezpečnostní chybu u zámků Saflok. Kdokoliv mohl pomocí telefonu s Androidem otevřít dveře...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...