Úvod > Články > Německá O2 nabídne DSL služby

Německá O2 nabídne DSL služby

Mobilní operátor, který je pod značkou O2 známý v celé Evropě, posiluje své pozice na německém trhu zavedením kombinace fixní a mobilní telefonní linky. Postupně se tak snaží snížit náskok konkurenční společnosti Deutsche Telekom.

Společnost O2 chce v Německu využít stávajících pevných linek mateřské společnosti Telefonica a nabízet kombinovaný balíček služeb pevné a mobilní telefonní linky. Tato nabídka bude určená pro jednotlivce, rodiny a menší firmy. V nabídce bude od 27. října tohoto roku a navazuje na celkovou strategii společnosti. Strategií společnosti je dotáhnout vedení společnosti Deutsche Telekom, která má na německém trhu naprosté prvenství.  

Hlavním lákadlem celé nabídky je poskytnout tři služby v jedné – kombinaci pevné a mobilní telefonní linky, telefonie přes DSL a přístup na internet také pomocí DSL. K tomu všemu O2 přibalí i jednotné vyúčtování a cenové zvýhodnění při pořízení si takovéhoto balíčku služeb. S něčím podobným jsme se zde setkali již za doby Českého Telecomu a Eurotelu, kdy existovala různá kombinovaná řešení. Dnes je již jisté, že v tomto duchu bude postupovat O2 a Telefonica i v naší domovině. 

Přesné ceny a podoba služeb ještě nejsou zcela známy, operátor tyto informace uvolní později. Jde o konkurenční boj velkých společností, které ovládly zejména mobilní trh v celé Evropě. Kombinované služby mají jistě budoucnost, ale i zástupci německého O2 předeslali, že více než levnější cenu upřednostní klient přehlednost služeb, jednoduchost nabídky a kvalitu, která je již nyní na velmi slušné úrovni. 

Na podobné služby se budeme jistě moci těšit i u nás. Již nyní nabízí mobilní operátoři na našem území balíčky, které do jisté míry mohou nahradit pevnou telefonní linku. Zajímavé jsou také nabídky VoIP operátorů, kteří disponují dobrými cenami a velmi slušnou kvalitou. V oblasti telekomunikačních služeb bude vývoj ještě více než bouřlivý.

4. 9. 2006

Autor: David Procházka

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...