Úvod > Články > WWW Tipy: Nákupy v zahraničních e-shopech

WWW Tipy: Nákupy v zahraničních e-shopech

Nakupování na internetu se stalo velice oblíbenou činností zejména díky pohodlí při nákupu samotném, ale také díky výhodnějším cenám většiny zboží. Můžeme však ušetřit ještě více? Ano, nákupy v zahraničí jsou mnohem výhodnější než v naší domovině.

Proč nakupovat v zahraničních e-shopech?

Hlavním důvodem, proč objednávat zboží v zahraničí, je cena. V článku se zaměříme převážně na CD a DVD, což je nejčastěji objednávaný artikl – větší zboží lze v zahraničí objednat obtížněji. Na těchto duhových discích ušetříte poměrně velkou částku, protože v zahraničí je cena těchto originálních nosičů většinou levnější (a někdy skutečně výrazně), navíc při objednávání v e-shopech mimo EU můžete ušetřit DPH (VAT), pokud vám však Česká pošta zboží neproclí a nepřipočte tak DPH v Česku.

Dalším důvodem, proč v zahraničí objednávat, je často dřívější dostupnost titulu než v ČR – někdy jde o měsíce, ale jsou i taková DVD, která u nás nekoupíte vůbec. Mezi následující výhody patří fakt, že mnoho DVD je poskytováno včetně českých titulků nebo i s českým dabingem. Nabídku zahraničních e-shopů by mohli čeští majitelé podnikající v tomto oboru jen tiše závidět, je skutečně nepřeberná. Platit lze u většiny prodejců mezinárodní embossovanou kartou VISA nebo Mastercard, případně systémem PayPal.

Přehled e-shopů s DVD a CD tématikou

Zde uvedené internetové obchody jsou jednak ty nejznámější a jednak relativně bezpečné. Prakticky jde o největší giganty v oboru a většina z nich se kromě CD a DVD zaměřuje také na jiné zboží. Další e-shopy naleznete bezproblémově přes vyhledávače (např. e-shopy jako australský EZY DVD, britský CD WOW, Send It apod.).

Amazon – Tento internetový obchod řadě uživatelů internetu asi není nutno představovat. Má mnoho poboček ve světě a obrovský sortiment zboží. Nezřídka se stává, že pokud zboží objednáte v USA, přijde z německé pobočky. Propojenost je vynikající, termíny dodání také. Mnoho uživatelů v ČR jistě potvrdí naprostou spokojenost s objednanými výrobky.

Barnes&Noble – Americký e-shop s obrovským sortimentem knih, CD, DVD a počítačových her. U mnoha audio a video titulů je možnost zhlédnout ukázku, což je velmi ocenitelné. Graficky jsou stránky přehledné a uživatelsky příjemné.

Mediadis – Jeden z největších belgických internetových obchodů nabízí velmi obsáhlý výběr zboží. Tak jako předchozí e-shop, i tento se nejvíce zaměřuje na audio CD, DVD a počítačové hry. Potěšující jsou solidní expediční poplatky a celkově jsou ceny tohoto obchodu více než zajímavé.

CeDe – Zde je zástupce jednoho z nejlepších švýcarských e-shopů s hudbou, filmy, počítačovými hrami a softwarem. Například hudebních CD je nabízeno téměř půl milionu titulů, filmových DVD na sto tisíc titulů. Grafika i ovládání „funguje jako švýcarské hodinky“.

Play – Posledním zmíněným je obrovský americký e-shop Play, který se taktéž jako jeho předchůdci zaměřuje zejména na audio CD, DVD, knihy a počítačové hry. Graficky se asi nejvíce přibližuje portálu Amazon.

Prohledávače internetových obchodů

Pokud nevíte, jaké zboží chcete, nebo naopak víte, o co máte zájem, ale netušíte, kde koupit dané zboží nejlevněji, můžete využít některý z prohledávačů internetových obchodů. Poměrně známým je britský Kelkoo, který pracuje na podobném principu jako český vyhledávač Centrum. Pokud sháníte spíše přehled internetových obchodů, jež mají významné jméno a poskytují profesionální služby, můžete navštívit třeba tento web.

Závěrem

Nakupování v zahraničí má své přednosti, ale není určeno pro každého. Některé specifické e-shopy nemají překlad, což je v případě- pro Čecha- exotických jazyků (např. finština, maďarština apod.) nepřekonatelný problém. Vybírejte jen takové e-shopy, které působí věrohodně. Ideální je využít těch velkých a zavedených firem.

14. 4. 2006

Autor: David Procházka

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...