Úvod > Články > 3 holky v tuktuku: Vozítka s sebou bereme do Česka!

3 holky v tuktuku: Vozítka s sebou bereme do Česka!

Největší radost máme z Lucie, která není postihnutá vzteklinou. “Cítím se báječně! Holky si občas stěžují, že jsme vzteklá, ale je to prý v normě,” ujistila nás. I tak si pro tuktuky a jeho tři obyvatelky připravil osud na cestách další zážitky. Pojďte se na ně podívat s námi.

3 holky v tuktuku: Vozítka s sebou bereme do Česka!

Holky psaly, že u Pacifiku podle všeho nebylo úplně bezpečno, rozhodně teda méně, než na ostatních místech, kde se zdržovaly. Lucie nechce zobecňovat, ale doslechla se, že zloději tu přepadávají kempy nebo osamělé stany v okolí Limy.

Za poslední dobu šlo o asi tři případy, neznamená to ale, že Peru, nebo ta daná lokalita, je nějak hodně nebezpečné. Jen je prostě dobré si dávat větší pozor. Neřídit v noci a nespat na pláži.

Taky jsme tam hned dvakrát píchly duši. Naštěstí vyměnit kolo si umíme jednoduše samy a nechat opravit pneu není v Peru vůbec složitá záležitost. Navíc stojí asi jen 21 kč.

Výměna kola

V Peru to bylo vůbec záživné. Naši trojku zastavila policie s tím, že na silnici, po které jedou, nemají co dělat a že tuktuky obecně mimo města řídit nesmějí. S nejvyšší pravděpodobností policii šlo jenom o úplatek.

Což já ovšem nepoznám, takže jsme rovnou volaly skvělému a obětavému konzulovi v Limě, který nás ze situace asi za pět minut vysekal. Pak jsme mohly v pořádku pokračovat v krasojízdě.

S českým velvyslancem v Limě jsme v kontaktu od Ekvádoru. Spojil nás Martin z českého pivovaru. Pan Velvyslanec Bechný nás poctivě sleduje a kontroluje celou cestu. Je vážně super pocit mít takové zastoupení v zádech. Víme, že kdyby se cokoliv pokazilo, nezůstaneme ve štychu.

S velvyslancem

Holky opět zachraňovaly prokleté Apéčko. V Peru projížděly pouští, což není nic neobvyklého. Přes pouště vedou dálnice a na nich auta a kamiony. Když se Apéčko opět rozhodlo stávkovat, zastavilo asi sedm aut s nabídkou pomoci. Mezi nimi byl i řidič náklaďáku, který měl, shodou okolností, místo přesně pro dva tuktuky.

Kluci z náklaďáku nám Apéčko opravit nemohli, ale odvezli nás do nejbližšího města, kde jsme našly schopného elektrikáře. S řidičem a jeho synem jsme mluvily španělsky, což byla docela legrace, protože se to opět jen hemžilo novými slovíčky jako: “Vytáhni ten šrot na rampu!”, “Líbí se ti peruánští kluci?” a “Omlouvám se dopředu, ale chrápu!”.

Převoz Apéčka

Tuktukačky taky nečekaně opustila jejich čtvrtá posila. Na povrch vypluly problémy s Lucčinou Leidenskou mutací. To znamená, že při stoupání do vyšší nadmořské výšky se jí může někde v těle vytvořit krevní sraženina, docela rychle doputovat k srdci a Lucku zabít.

Lucka o nemoci věděla, ale nespojila si ji s nadmořskou výškou. Nemoc má už dlouho a správně by se měla kromě pobytu ve vysokých nadmořských výškách vyvarovat také dlouhým letům. Lucka je hodně holka do nepohody a nemoc si nepřipouštěla. Bohužel ji v tomto směru muselo dát stopku její tělo.

Lucie a Lucie

Holky už nebudou pokoušet štěstí a raději dojedou do Salaru ve třech. Už jsou sehrané, jede jim to skvěle a Salar prostě dají. Nicméně nepopírají, že je to mnohem náročnější, než kdyby jich na to bylo více.

