Úvod > Články > +4U prošel proměnou: nabízí sice až 10 GB dat a volání do sítě zdarma, ale jinak asi neoslní

+4U prošel proměnou: nabízí sice až 10 GB dat a volání do sítě zdarma, ale jinak asi neoslní

Operátor +4U přestal nabízet hodně muziky za málo peněz a z "šedivých" vod se vydal po veřejné virtuální cestě. Klientům, kteří využívali jeho dřívější tarify, služby podle všeho zůstanou zachovány, ti nově příchozí však mají na výběr už jen z veřejné nabídky, nabídky, jež je o poznání dražší.

Plus 4U, provozovaný společností Unicorn a.s., běží v síti T-Mobilu (jako většina ostatních operátorů virtuálních sítí) a nabídku má vpravdě bohatou, možná až přespříliš. Totiž k dispozici jsou čtyři paušální tarify, kde se výše měsíčního poplatku odvíjí ještě od toho, zda klient chce smlouvu na dobu neurčitou, nebo se závazkem.

Závazek není však dvouletý ani roční, ale trvá jen šest měsíců. Rozdíl ve výši paušálu pak činí povětšinou 50 Kč. Co se týče zmíněné bohatosti nabídky, posuďte sami: kromě dvou čistě datových tarifů (bez podmínky využívání hlasových služeb, tj. vhodných pro samostatnou SIM například do tabletu) je v nabídce pět datových balíčků, přičemž jejich cena se odvíjí od typu objednaného hlasového paušálu (viz níže). Unicorn dále nabízí také balíčky MMS, SMS i volných minut mimo vlastní síť.

Je potřeba uvést, že operátor používá rozšířenou tarifikaci 60+1, tj. samotné spojení hovoru je účtováno jako celá provolaná minuta, hovory se počítají po sekundách až po skutečném provolání první minuty.

Minutová sazba mimo síť činí 1,21 Kč, na stejnou částku pak vyjde také SMS (odeslaná mimo síť). Základní sazba do sítě pak pro hovory i SMS činí 0,50 Kč. To se však týká jen základního tarifu +4U RAW, který stojí 44 Kč měsíčně s půlročním závazkem, resp. 99 Kč bez závazku (měsíční výpovědní lhůta).

Vyšší tarify mají volání i SMS do sítě zdarma a za vyšší měsíční poplatek obsahují také volné jednotky: V rámci tarifu +4U RARE za 149 Kč (resp. 199 Kč) měsíčně si volají klienti v rámci sítě zdarma, mimo síť pak za uvedených 1,21 Kč/min.; vyšší tarif +4U MEDIUM s paušálem 319 Kč (369 Kč) pak nadto nabízí 100 volných minut a 100 SMS mimo síť; nejvyšší tarif WELL DONE za 399 Kč (449 Kč) volné jednotky zdvojnásobuje na 200 volných minut a 200 SMS do cizích sítí. Ani jeden z tarifů neobsahuje volná data, ale přenosy zpoplatňuje dynamicky sazbou 0,65 Kč/MB.

Jak bylo řečeno, k mání jsou dva samostatné datové tarify s objemy 3 GB, resp. 10 GB, za 449 Kč, resp. 629 Kč. Po jejich vyčerpání se rychlost spojení sníží na max. 16 kbit/s, což v kritických situacích možná postačí na odeslání rozloučení se světem v textové podobě.

Uživatelé hlasových tarifů mají na výběr datové balíčky v objemu 150 MB, 300 MB, 600 MB, 1,2 GB a 1,5 GB za 65 Kč, 125 Kč, 199 Kč (219 Kč), 279 Kč (319 Kč), resp. 329 Kč (369 Kč). Ceny v závorce se vztahují k základnímu tarifu RAW. Pro někoho je dobrou zprávou to, že data jsou obnovitelné v tomtéž měsíci (za stejnou cenu).

Hlasový balíček o objemu 80 minut do cizích sítí vychází na 88 Kč, balíček 40 SMS pak na 40 Kč a 20 MMS stojí 65 Kč.

24. 3. 2014

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

telekomunikace

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Vodafone garantuje volání přes hodinky i na značky Xiaomi a Samsung

Vodafone jako první český operátor rozšířil garanci volání přes hodinky bez telefonu na tři značky. Služba OneNumber...

 

Telefon s Androidem dokáže otevřít dveře od milionů hotelových pokojů, na opravě bezpečnostní chyby se už pracuje

Výzkumníci objevili bezpečnostní chybu u zámků Saflok. Kdokoliv mohl pomocí telefonu s Androidem otevřít dveře...

 

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...