Úvod > Články > Lily Drone - bude vás 20 minut pronásledovat

Lily Drone - bude vás 20 minut pronásledovat

Představujeme vám novou generaci dronu. Dron, který budete milovat. Ovladání je tak jednoduchá, až nás to zaráží. Stačí dron vyhodit do vzduchu a začne poslouchat.

Drony dnes přicházejí do módy. Bohužel jejich ovládání je často poměrně složité. Tímto neduhem trpí zejména ty levnější v nabídce eshopů. Když si je pořídíte, obvykle máte spíše zlost než radost.

Lily Drone všechny tyto neduhy řeší. Nic řídit nemusíte, tenhle dron okolo vás bude létat sám, jako kdyby okolo vás běhal poslušný psíček.

Nám se nápad ohromně líbí. Místo abyste dron složitě ovládali, ať už přes dálkový ovladač nebo přes smartphone, tak dron bude létat úplně sám. Kam poletí, ale určujete vy. Striktně vás bude následovat. Slouží k tomu dálkový ovladač, který si buď můžete připnout na zápěstí jako hodinky nebo si ho dáte do kapsy.

A k čemu to je dobré? V podstatě jen k tomu, že vás bude dron natáčet. Třeba jak sjíždíte kopec na lyžích, plavete, jedete na kole, nebo třeba v autě. Ano! Zvládá vás stíhat až 40 km/h. A to je docela zajímavá funkce, záběry z dronů jsou populární a u Lily Drone se o nic nemusíte starat.

Kamera dronu má solidní rozlišení. U fotek umí 12 megapixelů, u videa rozlišení 1920 x 1080 pixelů, tedy full HD při 60 snímcích za sekundu. Při HD rozlišení pak umí dokonce 120 snímků za sekundu, tedy slow-motion záběry. Přestože širokoúhlá kamera dokáže natáčet zcela automaticky, pomocí aplikace pro iPhony a smartphony s Androidem lze pořizovat záběry dle potřeby a nastavovat parametry kamery.

Dron je vodotěsný, takže ho můžete používat i ve vodě, neutopí se. Nedělá mu ani start z vody. Jedinou nevýhodou je jeho výdrž na baterku. Zajistí 20 minut letu, pak je potřeba ji dvě hodiny nabíjet. Ale to je vcelku standardní, dron je lehký (váží 1,3 kilogramy), takže baterie nemůže být příliš velká. Dodejme, že dron měří asi 26 x 26 centimetrů a na výšku má asi osm centimetrů.

Další omezení plynou z konektivity s ovládacím prvkem. Dron se nesmí vzdálit, takže má jasně definovaný rádius, v kterém se pohybuje. Na výšku to je rozsah od 1,75 metru do maximálně 15 metrů. Horizontálně se může vzdálit nejvíce na 100 metrů. A dokáže pádit až čtyřicetikilometrovou rychlostí.

Zní to skvěle a skvělá je i zaváděcí cena 500 USD. Takže jestli Lily Drone chcete, tak si ho můžete předplatit. Dron totiž bude v prodeji až na začátku příštího roku. Výrobce jako bonus pro předplatitele připravil slevu 50 procent, takže aktuálně za dron zaplatíte v přepočtu asi 15 000 korun včetně poštovného a DPH. Běžná prodejní cena má být dvojnásobná.

Názorná ukázka jak Lily Drone funguje:

3. 6. 2015

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

multimedia

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 499 Kč

Přečtěte si také

 

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

 

Po Pavlovi i Babiš, podvodníci lákají z lidí peníze za pomoci deepfake videí

Sociální sítě v poslední době zaplavila falešná videa politiků, ve kterých lákají na výhodné investice. Místo...

 

OpenAI představila AI nástroj pro vytváření videa podle textu

Společnost OpenAI představila nástroj, který zvládne vytvořit vysoce kvalitní video pouze na základě textového příkazu.

Nejčtenější články

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.