Úvod > Články > 3 holky v tuktuku: Divoký pes, české pivo a offline život

3 holky v tuktuku: Divoký pes, české pivo a offline život

Film, který holky chystají, bude asi tak dobrodružný, jak ani samy nečekaly. Nebude v něm chybět drama, nevšední komplikace i přispění svou troškou do mlýna od nové posily. Pojďme se podívat, co se za poslední dobu událo.

3 holky v tuktuku: Divoký pes, české pivo a offline život

Holky přišly o dvě celty a celý stan, což je v divočeně opravdu nemilé. Naštěstí s sebou měly ještě jeden záložní a dva další bez celty. To komplikuje spaní i způsob ukládání techniky při ne úplně ideálním počasí, takže teď jsou narvané i s technikou v jednom stanu.

Už se těšíme, že nám Lucka (nová příchozí posila) přiveze celty, které nám velmi ochotně posílá firma HUSKY. Bohužel spolu se stany nám ukradli i golu, výbornou sadu nářadí. Jediný důvod, proč jsme nepřišly i o naši natáčecí a dost drahou techniku je ten, že ji máme vždy schovanou ve stanech a spíme s ní. Tu noc jsme venku nabíjely jen powerbanky a i ty nám naštěstí zůstaly.

Spacáky heR

Uprostřed amazonie s nulovým signálem navíc holkám prasklo převodové lanko. Ale naštěstí, velkou shodou náhod, si jedno náhradní pořídily v Baňos u automechanika. Výměna jim i tak zabrala tři hodiny, ale pak mohly pokračovat v cestě! 

Ukradené nářadí byl ood kluků z Proteca. Když zjistili, že nám golu ukradli, hned nám sami od sebe psali, kam a kdy mají nářadí poslat. O všechno se postarali, v Peru bylo za pár dní a my budeme mnohem klidnější, až bude s námi v tuktuku.

opravy

O nepříjemná překvapení na cestách není nouze. Nicméně díky tomu, že svět je fakt malý, čeká na cestovatele i pár šťastných náhod. Holkám se před překročením hranic do Peru povedlo objevit i český pub.

Golden Prague Pub se nachází v Cuence, nějakých 200 km od Amazonie. Pivo tam mají klasické, české, s pěnou a ve skleněných půllitrech. Je strašně dobrý! Hospodu založil Čech Martin spolu s dalšími kamarády, kteří žijí v Česku. Martin hospodu i pivovar řídí právě z Ekvádoru. 

Golden Prague Pub

Korunou veškeré smůly bylo, když Lucku ještě kousl pes. Když se na ni vrhnul a kousnul, měla zrovna v ruce stativ, takže se asi jen bál neznámého velkého předmětu. I když byla šance, že by byl nakažený malá, přece jenom tam byla. 

Naštěstí mě pes napadl v Cuence, půlmilionovém ekvádorském městě. Mnohem větší průšvih by bylo, kdyby se do mě zakousl na vesnici nebo někde úplně mimo civilizaci. Začaly jsme teda hned s Martinem z Pubu shánět vakcíny. Podařilo se nám je sehnat až za dva dny v místním "Centro de salud" neboli Centru zdraví.

Nakonec jsme sehnaly i lednici, ve které bychom mohly vakcíny převážet a aplikovat po cestě, ale posléze jsme zjistily, že je nám už na nic. V Ekvádoru i Peru jsou sice vakcíny zdarma, ale jenom, když vám ji podá doktor. Koupit si je s sebou není prostě možné. Tetanus má Lucka naštěstí naočkovaný, ale i kdyby neměla, tak je velmi jednoduché ho v místních lékárnách sehnat.

Nemocnice v Peru

Potom, co holky zůstaly jenom ve třech, sháněly novou posilu týmu. Našly poměrně rychle Lucku, která se zdá být velkou dobrodružkou. Kdy ji naberou a proč je právě ona tou pravou?

Lucka už je v Peru a doufáme, že ji nabereme v úterý ve městě Trujillo. Je to máma třech malých dětí, živí se jako překladatelka a s rodinou žije dost dobrodružný život. Cestují po světě jako digitální nomádi. Za poslední rok mají za sebou napříáklad osm měsíců v Asii, kterou s rodinou projeli na skútrech. Lépe jsme si vybrat nemohly!

Nová posila

Jak uprostřed džungle funguje technika a co operátoři v Peru?

Lucka používala na svém telefonu navigaci. Jenže ouha. Od té doby, co si zničila displej na mobilu a není schopná na něm cokoliv přečíst, mají jen offline navigaci. Navíc jim v divočině ubylo míst, kde se dalo nabíjet.

Pořád se teď musíme ptát na cestu. Naštěstí není moc možností, kam jet, takže se ani tolik neztrácíme. Když není zásuvka, tak nabíjíme přes měnič v tuktuku. Není to úplně ideální, protože baterie tuktuku není nijak extra silná, ale na krizové nabíjení to stačí. Signál nemáme jenom mezi městy.

SIMky se nám nakonec podařilo vyměnit! Zvolily jsme operátora CLARO, který by měl mít dobré pokrytí a zatím jsme spokojené!

SIMkám se v Peru říká chip a musíte si ho pořídit v oficiální prodejně s cestovním pasem. Jinak a jinde vám ho neprodají. Za 3 GB jsme zaplatily 30 solů (cca 210 Kč). Internet platí na celý měsíc, a zároveň se SIMkou dostanete zadarmo Whatsapp. Paráda!

 

 

Znáte celý jejich příběh? Čtěte předchozí rozhovory!

4 holky v tuktuku: Aplikace, bez kterých nedají ani ránu

5 holek v tuktuku: Zbyly jsme 3, ale jedeme dál!

5 holek v tuktuku: Nabíjíme, kde se dá!

5 holek v tuktuku: Čas ani kilometry neřešíme

20. 11. 2017

Autor: Redakce DSL.cz

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 649 Kč
Cena za měsíc: 749 Kč
Cena za měsíc: 485 Kč

Nejčtenější články

Formule 1 2024: Kde sledovat přímé přenosy?

 

Sezóna Formule 1 2024 startuje. Podívejte se, kde letos sledovat přímé přenosy ze všech velkých cen, kvalifikací a...

O2 TV přidá do nabídky nové sportovní programy, těšit se můžete na Formuli 1 i MotoGP

 

O2 TV na konci února rozšíří své portfolio o další sportovní kanály. Nova Sport 5 HD a Nova Sport 6 HD nabídnou...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...