Úvod > Články > Sportovní aplikace

Sportovní aplikace

Ke zlepšení kondice vám může pomoci smartphone. Chcete začít s během nebo s cyklistikou? Začít se dá i v zimě. Vyberte si vhodnou aplikaci, která vás bude motivovat, měřit vaše výsledky, pomůže vám najít sportovního parťáka a umožní vám podělit se o radost z výkonů s vašimi přáteli na sociálních sítích. Sportovních aplikací je k dispozici nepřeberné množství. Podívejte se na ty nejoblíbenější.

Běh

Aplikace Nike+ running je ideálním pomocníkem při běhu pro uživatele Androidu i iOS. Jakmile si ji stáhnete, můžete si zpracovávat statistiky vašich běhů. Každý běh je možné zpětně otevřít a podívat se na délku a mapu trasy. Aplikace také dokáže spočítat spálené kalorie a zapamatovat si počasí za jakého jste trénovali.

Mnoho běžců jistě ocení funkci s názvem mapa. V ní je trasa běhu znázorněna různými barvami, které značí rychlost, kterou jste v daném úseku běželi. Po doběhnutí můžete běhu udělit smajlíka, který popíše vaše pocity během tréninku, zvolit si prostředí, ve kterém jste běhali a dokonce přiřadit běžecké boty, ve kterých jste svého výkonu dosáhli.

Aplikace všechna data agreguje, ukazuje statistiky a zpracovává podle nich grafy. Nike+ running dokáže sportovce skvěle motivovat, sehnat běžeckého parťáka, navrhnout plán tréninku nebo běžci umožní zapojit se do běžecké výzvy.

Příjemným bonusem je propojení aplikace s webem, kam si běžec po vytvoření účtu nahraje veškerá data. Správa a sledování výkonů je pak ještě zábavnější.

Reklama

Další běžeckou aplikací pro uživatele Androidu a iOS je Runkeeper. První verze Runkeeperu byla spuštěna v roce 2011, od té doby prošla mnoha vylepšeními. Co se týče GPS navigace, měření času a aktivity je tato aplikace neporazitelná. Umožňuje mapovat trasy, sledovat aktuální a průměrné tempo, měřit vzdálenost a porovnávat výsledky s ostatními uživateli online.

Skvělým pomocníkem pro běžce je Endomondo. Hodí se pro uživatele Androidu, iOS, Windows Phone a BlackBerry. Aplikace umožňuje sledování výkonu a audiální či vizuální aktualizace během aktivit. Běžec také může označovat fotografie, videa a jiná data z běhu.

Jednou z nejlépe hodnocených sportovních aplikací na Google Play a iTunes je MapMyRun. Je velmi podobná Nike+ running a hodí se pro uživatele Androidu a iOS. Aplikace zaznamenává nejen aktivity běžců, ale také cyklistů a chodců. Díky ní můžete mapovat trasy i po ukončení tréninku na homepage MapMyRun.

Cyklistika

Jednou z nejlepších aplikací určených pro cyklisty je Strava Cycking. Aplikace pracuje s Androidem, iOS a navigacemi Garmin. Díky ní budete mít možnost hledat, nahrávat a sledovat jízdy, analyzovat jejich průběh, měřit spálené kalorie a účastnit se výzev. Cyklista bude mít k dispozici přehledně zobrazené mapy tras, nadmořskou výšku a několik typů rychlosti.

Strava Cycling se hodí spíše pro zkušenější cyklisty. Dokáže v okruhu několika kilometrů vyhledat další sportovce a porovnat s nimi výsledky. Premium verze nabízí funkci pro analýzu srdečního tepu a odborné přípravy. To může uživateli pomoct najít jeho silné a slabší stránky v průběhu tréninku.

Joga

Pokud dáváte před během a cyklistikou přednost klidnější józe vyzkoušejte aplikaci Daily Yoga All-in-One pro iPad a iPhone. Obsahuje 21 předpřipravených tréninků, jejichž délka se pohybuje od patnácti minut až po hodinu a půl. Kategorie jsou přehledně uspořádány podle obtížnosti. V případě, že váháte, který tréninkový program zvolit, stačí zadat svůj věk, hmotnost, obtížnost a cíl cvičení. V aplikaci si také můžete tvořit své vlastní cvičební programy.