Nedá se nic dělat a my se rozhodně nevzdáváme! V termínu se ale vrací jenom Šárka. Já s Eliškou pojedeme až do Buenos Aires! Bylo by nám líto nechat tu nechat tuktuky, a tak se ta naše růžová monstra pokusíme dovézt až do Česka.

Holky vezou tuktuky do Česka!

A rodině by zas určitě bylo líto, kdyby se holky nestihly vrátit do Vánoc. Jak se na ně holky těší a co si od Ježíška přejí ze všeho nejvíc?

Vánoční dárky už řeší Ježíšek! A zapojily jsme se do fajn projektu Ježíškova vnoučata, který podporuje také Český rozhlas Radiožurnál. Máme radost, že můžeme poslat dárek babičce Emílii, která si od Ježíška přeje hezky zrelaxovat. Domů se těšíme nejvíce na naše blízké a pak na takové ty obyčejné věci, jako jít v noci spát a nemuset si nafukovat polštář a vytahovat všechny věci z tuktuku. Na to se těšíme dost.

Přespávání tu místy nestojí za nic.

A jak holky komunikují se světem?

V Peru jsme zakoupily SIM karty od operátora Claro a jsme s ním konečně spokojené. V Ekvádoru ani Kolumbii jsme tak dobrý internetový signál jako v Peru neměly. Určitě to bude operátorem. Jak jsme pochopily my, tak u Clara si předplatíte kredit, za který pak můžete aktivovat různé balíčky. Například Facebook neomezeně po dobu jednoho týdne za 10 solů (70 kč), 3 GB internetu za 30 solů (210 kč) atd.

Lima je velkoměsto. Signál je tu perfektní 4G. Obecně si na příjem nemůžeme v Peru stěžovat. Jen občas, v hodně odlehlých oblastech nebo horách, nejsme na příjmu. Což tedy musím říct, je občas velká úleva. Nejčastěji komunikujeme, tedy i voláme přes Facebook Messanger a WhatsApp.

Lucka Lucce přivezla nový telefon! Nedokážu si představit tu fungovat bez telefonu. Takže nový mobil byl na seznamu věcí, které má Lucka přivézt, na prvním místě. Ostatní technika funguje super, a to přestože dostává vážně zabrat. Písek, vlhko, déšť. Techniku samozřejmě chráníme jak to jen jde, ale lehké to s námi tedy nemá.

 

A jak to máte s internetem doma vy?

Zkuste změřit rychlost vašeho internetu pomocí našeho formuláře.

Dostupnost služeb

Zadejte ulici, číslo popisné, obec a použijte našeptávač.

Vaše osobní údaje zpracováváme v souladu s GDPR

Zadaná adresa není platná.

Máte na mysli nějakou z následujících adres?

    Chci s ověřením dostupnosti pomoci od operátora.

    Zadaná adresa není platná.

    Zanechte nám platný kontakt a operátor Vás bude kontaktovat.

    Vaše osobní údaje zpracováváme v souladu s GDPR

    Probíhá ověřování

    Probíhá ověřování

    18. 12. 2017

    Autor: Redakce DSL.cz

    Témata

    4GADSLAppleiPhoneLTEMBB

    Sdílejte

    Přečtěte si také

     

    Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

    Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

     

    Na Pradědu už se připojíte k 5G síti

    5G připojení už je dostupné i na Pradědu. O2 ve spolupráci s CETINem vyměnilo antény i na jedné z nejvyšších hor...

     

    Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v lednu 2024

    Podívejte se na první statistiky rychlostí internetu roku 2024 od DSL.cz. Jak si vedly jednotlivé technologie a...

    Nejčtenější články

    Formule 1 2024: Kde sledovat přímé přenosy?

     

    Sezóna Formule 1 2024 startuje. Podívejte se, kde letos sledovat přímé přenosy ze všech velkých cen, kvalifikací a...

    O2 TV přidá do nabídky nové sportovní programy, těšit se můžete na Formuli 1 i MotoGP

     

    O2 TV na konci února rozšíří své portfolio o další sportovní kanály. Nova Sport 5 HD a Nova Sport 6 HD nabídnou...

    Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

     

    Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...