Úvod > Články > Ceny za inovace v komunikacích uděleny

Ceny za inovace v komunikacích uděleny

V tomto roce se opět udělovaly světové ceny za nejlepší počiny v oblasti telekomunikací. Součástí tohoto udílení bylo i unikátní ocenění Best Changemaker 2006, které se zaměřuje na jednotlivce nebo malé týmy, které dosáhnou velkých úspěchů.

Oceněno bylo celkem zhruba 35 společností, jednotlivců nebo malých týmů, mezi něž patřily kupříkladu tyto: BT, Belgacom SA, Slovak Telekom aj. Ceny byly uděleny za zajímavé a přínosné počiny v oblasti komunikace a výměny dat za rok 2005/2006. Mezi vítězi asi nejvíce překvapí přítomnost společnosti Slovak Telekom, jakožto představitele východu. Ale pojďme se nyní na oceněné podívat trochu více zblízka.

BT - Tým okolo Sarah Donald předvedl společné zapojení do projektu obnovy měděných vodičů, která umožňuje jejich dlouhodobější využití, zejména pak v podnikových telefonních ústřednách apod.

Belgacom SA - Tato belgická společnost získala prestižní ocenění za implementaci Belgické národní digitální televizní stanice, která vysílá ve vysoké kvalitě díky využitým technologiím ADSL2+ a VDSL.

Slovak Telekom - Ocenění, o kterém by se české Telefonice jen mohlo zdát, získal sousední Slovak Telekom. Na udílení cen obdržel ocenění Operátor další generace za celkový přínos služeb, ale hlavně za kvalitní síť a zabezpečení hlasových přenosů. Pro naše sousedy jde bezesporu o velký úspěch.

EISA ocenila společnost Sony

Sdružení European Imaging and Sound Association (EISA) označilo Sony Europe za vítěze v pěti kategoriích produktů. Udělené ceny pokrývají široké spektrum nových myšlenek digitálního věku od konceptů produktového designu po koncepty streamování založené na internetových technologiích. Oceněny byly tyto produkty:

1. VPL-VW100 Evropský videoprojektor pro náročné zákazníky: 

Plné HD rozlišení 1080 (1920 x 1080) dosažené využitím tří Sony SXRD™ panelů, které dají vyniknout více než šesti milionům přesně sbalených bodů zajišťujících ostrost a jasnost obrazu s kontrastním poměrem až 15 000:1 a čas odezvy 2,5 milisekundy.

2. KDL-32V2000 European LCD televizor:

32palcová vlajková loď značky LCD televizorů Sony BRAVIA. Plně HD Ready s integrovaným digitálním TV tunerem a vysoce výkonným LCD panelem a systémem tvorby živých barev Live Colour Creation. Televizor obsahuje HDMI výstup pro bezdotykové připojení rychle narůstajícího množství vybavení pracujícího ve vysokém rozlišení.

3. HDR-HC3E European HDV Camcorder:

První z nové generace Sony HDV Handycam. Významně vyšší kvalita a bohatost obrazu dosažená pomocí senzoru ClearVid CMOS a Enhanced Image Processor.

4. DSLR-A100 European Consumer Camera

– Historicky první D-SLR fotoaparát Sony vybavený 10megapixelovým senzorem CCD velikosti APS-C, integrálním Super SteadyShotem a inovovaným protiprachovým systémem. Více než 20 zaměnitelných čoček včetně prvotřídních čoček Carl Zeiss. Až 750 snímků na jedno nabití Sony Stamina Lithium-ion baterie.

5. LocationFree TV European Streaming Concept

– Revoluční koncept Sony, který umožňuje uživatelům sledovat živé vysílání televize, opatřovat nahrané programy playbackem a definovat budoucí vysílání z osobního počítače, laptopu nebo přenosné PlayStation (PSP). Díky bezdrátové technologii se můžete potulovat doma (a v zahradě), zatímco internet umožňuje zbývající vzdálené vlastnosti.

Závěrem

Je dobře, že odborníci vyjadřují své názory nad počiny druhých, otázkou zůstává, jak dalece jsou tyto ceny skutečným oceněním a jak dalece jen marketingovým tahem a PR politikou velkých firem. To si již musí zvážit zákazník, kterému je při nabízení produktu či služby obvykle toto ocenění předkládáno jako důležitý fakt hovořící pro koupi.

24. 8. 2006

Autor: David Procházka

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Technika s lidskou povahou

O prázdninách převážím notebook mezi domovem a návštěvami s dětmi u babiček a dědů. Pokaždé, když jej pak zapojuji...

 

Furt něco mažu

Používám dvě e-mailové adresy. Jednu soukromou, jednu pracovní, vlastně firemní. Na soukromou mi chodí hromady...

 

5 zajímavých pivních webů

O prázdninách, v parném létě, přijde dobré pivečko vhod. Měl jsem štěstí i na nová piva jako Rampušák, a chtěl jsem...

Nejčtenější články

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...