Multifunkční aplikace

Aplikace, která se hodí k mapování celé řady sportů je Runtastic Pro. Pracuje s Androidem, iOS i Windows Phone. Díky ní mohou sportovci monitorovat pohybové výsledky, spálené kalorie, rychlost, tempo, nadmořskou výšku, uraženou vzdálenost apod. Pokud chcete také statistické údaje o tempu, je třeba využít měřič Runtastic. Po běhu uloží aplikace vaši trasu včetně počasí. Jakmile si tohoto sportovního pomocníka stáhnete, můžete si vést osobní deník cvičení, analyzovat vaše data či nastavit úrovně tréninků. Dále je možné aktivovat si při běhání hlasovou zpětnou vazbu, povzbuzování nebo poslech hudby. Plná verze navíc nabízí samostatnou aplikaci pro jízdu na horském nebo silničním kole, sedy-lehy, kliky, přitahování, dřepy a pro základní monitoring ušlých kroků.

Multifunkční aplikací je Sports Tracker. Hodí se pro Android, iOS, WP7+, BlackBerry 10, Series S60 a pro Nokii N9. Díky GPS je na mapách zaznamenáván váš pohyb, trasa, uražená vzdálenost průměrná a aktuální rychlost, a další. K detailnímu prostudování vašich sportovních výsledků slouží webové rozhraní. Na Google Mapách pak vidíte například vaše uběhnuté trasy včetně fotografií z tréninku nebo informaci o vaší průměrné rychlosti a spálených kaloriích. K trase můžete navíc přidat i vlastní poznámky a komentáře nebo celou trasu sdílet na sociální síti.

Za nás nejlepší univerzální aplikací je Endomondo. Aplikace je dostupná je pro Android, iOS, Windows Phone i BlackBerry. K dispozici jsou všechny možné sporty, včetně plavání nebo windsurfingu. K aplikaci je možné připojit bederní pás pro měření tepu. To vám pomáhá pálit tuky ve správné tepové frekvenci. K dispozici je zdarma nebo ve verzi Pro, kde můžete sledovat profil trasy přímo z mobilního zařízení.

 

Pokud vás neláká cvičení v posilovně plné lidí, oceníte výukovou aplikaci pro domácí cvičení s názvem Instant Fitness. Hodí se pro Android a iOS. Nejdříve si vyberete okruh cvičení a pak samotný cvik. Máte k dispozici názorné ukázky sestav ve formě fotek, videí i animací. Můžete si také vytvořit vlastní cvičební plán. Jednotlivé cviky je možné přidávat do oblíbených nebo vyhledávat v databázi. Pro někoho může být nevýhodou absence českého jazyka.

 

Adidas svižně reagoval na rychle rostoucí oblast aplikací pro sportování. Aplikace Adidas Micoach nabízí komplexní řešení a dokáže uživatele provést mnoha sporty. Aplikace je zdarma a to včetně pokročilých funkcí. Adidas Micoach je oproti konkurenčním méně přehledná a pro nastavení funkcí je většinou potřeba použití počítače. V oblasti funkčnosti se na ní dá skvěle spolehnout. Společnost Adidas pomocí aplikace zkouší uživatelům prodat celou řadu příslušenství. Některé uživatele může prvoplánová reklama odradit. Na oplátku ale aplikace nabízí velkou sbírku tréninkových programů, zvukového trenéra a také pokročilé tréninkové metody, jako jsou intervalové tréninky.

27. 11. 2014

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

mobilní aplikace

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy Google budou u budov zobrazovat umístění vchodu

Google testuje ve svých mapách zajímavou novinku. U budov a dalších míst bude zobrazovat umístění vchodů a východů.

 

X spouští živé video pro Spaces

Společnost X přidala do služby Spaces video, což uživatelům umožní vysílat živě nejen zvuk, ale i obraz.

 

Sněmovna reprezentantů schválila zákaz TikToku v USA

Americká sněmovna schválila zákaz TikToku v USA. Pokud nyní zákon schválí i Senát, mohlo by k omezené aplikace v...

Nejčtenější články

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Jaké změny jsme v únoru zaznamenali u Wi-Fi internetu? Podívejte se, jaké hodnoty jsme naměřili u vašeho kraje a...