Úvod > Články > Nový kreativní operátor Gorila Mobil: data až 20 GB, volání po druhé minutě zdarma

Nový kreativní operátor Gorila Mobil: data až 20 GB, volání po druhé minutě zdarma

Gorila Mobil nabízí jak předplacené služby, tak i paušální. Základní kreditní tarif sestává ze sazby volání do všech sítí ve výši 2,50 Kč/min, což je víc než u většiny virtuálních operátorů (o tom ještě níže), a to navíc při tarifikaci 60+1 (tj. spojení hovoru se počítá jako celá minuta). Krátká textová zpráva pak vyjde (do všech sítí) na 1,50 Kč. Za pozornost stojí, že Gorila Mobil je jedním z mála (a to doslova) virtuálních operátorů v síti O2 -- navíc nejde o virtuálního operátora v pravém slova smyslu, ale o brand-resellera (tj. značkového dealera) O2.

K základnímu kreditnímu tarifu náleží také datová nabídka v následující podobě: mobilní internetové připojení na den (24 hodin) s objemem 50 MB vychází na 20 Kč, vyšší objem lze vyšší rychlostí čerpat až v rámci měsíčního balíčků EASY, balíčku, jenž stojí 200 Kč, přičemž klient má k dispozici 500 MB dat. Balíček lze postupně navyšovat: čím více klient prosurfuje, tím méně postupně zaplatí. Prvních dodatečných 500 MB dat stojí 100 Kč, dalších 500 MB vyjde na 50 Kč a dalších 500 MB jen 25 Kč – čili měsíčně lze za 375 Kč mít až 2 GB dat, což ale nabízejí i mnozí ostatní virtuálové (většinou 2 GB za 380 Kč).

Tarif EASY je k dispozici také v paušální podobě. Základní nabídka začíná na 200 Kč měsíčně, v rámci paušálu pak zákazník má (opět) 500 MB dat -- rozdíl oproti kreditní verzi je, že volání po druhé minutě je zdarma (tj. za takto dlouhý a delší hovor se platí max. 5 Kč). Počítání dat je poté stejné: každé navýšení o 500 MB stojí 100 Kč, resp. 50 Kč, resp. 25 Kč.

Tarif PRO nabízí za 480 Kč v základě 5 GB dat a rovněž platí, že volání po druhé minutě je zdarma (tj. hovory v této délce a delší stojí 5 Kč). Celkem lze vyčerpat až 20 GB dat, s krokem po 5 GB při cenách 240 Kč, 120 Kč, resp. 60 Kč (celkem za zmíněných 20 GB klient zaplatí 900 Kč, což je již velmi vysoká částka, plus provolané minuty). Nicméně samotné O2 nabízí 10 GB za 757 Kč v případě paušálního tarifu, resp. za 800 Kč u kreditních služeb. U T-Mobilu stejný objem dat vychází na 649 Kč.

Ještě malá poznámka k volání "zdarma" po druhé minutě: na první pohled se může zdát velmi výhodné. Zde Gorila Mobil skutečně prokázal kreativitu (resp. ji převzal od samotného O2), nicméně jak lze vypozorovat z matematických modelů volání, tento princip zvýhodnění je dobře ošetřen statistikou volání -- lze snadno ukázat, že (statisticky vzato) takováto nabídka (při sazbě 2,50 Kč/min a při tarifikaci 60+1) je nakonec méně výhodná než u tarifů, jež takovou (na oko) vymoženost "zdarma" nenabízejí (malá nápověda: velká část hovorů je totiž skutečně dlouhá max. 1 minutu a další velká část je dlouhá max. 2 minuty).

17. 3. 2014

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

telekomunikace

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Itálie jedná o přísnějších trestech za zneužití umělé inteligence

Italská vláda jedná o návrhu zákona, podle kterého by za trestné činy spojené s AI nástroji hrozily mnohem přísnější...

 

Avast dostal v ČR pokutu ve výši 351 milionů korun

Avast dostal od českého Úřadu pro ochranu osobních údajů pokutu ve výši 351 milionů korun Důvodem je neoprávněné...

 

Microsoft: Rusko spustilo kampaně cílené na ovlivňování prezidentských voleb v USA

Společnost Microsoft uvedla, že už se na internetu začaly objevovat ruské kampaně, které mají za cíl ovlivnit...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...