Úvod > Články > Český bezdrát - připojení k Internetu pro náročné za dostupnou cenu

Český bezdrát - připojení k Internetu pro náročné za dostupnou cenu

Společnost Český bezdrát s.r.o. začala na podzim tohoto roku poskytovat pevné připojení k Internetu pro náročné za dostupnou cenu. Co to přesně znamená?

Především místo většinově nabízené agregace ostatními operátory na trhu 1:50 nabízí svým zákazníkům připojení pod obchodním názvem Eri – ADSL Panter exellent se zvýhodněnou agregací 1:8 za cenu 446 Kč/měs., při rychlosti připojení 5 Mbps. Lze zvolit i vyšší rychlosti připojení - 10, 20 a nebo i 40 Mbps. Limitující pro vyšší rychlosti je kvalita metalického vedení, resp. vzdálenost od ústředny O2.

Agregace v praxi pro zákazníka znamená míru garance minimální nabízené a minimálně zaručené úrovně kvality a tím i rychlosti připojení. Vzhledem k poskytované agregaci, která je pro zákazníka více jak 6 x výhodnější, je i míra garance minimální rychlosti připojení více jak 6 x vyšší. Reálná rychlost připojení se u exellentu pohybuje běžně na úrovni 80 % sjednané rychlosti a to včetně denních špiček, kdy využívá Internetové připojení více uživatelů současně.

Je pravdou, že Český bezdrát u tohoto typu připojení uplatňuje z důvodu snížené ceny a nutnosti dodržení kvality připojení - FUP (snížení rychlosti připojení po dosažení předem nastaveného množství přenesených dat). Tento FUP je ale pro zákazníky nastaven na poměrně vysoké hodnotě 75 GB, která je počítána průběžně za posledních 30 kalendářních dnů. Pokud je tato hodnota pro zákazníka nízká, je možné zvolit službu s názvem Eri – VDSL II, kde je limit dat dvojnásobný, cena je ale o něco vyšší.

Vyšší míru garance může Český bezdrát nabídnout svým zákazníkům díky investicím do technologie řízení a managementu provozu datové sítě Eri od izraelské společnosti Allot communications. Tato technologie zákazníkům Českého bezdrátu umožňuje využívat i doplňkové služby Eri – Strážce, která dává zákazníkovi právo volby vyšší míry zabezpečení svého připojení k Internetu aniž by musel instalovat do svého PC další software.

Jakmile tedy budete vybírat nového poskytovatele připojení k Internetu je dobré zvážit i tuto skutečnost, která se Vám odrazí ve stabilitě připojení, především pak během zmiňovaných denních špiček.

Připojení Eri – ADSL Panter exellent můžete objednávat na http://www.eri.cz/adsl-panter a nebo kontaktovat přímo obchodní oddělení společnosti Český bezdrát s.r.o. na email: obchod(@)eri.cz nebo telefonicky na čísle 220 990 007 (v pracovních dnech od 8 do 21 hod. a v So a Ne od 9 do 16 hod.)

Veškeré uváděné ceny jsou již koncové, tj. včetně DPH 21 %.

komerční článek

24. 11. 2014

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

připojení k internetu

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v únoru 2024

Jaké změny jsme v únoru zaznamenali u Wi-Fi internetu? Podívejte se, jaké hodnoty jsme naměřili u vašeho kraje a...

 

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

 

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v lednu 2024

V lednu průměrná rychlost Wi-Fi opět rostla. Podívejte se, jaké hodnoty jsme naměřili u vašeho kraje a providera.

Nejčtenější články

Formule 1 2024: Kde sledovat přímé přenosy?

 

Sezóna Formule 1 2024 startuje. Podívejte se, kde letos sledovat přímé přenosy ze všech velkých cen, kvalifikací a...

O2 TV přidá do nabídky nové sportovní programy, těšit se můžete na Formuli 1 i MotoGP

 

O2 TV na konci února rozšíří své portfolio o další sportovní kanály. Nova Sport 5 HD a Nova Sport 6 HD nabídnou...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...